Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 212
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 495
  • SF
Не, не си го е избрала сама, но масово не се харесва. Има и други варианти на "невинна" ненатруфена визия. Няма нужда да е леопардов принт с дълбоко деколте и брокат.
Рокли, тоалети - колкото искаш!

# 496
Не знам, но сякаш умишлено търсят и прилика с аутфитите на Били. Оставаше само да ѝ направят зелени кичури и да е пълна пародията.
На пижамата( защото си е баш такова) не се връзваха тия големи обувки. И това е. Иначе да различна е, но мен това копиране ме вади от кожата ми.

# 497
Оставаше само да ѝ направят зелени кичури и да е пълна пародията.
Оранжевата коса си е точно препратка към зелената на Айлиш. Просто тази година 90% от представящите са се вдъхновили от някой американски изпълнител. Егати и Евровизията, все едно гледам награди на МТВ.

# 498
Вики е в тренда с грубите маратонки и овърсайз пижамата,която е с толкова отвратителен цвят,че все едно е избягала от болница.Косата също не подобрява положението. Руса е по-нежна. Обаче ако се чувства добре и спокойна - ОК. Освен това сякаш добре кореспондира с песента.

След двата полу финала нямам фаворит.
Все още ми харесва най-много израелската,но ако спечели,ще има подмятания,че ще е заради конфликта.

# 499
Просто тази година 90% от представящите са се вдъхновили от някой американски изпълнител. Егати и Евровизията, все едно гледам награди на МТВ.
Точно! Половината са повлияни от J Lo и Shakira. Миналата година на финала на Супербоул бяха с тези костюми и ето ти копи/пейст на Евровизия:
Скрит текст:

# 500
Песента на Виктория е красива, но семпла. Няма нищо ударно, грабващо и силно в нея. Много ми липсва кулминация и надграждане в нея, някак си твърде равна е. Историята помни една такава песен, която е спечелила, която беше определена като.. ъъъъ, песен за ценители, а именно победата на Португалия. Но моето усещане е, че тогава не победи "песента за ценители", а изпълнителя и по-скоро историята му.
Копирането на Били Айлиш е очевадно и съдейки по коментари (от чужбина, българските са ясни) това много дразни и Виктория и песента олекват (друг е въпросът защо подобни коментари липсват при явни имитации на Бионсе, Джей Ло и т.н). Стил на пеене, торбести дрехи, цветове на косата, държание, дори и с цялото ми уважение към Виктория, празния поглед.

Друго исках да кажа за Евровизия. Гледах и си мислех, какво бе разочароващото за мен. Ако нямаше визитки и името на съответната държава не беше съобщавано и изписано отдолу, наистина нямаше да разбера коя държава бива представена - нито от песните, нито от вида на изпълнителите.
Разбирам, да, 21 век сме. Но все пак.. Всевъзможни музикални конкурси и форуми, безброй възможности да си популярен артист - вече дори независим от MTV-та и други подобни музикални гиганти. Евровизия сякаш бе останало единственото място на което хората да покажат облика на тяхната нация. Не са ми пречили никога народните мотиви в руски и украински песни, нито фолк мотивите на Турция, Гърция, Кипър и Сърбия.. напротив, винаги ми беше интересно да гледам конкурса заради тях.
Вече се изгуби тази характерност. Азиатец представя Австрия, етиопка - Израел и т.н., и т.н., с песни, повлияни от комерсиалната западна музика, без никаква характерност за региона и нацията им.

И все пак - успех на Виктория. Ще се радвам на едно чудесно класиране за България.

# 501
Дори в италианската песен, която е сочена от букмейкърите за победител няма нищо италианско, освен езика (което все пак е някакъв +), но иначе е толкова Мерилин Менсън вайб, че просто...

# 502
Визията на Виктория с тези обувки е все едно току що е влезнала в залата от улицата, прекалено неглеже е, а не семплост.

И наистина това копиране, от ужасно дългите нокти та даже и в маниера на даване на интервюта е фрапиращо. Не знам как мисли, че такова откровено копиране е в нейна полза.

Гласът И е вълшебен, но това само май няма да помогне. Дано има късмет.

# 503
Водим се по новите течения - равни права за всички, независимо от пол, цвят, ориентация, произход.
А всъщност се обезличаваме толкова.

