Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 208
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 525
Цитат на: дането link=topic=1320590.msg42880765#msg42880765 date7=1621690271
Реално и Кристиан не е българин, роден е в Москва. Не е живял в Бг. Grin
Какво значение има кой какъв е, щом не в разрез с правилата Thinking

Ами то конкурсът е за песен. Щом песента е българска, написана от български композитор /коя ли от всичките, освен тази на Елица и Стунджи/, може да я представи който и да е от каквато и да е народност.

# 526
Включвам се набързо. След второто място на Кристиан, останах разочарована. И не че не е голямо постижение, но много ми се искаше да сме първи. Bones също много ми харесваше, страхотна песен и там нищо не стана. Гледах онази вечер заради Виктория и днес ще гледам. Песента не ми е фаворит, но ще гласувам от Германия. Не защото имам някакви очаквания за класиране в топ 5, а просто защото ми се иска да я подкрепя.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:10 от midnight__sun

# 527
Много интересно ми стана как така червената и' коса е препратка към зелените кичури на Били, ха ха 😆
Някой висш интелект да го обясни.
Не се споменава и още нещо, в което Виктория копира Били. Виктория е жена и Били е жена. Виктория можеше да бъде мъж или някаква кръстоска между видове, но не.... тя избра да е жена, защото и Били е такава. Копирачка.

В същото време, другите участници копират супер явно американски изпълнители като Лейди Гага, Линкин парк и т.н и т.н, но говори ли се толкова много за това, както за Виктория - не.

# 528
Научихме се да ги приемаме, получиха признание и права. Но моля, да не ми ги натрапват.

Не ми звучиш като човек, който се е научил да ги приема, щом наричаш тяхното участие в публичния живот за натрапване. Какъв точно ти е проблема с нея - че е родена биологично мъж или че не си върши работата в шоуто добре?

Стилът на пеене на българката наистина напомня на Били Ейлиш. Разбирам защо толкова хора я сравняват с нея.

# 529
Ами дразним се, защото е талантлива. А все имитира някого. В началото на кариерата си беше луда по Адел и опитваше да имитира нея. Наричаха я българска Адел. Още от участието ѝ в Х-фактор тръгна това.
Има глас, но сама се обезличава. Как да не се дразни човек.
И да никой не отрича, че другите песни също са взаимствали от западните звезди, но само за Виктория се говори за такова силно копиране.
То да вземеш нещо малко , ама цялостно отгоре до долу, че и поглед и стойки по интервюта вече е туу мъч.
Стискам ѝ палци да намери себе си най-накрая, защото има потенциал. Наистина го има.

# 530
В историята на конкурса е имало и по - нагли копи - пейст изяви, не само откъм визия и стил, но и нагли кражби от други песни, които са побеждавали или са били близо до победата. Още се отвращавам, като си спомня за кипърско - гръцката албанка и краденото от песента на Поли начало. През 2015 - та пък се шумеше покрай Зелмерльов и песента на Давид Гета " Lovers on the sun". Това са по - пресните примери, за които се сещам.

# 531
Ами и Лили Иванова е започнала кариерата си, имитирайки Рита Павоне и какво от това? После изгради собствен стил.

Е... сега и швейцарецът имитира жестовете на Лили Иванова, ама това е друга тема Grinning Grinning Grinning Grinning

# 532
Повсеместно се краде в музикалната индустрия. Съвсем не е ограничено до Евровизия. Ед Шийрън, Джъстин Бийбър, Бионсе, всякакви, знайни и незнайни, са били обвинявани в плагиатство.

През 2018г. Universal music щяха да съдят Нета заради приликата между Toy и Seven nation army на The White stripes. В крайна сметка Джак Уайт беше записан като автор на песента и израелците платиха и се разминаха със съда.

# 533
Ето и една клюкарийка... познайте коя е най-слушаната песен в музикалните платформи от тези, които ще участват на финала?

