Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 243
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 510
Разбира се, че ще се радвам, ако влезе в десетката (за победа е абсурдно да се надявам). Но това не ми пречи да смятам, че обувките ѝ са грозни. Ако идеята на тоалета е да изглежда като пижама, едва ли някой си ляга да спи с маратонки. Боса щеше да е много по-автентична. Smiley

# 511
Защо пишете,че Еден е етиопка?
E, наполовина.  Все пак евреите от Израел са бели. Тя е чернокожа.

# 512
Не мисля, че много "автентично" се става и ходи по този "камък" с боси крака... 🤔

# 513

Защото малко хора извън Израел са чували за етиопски евреи, т.нар. Бета Израел. Разбираемо е донякъде, все пак са доста малка група в сравнение с Ашкенази и Мизрахи.

Колкото до водещите, не разбирам прехласването по НикиТуториалс. И четиримата водещи досега бяха покъртително скучни. Нищо общо с Петра Меде и Монс от 2016, с Филомена Каутела от 2018. Дано на финала да разчупят нещата малко.

Турция не участва, защото Евровизия е несъвместима с мюсюлманските им ценности. Естествено, не го казаха директно, оправдаха се, че не одобрявали новите правила на конкурса.

# 514
Аз не мисля, че визията на Виктория е проблем.  Дори и дрехите да я правят квадратна, печелили са и наистина квадратни певици като Netta (голямата Евровизия) и Destiny (детската Евровизия+Х Фактор Малта).
Мария Шерифович с нелепата си визия от 2007 спечели...

Да. Не визията и е проблем. Но си е наше момиче и ни се иска поне да изглежда добре.
А какво и беше нелепо на Шерифович-черен костюм с панталон.

# 515

Защото малко хора извън Израел са чували за етиопски евреи, т.нар. Бета Израел. Разбираемо е донякъде, все пак са доста малка група в сравнение с Ашкенази и Мизрахи.

E... това е просто смесен брак. Човек може да бъде всякакъв, в зависимост от комбинацията на етноса на двамата родители. Може да бъдеш и черногорски новозеландец, нали така?
Ако гледаш "90 дни до сватбата" по TLC, там има етиопско-еврейско семейство... на Биниам и Ариела.
https://www.instagram.com/p/CNV2fo4nXcS/
И като се роди детето, му правиха сюнет на осмия ден, по еврейските обичаи. Нищо, че действието се развива в Адис Абеба (Етиопия)

# 516
diziler, етиопски произход,дори никой не се интресува родителите и от коя алиа са дошли в Израел,родена в Йерусалим, учила в еврейско религиозно училище и минала през армията.
Всъщност така го пишете,че все едно етиопка от Адис Абеба представя Израел.Това ми направи впечатление и за това питам.

# 517
Прочетох това обяснение за тоалета на Виктория:
"Търсеният ефект е да се изобрази дете в дрехите и обувките на възрастен, което пък аз го разбирам като послание към всеки човек, защото всички в някаква степен сме това - децата, които някога сме били, покрити с дрехите на възрастния човек, в който сме се превърнали и които не винаги са ни "по мярка".
Звучи добре, но изобщо нямаше да се сетя за нещо такова. Хубаво като послание, но недобро като реализация.

# 518

E... това е просто смесен брак. Човек може да бъде всякакъв, в зависимост от комбинацията на етноса на двамата родители. Може да бъдеш и черногорски новозеландец, нали така?
Ако гледаш "90 дни до сватбата" по TLC, там има етиопско-еврейско семейство... на Биниам и Ариела.
https://www.instagram.com/p/CNV2fo4nXcS/
И като се роди детето, му правиха сюнет на осмия ден, по еврейските обичаи. Нищо, че действието се развива в Адис Абеба (Етиопия)

Не е смесен брак. Бета Израел са еврейска общност, която е живяла в Етиопия стотици, хиляди години дори, без да има контакт с другите евреи. Те са признати от Израел за пълноправни евреи, доколкото знам. Поправете ме, ако бъркам.
https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel

# 519
BronzeIce, не бъркаш,след гоненето на фалашите от Етиопия и изпращане им в бежански лагери,Израел праща самолети и ги прибира.Двете първи голями алии.

Идан Ранхел,който се представи в почивката по време на конкурса в Тел Авив също е фашал,но  това е само уточнение,никой не ги нарича етиопци.

# 520
Разпалено коментирате как може момиче с етиопски корени, НО родено и израстнало в Израел, да представя Израел.

Как бихте коментирали факта, че 2ма американски младежи, които едва ли са прекарали повече от няколко седмици от живота си в БГ и едва ли знаят повече от 5-10 думи на Български, през 2018та представиха България?

# 521
Да си припомним и че Селин Дион спечели Евровизия , като представител на Швейцария,а е канадка...та не знам какво толкова странно има. Избра ли са я и точка.

# 522
  • DE
Реално и Кристиан не е българин, роден е в Москва. Не е живял в Бг. Grin
Какво значение има кой какъв е, щом не в разрез с правилата Thinking

# 523
  • София
Аз съм голям фен на Виктория. Heart
Едно единствено нещо не харесвам у нея - покъртителния й вкус за обувки. Чак се изненадах, че на тюркоазения килим не беше с маратонки или от онези огромни неща, които обикновено носи на краката си.

# 524
Моят топ 10
1. Сърбия
2. Азербайджан
3. Франция
4. Швейцария
5. Гърция
6. България
7. Албания
8. Финландия
9. Италия
10. Сан Марино