Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, мили мами! Тази година правя 25г., с наследствена купероза съм, и капсулирани комедони на брадичката и горната уста. Кожата ми е комбинирана, и свръхчувствителна. След лечение с кортикостероиди - лицето ми рухна. Станало е супер капризно, финни линии, лъщене, петна, акне...абе всичко да иска човек. Търся си нощен крем за хидратация. В рутината си ползвам:
- измивен гел на Vichy Normaderm само сутрин
- мицеларна вода Eucerin Dermo Pure преди грим; и за самото му сваляне преди гелът
- SPF на Eucerin мисля че 30ти фактор
- и доскоро light gel lotion на CeraVe, който е подходящ и за тяло

Търся нещо без аромати и парабени, некомедогенно. Благодаря ви предварително! ✨

Като човек с много капризна, чувствителна и странна кожа ти препоръчвам TO. Ползвам тяхната козметика от половин година, естествено трябва да прочетеш, точно кои са твоите продукти и как да ги комбинираш, но за толкова кратък период постигнах кожа с равномерен тен като с фондютен, без пъпки, без петна и лющене. Всички се чудят как кожата на лицето ми е толкова сияйна, а нямам грим.

# 496
Здравейте, какво ви е мнението за околоочния крем на авене окситив, подходящ ли е за 35г.жена

# 497
Да ви кажа, наскоро боцнах за пръв път малко ботокс на пачия крак и...ами никой околоочен крем не може да бие ефекта, скъп или евтин. Иначе много харесвам Advanced night repair eye Estee Lauder и All About Eyes Clinique и все още си ги ползвам, но общо взето за хидратация на зоната. Като цяло един добър крем за лице трябва да става и за около очи, специален такъв не е особено нужен. Освен от гледна точка на маркетолозите, които се чудят какво още да ни продадат (на което съм жертва и аз, разбира се 😄, дай ми да се клепам с неща)

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 19:33 от tuali

# 498
Аэ пък энам, че кожата на околоочния контур е много по-тънка и с раэлична...структура (сори не энам точния термин) отколкото останалата кожа на лицето и когато й се сложи нормален крем, подходящ само эа лице, той е прекалено тежък эа таэи эона. Това може да доведе до эадълбочаване на торбичките, подпухналост, дори да увреди эдрението эаради съставките в него. Също съм чела, че при пренасищане на контура с тежки кремове при операция в таэи эона лекарите могат да видят иэлишните наслагвания от крем, които могат да стигнат и няколко чаени лъжички.... :Д Това не энам колко е вярно, но аэ си полэвам специални околоочни, не клепам там иначе нищо, което е эа останалата част от лицето  Пък било то и эащото съм жертва на маркетинга.

# 499
Просто гледайте състава. Няма такова нещо тежък и лек. Има точен за кожата ни. Очевидно, агресивно ексфолиращ крем не е добър за околоочната зона, но един балансиран състав е ок за цялото лице. Ако се зачетете в състава на крем за лице и за очи от една серия, разликите са незначителни, често и никакви.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 21:21 от tuali

# 500
Има отвратителни съставки, често срещани, които без притеснение се слагат и в околоочни кремове и в спирали и др. А пораженията за очите могат да са пагубни.. Високата цена не е никаква гаранция за качество.

# 501
  • София
В тази връзка ако някой има желание може да назове няколко такива лоши съставки, за които да внимавме, би било много полезно ☺️ (тези съставки, които вие избягвате когато избирате крем примерно) аз внимавам само с алкохолите и да няма парфюм в състава. За друго, което не е препоръчително- лично аз не знам.

# 502
Аз гледам с INCI beauty чат-пат

# 503
Аз избягвам парафин, фталати, парабени.

# 504
За себе си избягвам да имат твърде много парфюм (с малко съм ок), твърде много от лошите алкохоли, кокосово масло и масло от шея/картите. Както и онези измишльотини с бляскавите частици (mica, silica) - тия работи ги ползвам в декоративната козметика.
Парабени и парафини не ме притесняват, няма вреда там. Но и цената на крема, ако ги има, очаквам да е по-ниска.

# 505
  • София
За себе си избягвам да имат твърде много парфюм (с малко съм ок), твърде много от лошите алкохоли, кокосово масло и масло от шея/картите. Както и онези измишльотини с бляскавите частици (mica, silica) - тия работи ги ползвам в декоративната козметика.
Парабени и парафини не ме притесняват, няма вреда там. Но и цената на крема, ако ги има, очаквам да е по-ниска.
Защо по-ниска?

# 506
  • София
Супер, благодаря, че се включихте със съставтите, полезно беше ☺️ tuali, аз пък мислех, че ако има масло от шея в състава това е много добре 😅 хубаво, че го споменаваш значи. И това за проверката в INCI beauty си е хитринка, ще пробвам и аз следващия път.

# 507
Защо по-ниска?

Защото това са много евтини суровини. Имат си приложение и ползи, просто не върви за формули с тях кремът да струва много.

Lolo30, не че е лоша шеята, просто на мен не ми допада,  а и има известен комедогенен индекс, който при мен май се проявява. В кремове за тяло не ме притеснява толкова. На някои хора и за лице им е много добре.

# 508
Здравейте! Може ли мнение за Estee lauder NightWear Plus Anti-Oxidant Night Detox Creme. Подходящ ли е за мазна и чувствителна кожа? Ползвала съм тестер на крема преди около година, имам спомен, че на сутринта кожата ми беше добре хидратирана, но имаше и леко пощипване на места, след като го нанесох.

# 509
Грижата за кожата ми е проста и евтина. Не мисля, че крем може да те преобрази и т.н. Старая се да спя добре, да пия течности и да нямам стрес.
За кожата ми е важно само да е измита с бебешки душ гел или някои на Авен или друга марка с чист състав и след това пръскам спрей с цинк на ла рош ако някъде има вероятност за начална пъпка, стопира ги веднага, следва серум с хиалурон на the ordinary, редувам кремове avene tolerance extreme rich с the ordinary с хиалурон. Чист състав, нямат силикон и алкохол.

Не съм имала пъпки от година и повече. Това ми стига. Но мажа крем сутрин и вечер. Все още нямам бръчки. Но и да имам не ми пука особено.

Общи условия

Активация на акаунт