На море в Гърция 2021 - I

• 63 298
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От къде е информацията за влизане с тест за антитела в Гърция? Достоверна ли е?
От горния линк съм го копирала

# 391
  • София
Тогава ще искат и резултата от + PCR тест, иначе как ще докажеш двата месеца и 9те месеца. А хората с антитела и без + PCR   са прецакани.

# 392
Тогава ще искат и резултата от + PCR тест, иначе как ще докажеш двата месеца и 9те месеца. А хората с антитела и без + PCR   са прецакани.
Точно така - дори и да има антитела, няма как да се докаже откога са. Т.е. условието е като за влизане в България (където като доказателство за преболедуване се признава +PCR, направен между 15 дни и 6 месеца назад).

И за да не е само граници, алинеи и тестове, ето един трогателен текст за едно от любимите ми неща в Гърция - традиционните рибарски лодки, все по-изчезващи. https://greekreporter.com/2020/01/23/the-death-of-the-kaiki-gree … PlQpVCduT29x7eQ_s
И няколко снимки...

Това е Карнайо-то на Хидра

Сирос

Скопелос

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 01:38 от Параход

# 393
  • София
Тогава ще искат и резултата от + PCR тест, иначе как ще докажеш двата месеца и 9те месеца. А хората с антитела и без + PCR   са прецакани.
Еми това имах предвид, че не е уточнено как ще се броят двата месеца и деветте месеца. Няма яснота и антетелата кога трябва да са изследвани. Моите си изследвах в края на март. Щом са валидни 9 месеца, значи мога с тях да минавам цяло лято...

В обратната теза, ако задължително искат и ПСР + и антитела, за да се докаже периода, нямаше да пише ИЛИ! А и кой на границата ще се цъкли да съпоставя дати....?!

# 394
Това казвам и аз 24 часа след влизане, че трябва да си направят тест Simple Smile Иначе ако в Гърция е 20 евро то по-евтино там ще ми излезне да си го направя.

20 евро не е ли антигенен - направен такъв в Гърция, дали ще е достатъчно да си без карантина в БГ като се прибереш? Аз както го разбирам при нас се приема само ПСР?

# 395
  • София
По-нагоре не прочетохте ли, че е грешка частта от съобщението с антителата? Искат положителен ПСР/антиген с валидност 2-9 месеца, издаден от лаборатория или болница. Няма какво да пресмятате друго.

Някой ходил ли е на изворите на Ахерон и Некромантио? Достатъчно впечатляващо ли е, да слезем надолу на връщане от Корфу?

# 396
20 евро не е ли антигенен - направен такъв в Гърция, дали ще е достатъчно да си без карантина в БГ като се прибереш? Аз както го разбирам при нас се приема само ПСР?
Още от 1 май е в сила заповед, която приема антигенен за влизане в БГ (в текста на заповедта пише кои тестове са валидни, че антигенните са сто вида).

Yovanka,
изворите на Ахерон са приятна разходка през лятото (спасение от жегата, водица, зеленина), чак нещо животопроменящо - не. Другото не го знам какво е Wink Ако само заради тях ще слизате, е далече. Нещо Парга, плажче, това-онова...

# 397
  • София
Някакви подземни зали и тунели е Некромантио, вратата към ада.😀 https://www.visit-preveza.com/nekromantio
И в Парга не сме ходили, ще чета още.

# 398
  • София
По-нагоре не прочетохте ли, че е грешка частта от съобщението с антителата? Искат положителен ПСР/антиген с валидност 2-9 месеца, издаден от лаборатория или болница. Няма какво да пресмятате друго.

Прочетохме, но аз цитирах страницата на Външно министерство, никой не даде разяснения защо е грешно и на какво се позовава!

# 399
  • София
Най-вероятно на лоша интерпретация на условията. Но не е вярно - засега не може да се влиза с положителен тест за антитела.

# 400
  • София
Големи мурдери са нашите - кой знае колко народ ще изгори на границата, разчитайки на Външно. Ето информацията от Гранична полиция https://mvr.bg/press/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD% … D0%B0%D1%81%D0%B0

# 401
  • София
Аз определено забелязвам тотална дезинформация от страна на българските власти по отношение на пътуването към Гърция от миналия месец насам, която после се възпроизвежда и от медиите. Започна още, когато гърците разрешиха да се влиза със сертификат за ваксинация, а нашите си повтаряха, че трябва PCR. Дори го  пишеше черно на бяло на coronavirus.bg. Или са съвсем неграмотни, или е умишлено. Във всеки случай трябва да се внимава с информацията.

# 402
За съжаление не е първият случай на подвеждаща информация от българските власти. Съмнявам се да е злонамерено, по-скоро е обикновена неграмотност.
Миналата година неведнъж забелязвах, че промените влизат в сайта на МВнР със закъснение и информацията там е остаряла, а тази чак и грешни съобщения почнаха да подават.

# 403
Привет! Миналата година мислехме да посетим Корфу, но заради пандемията се отказахме. Надявам се тази година да се получат нещата Blush
Бихте ли споделили информация кои фериботни компании пътуват от Игуменица до Корфу, колко е ориентировъчно цената и кога излиза разписанието. На ferryhopper и други за момента не ми излиза информация, затова инфо от по-запознати, които също планират тази година Корфу или поне са били миналата година, ще ми е от полза. Лека-полека започвам да планирам разходите и времето. Предварително се извинявам, ако е коментирано скоро. Чета редовно темата, но е възможно да съм изпуснала нещо сред множеството постове относно изискванията за влизане в Гърция.
Пътят от Кулата до Игуменица е основно магистрала, нали така? За колко време се взема при спазване на ограниченията на скоростта? Ще сме с малко дете, което се изнервя от дълго пътуване, та затова питам.
Мислим да отидем в средата на юли. Може ли да споделите лични (макар и субективни) впечатления дали водата е топла тогава?
Кои плажове ви впечатлиха най-много и считате за задължителни? Плажове с достъп само по вода не са опция.
Запазила съм по 4 нощувки в Агиос Георгиос Пагон и Палеокастрица и 3 нощувки в Морайтика. Мислите ли, че те са добри отправни точки за посещение на най-хубавите плажове, Керкира, Канала на любовта? Приемам и други предложения, включително за конкретни места за настаняване, защото всички резервации са с възможност за безплатно анулиране.

# 404
Мисля, че единствените плажове в Корфу, които си струват за лятна почивка, са на югозапад, а вие нямате нито една база в тази част.
А. Георгиус-север ИЛИ Палеокастрица можете да го запазите за обхождане на живописните места в северната част, но там водата е доста по-студена дори и през юли-август. Мораитика е сравнително близо до Исос и лагуната, но се пътува бавно през планината.
Иначе сезона сте го избрали оптимално - преди това е хладно, а през август е гъч.

Пътят до Игуменица е изцяло магистрала след Кулата.

Ето някои от фериботните компании:
https://www.kerkyraseaways.gr/
https://kerkyralines.com/en/route/
https://lefkimmilines.gr/en/home/

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 15:24 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт