На море в Гърция 2021 - I

• 63 305
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Би трябвало да е вярно - ако човек е бил болен от ковид и е бил регистриран с положителен тест.  Ние го минахме, но само мъжът ми се регистрира и сега съжалявам малко. Но времето беше ужасно и не ми се ходеше в поликлиниката.

# 361
Ние летим на 01.07 със Уиз Еър към Закинтос, двама възрастни ваксинирани с две деца, на 8 и 11 години. Силно се надявам да могат децата да влязат в Гърция с антигенен тест на отиване, а на връщане към БГ да не подлежат на никакъв тест...
В следващите два-три дни се очаква да излезе заповед за влизане в Гърция и с антигенен тест от последните 24 часа. Това значително ще облекчи семейните бюджети, макар че за децата е все толкова неприятно.

За влизането в България, само българското правителство може да помогне Wink

# 362
Здравейте, дали мога да мина границата с удостоверение за ваксиниране, което съм ламинирала? Дали ще може да се сканира кода?!

# 363
Пробвайте си с телефона. Има приложения за сканиране на бар-код. Техните четци не са по-различни.

# 364
Здравейте, страхотна тема Simple Smile Пиша с молба за съвет. От години ходим в Халкидики, но всяка година става все по-натъпкано, по-занемарено и по-скъпо, поне на мен така ми се струва, може и да съм субективна... Но пък ни устройва като пътуване понеже близо и удобно. Тази година отпуската е последните две седмици от август и си търсим спокойно извъннаселено място на хубав плаж. За храна/пазаруване дори да се ходи с автомобил, само да е спокойно и да не е обичайния фраш през август. Тая надежда, че може да предлагат и доставка на храна, изобщо от както сме с деца забравихме безметежните вечери в приятните гръцки ресторантчета, предпочитаме да хапваме където сме отседнали, по лесно ни е откъм организация с малки деца 😊 Ще съм благодарна за препоръките ви:) Халкидики не ни е задължително, само да не е много път.

# 365
През август са много малко местата, които са спокойни и ненаселени.

Все пак на Халкидики можеш да видиш Паралия Сикия и Девелики - и двата са големи и дълги плажове извън населени места, около които има по някоя и друга къща за отсядане. За доставки на храна не мога да помогна. С бебе, малко и всякакво друго дете си ходим по таверни Simple Smile

На малко по-далечно разстояние  - Евия, Пелион, Лимнос, НО не и през август. В последните му дни вече е ОК, но в средата си е пиков сезон.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:50 от Параход

# 366
Може ли мнение за остров Крит за периода 15/06-22/06 топла ли е вече водата ,въобще приятно ли е за плаж ,къде е добре да се отседне за една седмица.Ще си вземем кола под наем за обикаляне на острова.

# 367
Благодаря Параход! Ще видя за места Сикия и Девелики в гугъл мап  Wink

А то това с доставките си е само в моята глава сигурно, аз досега не съм чула за такъв вариант. Но много ни е фраш август по ресторанти с деца. Най често един от компанията отива и взима за всички и така се изхранваме. Септември е друго - сядаш си спокойно и няам проблем и с деца и без деца.

Една година в Тасос намерихме страхотно място - ресторант до къщата ни, сравнително добра кухня и винаги с места. Но пък не спря да духа, хем август месец - не може всичко да е на 6 както се казва:)

# 368
  • София
Привет на всички, много съм щастлива! Весело лято на всички! https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/greece

Разбира се, пораждат се въпроси в т. 3: свидетелство за преболедуване от COVID-19 или удостоверение за придобити антитела в следствие на прекаран COVID-19 (два месеца след края на заболяването и до девет месеца от него) на английски, френски, немски, италиански, испански или рускки език.
Ако сме само с антитела, как се преценяват тези 2 месеца и тези 9 месеца?
Някой ако има повече информация от другаде, да сподели, моля!

# 369
  • Варна
Значи ГКПП Кап. Петко войвода е отворен за леки автомобили? Правилно ли разбирам или само за тези, които превозват стоки, не с цел туризъм.

# 370
Честито! Гърчулята затвориха Маказа за леки автомобили. Могат да преминават само лекотоварни до 3,5 т. от 7 до 23ч. Тия са много по-големи неадекватници и от нашите толупи. Няма такива неадекватни мерки като техните, няма!

# 371
  • на земята
Честито! Гърчулята затвориха Маказа за леки автомобили. Могат да преминават само лекотоварни до 3,5 т. от 7 до 23ч. Тия са много по-големи неадекватници и от нашите толупи. Няма такива неадекватни мерки като техните, няма!

Ееее ужас ,това докога ли ще бъде..)))

# 372

От къде имаш тази информация?

# 373
  • София
Само Кулата и Свиленград ще са отворени денонощно. Маказа засега е затворен.
Антитела не се признават.
Антигенен тест от 24 май(евентуално).

# 374
  • София
Привет на всички, много съм щастлива! Весело лято на всички! https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/greece

Разбира се, пораждат се въпроси в т. 3: свидетелство за преболедуване от COVID-19 или удостоверение за придобити антитела в следствие на прекаран COVID-19 (два месеца след края на заболяването и до девет месеца от него) на английски, френски, немски, италиански, испански или рускки език.
Ако сме само с антитела, как се преценяват тези 2 месеца и тези 9 месеца?
Някой ако има повече информация от другаде, да сподели, моля!

Информацията за антителата е грешна и невярна. За момента с документ за антитела няма да се влиза в Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт