На море в Гърция 2021 - I

• 63 392
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Не са пясъчни плажовете източно от Макри, а мисля, че това се търси в питането.

западно от Макри ,много са диви и непопулярни , даже има и един полудив къмпинг - 20- 30 км. вкл.Дикела са пясъчни и смесени плажове , морето е изключително за шнорхелинг и риболов . Случвало се е на километри плаж да има 3 - 4 двойки и компании Simple Smile Малко е екстремно за отсядане - трябва да се предвиди мн.диво къмпингуване или да се отседне в   Макри , Дикела , на  къмпинга или даже в Александропулис и да се обикаля . На запад от къмпинга свършва и асвалта и почва много офроуд макадам , нямаше как да пробваме дали изобщо може да се стигне до Мармарица - на картата и сателитната снимка се вижда някаква тъъъъничка нишка ама е много съмнително.Ясно е че в Северна Гърция  едва ли има по диво място и плаж.Може би д-р Ани трябва да се пита - те повече са обикаляли там Simple Smile
Гърците след хърватите  обмислят сериозни облекчения за туристите , вече обявиха чисти острови , да видим как ще нагласят логистиката ?

# 151
Тия гърци са изперкали
Ще декларираш на кой плаж ще ходиш и на никой друг

Тази информация от къде е?

# 152
  • София
Това къде в кой хотел си се декларираше и миналата година вече за плаж едва ли

# 153
Тия гърци са изперкали
Ще декларираш на кой плаж ще ходиш и на никой друг

Тази информация от къде е?
Най-вероятно източникът е този:
https://travelbulgarianews.bg/greece-fine/
И аз го видях вчера. Грам не го вярвам, абсурдно е.

# 154
Източникът е македонска медия и аз поне не съм открила никакво потвърждение. Така или иначе в момента за Гърция важат вътрешните мерки и нито ресторанти работят, нито на плаж може да се ходи без декларация. След една седмица или две може да е нещо съвсем друго (много вероятно).

# 155
Аз го слушах вчера по радиото (не знам коя станция, ММ беше пуснал в колата и се удивлявахме на идеята).

# 156
Някой, ако е летувал на място в близост до заведение за бързо хранене, предлагащо вкусно готвено, моля да препоръча!

# 157
Някой, ако е летувал на място в близост до заведение за бързо хранене, предлагащо вкусно готвено, моля да препоръча!

Извинете, но наистина ли това Ви е водещо за избора на дестинация в Гърция Simple Smile

# 158
аз винаги съм харесвал свободата да идеш на различни плажове и това с избора на един  плаж или 300 евро глоба ако е истина ще ми дръпне ръчната спирачка много яко

# 159
  • София
Ще ме ориентирате ли плажът Амолофи в южната част на Неа Перамос ли се намира и наистина ли е на 1-2 км?

# 160
  • София
аз винаги съм харесвал свободата да идеш на различни плажове и това с избора на един  плаж или 300 евро глоба ако е истина ще ми дръпне ръчната спирачка много яко

Извинявайте, ама Вие наистина ли вярвате, че гърците ще си о..рат сезона с подобно нещо? Самата статия е абсолютно лаишки написана на принципа ЕЖК. Силно се съмнявам в достоверността на подобна информация. Според мен е свободно съчинение базирано на сегашните рестрикции, които след 14 май определено не смятам, че ще останат в този вид. Но ако все пак се окаже вярно, аз също ще пропусна гръцкото море. Ние, тръгвайки даже не знаем къде ще преспим същата вечер, къде ще отседнем, та какво остава за това на кой плаж ще ходим. А и обичайно се местим на 5-10 дни и то на принципа ей сега решавам, паля колата и тръгвам за следваща дестинация, като обичайно това е свързано и с качване на ферибот в последния момент, и евентуално резервиране на една нощувка попътно, ако пристигаме късно вечерта и не ми се търси на място.

# 161
  • София
Ще ме ориентирате ли плажът Амолофи в южната част на Неа Перамос ли се намира и наистина ли е на 1-2 км?
След края на града, в западна посока. Разстоянието е толкова.

# 162

Извинявайте, ама Вие наистина ли вярвате, че гърците ще си о..рат сезона с подобно нещо? Самата статия е абсолютно лаишки написана на принципа ЕЖК. Силно се съмнявам в достоверността на подобна информация. Според мен е свободно съчинение базирано на сегашните рестрикции, които след 14 май определено не смятам, че ще останат в този вид. Но ако все пак се окаже вярно, аз също ще пропусна гръцкото море. Ние, тръгвайки даже не знаем къде ще преспим същата вечер, къде ще отседнем, та какво остава за това на кой плаж ще ходим. А и обичайно се местим на 5-10 дни и то на принципа ей сега решавам, паля колата и тръгвам за следваща дестинация, като обичайно това е свързано и с качване на ферибот в последния момент, и евентуално резервиране на една нощувка попътно, ако пристигаме късно вечерта и не ми се търси на място.

дано отпадне такова безумие...

# 163

Извинете, но наистина ли това Ви е водещо за избора на дестинация в Гърция Simple Smile
Личното ми мнение е, че при наличие на толкова таверни и страхотна местна кухня, това не е добра отправна точка за избор на дестинация. Въпреки това, обичайно подобно нещо може да откриете в по-големите градчета.
Например в Лутра Едипсо на Евия, на крайбрежната имаше подобно заведение Capitan cook, в което кухината беше изключително разнообразна и вкусна.

# 164
  • София
Личното ми мнение е, че при наличие на толкова таверни и страхотна местна кухня, това не е добра отправна точка за избор на дестинация. Въпреки това, обичайно подобно нещо може да откриете в по-големите градчета.
Например в Лутра Едипсо на Евия, на крайбрежната имаше подобно заведение Capitan cook, в което кухината беше изключително разнообразна и вкусна.

Там наистина готвят вкусно, но другото заведение е още по-добро, макар че там е само за в къщи:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g562639-d8567900-R … ntral_Greece.html

Общи условия

Активация на акаунт