На море в Гърция 2021 - I

• 63 301
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Аз го разбирам,че може да се влиза и ако си изкарал вируса до преди 9 месеца и имаш позитивен ПСР тест?!

# 376
  • Варна
Сега, ако вдигнат и възрастта на децата подлежащи на ПСР, цена няма да имат. Кой район на Лефкада препоръчвате? Lygia или Ammoussa beach? За първи път ще сме на острова и сме с много деца, вкл. бебе и търсим на първо място вила според изискванията ни и сме се спрели на къщи в тези два района. Има ли нещо в тези населени места, което е специфично- топлина на водата, ветровито време и т.н?

# 377
  • София
Може ли мнение за остров Крит за периода 15/06-22/06 топла ли е вече водата ,въобще приятно ли е за плаж ,къде е добре да се отседне за една седмица.Ще си вземем кола под наем за обикаляне на острова.
Би трябвало по това време водата да е над 22 градуса, ако това ви е достатъчно. Може и 25 да е, но няма нищо сигурно. Аз, понеже не обичам големи горещини, преди 2 години реших да се застраховам и планирах пътуването до Крит от 04 до 11 юни. Но случихме на годината с най-студената вода - на Елафониси беше 18 градуса, направо лед. Не, че не се къпахме, но бих предпочела да беше с няколко градуса отгоре. Преди да си тръгнем вече се беше постоплила. Не казвате докъде ще летите - Ханя или Ираклио. От това зависи и мястото за отсядане. Набележете си и  какво искате да видите и така изберете място за спане. Ние нощувахме на 3 места. Пътуването на острова не е от най-бързите, поне ние прекарахме доста време в път и около 900 км. за седмица в западен Крит - мои снимки.

# 378
Момичета, да ви попитам тъй като ще пътуваме тази година за първи път в Гърция ( Халкидики) не ми е ясно ПСР тестовете , които се изискват на влизане в България къде се правят и евентуално някой знае ли ориентировъчни цени?

# 379
  • София
Зависи от къде сте Simple Smile Миналата година лабораториите правиха пакети за по няколко души и излизаше по-евтино.

# 380
Зависи от къде сте Simple Smile Миналата година лабораториите правиха пакети за по няколко души и излизаше по-евтино.
Имах предвид при влизане от Гърция към България,нали все още се изисква ПСР тест

# 381
  • София
Имате 24 часа да си направите тест в лаборатория в България или ако не направите оставате под карантина.

# 382
  • София
Тя пита за тестовете на влизане в България. Миналата година нямаше такива. Сега доколкото ми е известно имате 24 часа след влизане да си ги направите и да пратите резултата на РЗИ Благоевград. Може и в Гърция да си направите антигенен тест в тяхна лаборатория, май са с фиксирана цена от 20 евро. Да ме поправи някой, ако не съм напълно точна. Признават се и антигенни тестове, направени преди по-малко от 48 часа. https://coronavirus.bg/bg/az-sum/zavrashtam-se-bulgaria

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 22:12 от миленка_д

# 383
  • София
Това казвам и аз 24 часа след влизане, че трябва да си направят тест Simple Smile Иначе ако в Гърция е 20 евро то по-евтино там ще ми излезне да си го направя.

# 384
  • София
Това казвам и аз 24 часа след влизане, че трябва да си направят тест Simple Smile Иначе ако в Гърция е 20 евро то по-евтино там ще ми излезне да си го направя.
Е, в България антигенния е 30 лв.

# 385
  • София
Ако разрешат с антигенен да, но ако ще трябва да направите ПСР наново и да дадете още 80-90лв ( незнам колко е вече) то ще стане вече доста неизгодно... Според мен докато дойде Юни-Август ще се сменят още поне 2 пъти правилата за влизане и дано тази година не затворят границите като миналата.

# 386
Честито! Гърчулята затвориха Маказа за леки автомобили. Могат да преминават само лекотоварни до 3,5 т. от 7 до 23ч. Тия са много по-големи неадекватници и от нашите толупи. Няма такива неадекватни мерки като техните, няма!

От къде имаш тази информация?

https://www.mfa.bg/bg/news/29629

# 387
А на границата дали може да се направи такъв тест?
Да, аз доколкото разбрах може антигенни тестове, иначе с ПСР - и за двама почивката се оскъпява с близо 400 лв...

# 388
  • София
Директно от лабораторията ли е преведено на английски примерно или трябва да се иде да се преведе някъде и да е легално?
"Също така от 14 май 2021 г. българските граждани, преболедували COVID-19, могат да влизат в Гърция със свидетелство за придобити антитела вследствие на прекарана коронавирусна инфекция (при условие че са изминали най-малко два месеца след края на заболяването и не повече от девет месеца от него). Документът трябва да бъде издаден на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език от оторизиран здравен орган или сертифицирана лаборатория."

# 389
  • София
От къде е информацията за влизане с тест за антитела в Гърция? Достоверна ли е?

Общи условия

Активация на акаунт