Отговор

# 534
Не знам коя песен искам да спечели (имам няколко фаворита), но определено не искам да е Италия! Другата рок-банда (Финландия) ми допада много, но тези - не.

# 535
Ето списък на телевизиите, които ще излъчват големия финал:
(има промени, тъй като някои телевизии не са излъчвали полуфиналите)
След последната песен, по всяка една се изписват телефоните за гласуване към местните мобилни оператори

EUROVISION SONG CONTEST - The Grand Final tonight at 9 PM (CET) live on:
ALBANIA: RTSH 1, RTSH Muzikë
AUSTRALIA: SBS
AUSTRIA: ÖRF1
AZERBAIJAN: İctimai TV
BELGIUM: Eén, Ketnet (dutch), La Une (french)
BULGARIAL BNT1, BNT4
CANADA: Omni Television
CROATIA: HRT1
CZECH REPUBLIC: ČT1
DENMARK: DR1
ESTONIA: ETV, ETV+
FINLAND: Yle TV1
FRANCE: Culturebox, France 2
GEORGIA: GPB 1
GERMANY: Das Erste, One, DW
GREECE: ERT1
ICELAND: RÚV, RÚV2; RÁS2
IRELAND: RTÉ1
ISRAEL/PALESTINE: Kan 11, Kan Educational
ITALY: Rai 1
KAZAKHSTAN: Khabar TV
KOSOVO: RTK1
LATVIA: LTV1
LITHUANIA: LRT televizija
MALTA: TVM
MOLDOVA: Moldova 1
NETHERLANDS: NPO 1, BVN
NORTH MACEDONIA: MRT1 (macedonian), MRT2 (albanian)
NORWAY: NRK1, NRK3
POLAND: TVP1, TVP Polonia
PORTUGAL: RTP1, RTP Internacional
ROMANIA: TVR 1, TVRi
RUSSIA: Perviy kanal
SAN MARINO: San Marino RTV
SLOVAKIA: Rádio FM
SLOVENIA: TVSLO1, RTV 4D
SOUTHERN CYPRUS: RIK 1, RIK HD, RIK Sat
SPAIN: TVE La 1, TVE Internacional
SWEDEN: SVT1
SWITZERLAND: SRF1 (german), RTS1 (french), RSI La 1 (italian)
UKRAINE: UA:Pershiy, STB
UNITED KINGDOM: BBC One
UNITES STATES: Peacock

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 20:14 от diziler

# 536
Дали тя единствената нидерландка, която би се справила отлично? Хайде стига с тази политкоректност. Стана прекалено. Има всякакви, различни от мнозинството. Научихме се да ги приемаме, получиха признание и права. Но моля, да не ми ги натрапват.
Освен, че се справя като водеща, тя има огромна маса последователи по цял свят, включително и САЩ, а в момента точно се опитват да популяризират конкурса там. Не е там само защото е транс. Почти съм сигурна, че я бяха избрали, още преди да си признае, но трябва да проверя.

# 537
  • Вестерос
Не успях да гледам полуфиналите, сега гледах клип на класираните песни.
Едната песен е все едно песента на Лейди Гага Bad Romance. Как е допуснато това....

Иначе тази песен на Виктория на мен не ми харесва. Аз харесах друга, а миналогодишната й беше класи над тази. Не ме кефи, че страшно много имитира Били Айлиш и според мен с тази депресивна нотка няма да спечелим.

Гледах в тубата от полуфинала изпълнението, беше прекрасно иначе, настръхнах. Някак си ми хареса, че е по пижама, а не натруфени рокли. Визуалните ефекти бяха топ!

# 538
  • DE
Мани, имитаторката на Гага даже е сред фаворитите, къде са им ушите на хората Thinking

# 539
Ето, за втори път пускам микса на Ел диабло и Бад романс 😉
https://m.youtube.com/watch?v=DLCYmTIpsW8
Текстописците били същите като тези на Лейди Гага...

Общи условия

Активация на акаунт