# 504
  • SF
Ами, да, не е моята музика това, но от сърце й желая да влезе в топ 10. Искам и да спечели, но нито нейното пижамено аутфитче ще я изстреля напред, нито нечии пайетести бодита. Работата върви към Франция, Италия, някоя протестна хард рок нестандартна банда.

За мене Исландия беше нещо като пародия, но чета, че доста е впечатлила с различността си. Анураците на изпълнителите са ми по-неподходящи и от дрешката на нашето момиче, но... те пък добре се котираха. Въпреки че са с ковид, изолирани, изпълнението няма да е живо (което май е голям плюс).... Та не знам.
Пожелавам на Вики топ 10, топ 8... Ако победи ще е ОГРОМНА изненада!

# 505
Защо пишете,че Еден е етиопка?

# 506
Еее, безброй критики към Виктория (като се почне от коса, тоалет, обувки, песен, маниери и т. н.)...обаче...ако спечели много ще се радвате... 🤣🤣🤣 Много интересно ми стана как така червената и' коса е препратка към зелените кичури на Били, ха ха 😆
А видяхте ли обувките на швейцареца? 😉

И точно, Ники не е водеща в качеството си на транссексуална, а защото е известно лице (а и доста добре се справя с работата си всъщност).

# 507
Водим се по новите течения - равни права за всички, независимо от пол, цвят, ориентация, произход.
А всъщност се обезличаваме толкова.
Едното няма нищо общо с другото. Не виждам какво пречи да уважаваме различните от нас и в същото време да пазим традициите си.
Гейове в България е имало и преди американската поп култура да ни залее по такъв начин и да предпочитаме да празнуваме Хелоуин вместо Сирни Заговезни.

# 508
  • DE
То да бяха само обувките на швейцареца, загащената ризка с буфан ръкав ми е фаворита по нелепост Grin
Ако се хвана мога да намеря косури на всички Bowtie

# 509
Скрит текст:
Песента на Виктория е красива, но семпла. Няма нищо ударно, грабващо и силно в нея. Много ми липсва кулминация и надграждане в нея, някак си твърде равна е. Историята помни една такава песен, която е спечелила, която беше определена като.. ъъъъ, песен за ценители, а именно победата на Португалия. Но моето усещане е, че тогава не победи "песента за ценители", а изпълнителя и по-скоро историята му.
Копирането на Били Айлиш е очевадно и съдейки по коментари (от чужбина, българските са ясни) това много дразни и Виктория и песента олекват (друг е въпросът защо подобни коментари липсват при явни имитации на Бионсе, Джей Ло и т.н). Стил на пеене, торбести дрехи, цветове на косата, държание, дори и с цялото ми уважение към Виктория, празния поглед.

Друго исках да кажа за Евровизия. Гледах и си мислех, какво бе разочароващото за мен. Ако нямаше визитки и името на съответната държава не беше съобщавано и изписано отдолу, наистина нямаше да разбера коя държава бива представена - нито от песните, нито от вида на изпълнителите.
Разбирам, да, 21 век сме. Но все пак.. Всевъзможни музикални конкурси и форуми, безброй възможности да си популярен артист - вече дори независим от MTV-та и други подобни музикални гиганти. Евровизия сякаш бе останало единственото място на което хората да покажат облика на тяхната нация. Не са ми пречили никога народните мотиви в руски и украински песни, нито фолк мотивите на Турция, Гърция, Кипър и Сърбия.. напротив, винаги ми беше интересно да гледам конкурса заради тях.
Вече се изгуби тази характерност. Азиатец представя Австрия, етиопка - Израел и т.н., и т.н., с песни, повлияни от комерсиалната западна музика, без никаква характерност за региона и нацията им.

И все пак - успех на Виктория. Ще се радвам на едно чудесно класиране за България.
[/spoiler]

Това е и моето мнение за конкурса Евровизия. Обезличи се, загуби основното което го правеше интересен. Липсва ми индивидуалното, характерното за дадена държава. Липсват ми етно ритмите и фолклорните елемени, разбира се с някои изключения. Богатството и красотата на музиката е в нейното разнообразие и различие и точно Евровизия е мястото на което е хубаво да ги има. За мое съжаление новите тенденции не подминаха и този конкурс и го направиха неразпознаваем между многото други.
За нашата песен и представяне не ми се иска да коментирам. Само ще отбележа, че Вики има наистина страхотни гласови възможности и би било добре да започне да ги използва за пеене и да намери себе си. Подкрепям я и и желая успех.

Общи условия

Активация на акаунт