На море в Гърция 2021 - I

• 63 383
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
В момента е или PCR представен на границата или 10 дена карантина. Ако до 24 часа представиш PCR, ти махат карантината. Кунчев каза, че до края на седмицата ще махнат карантината и ще остане само с тест. И няма изключения за деца.

https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/chesto- … epidemichni-merk/

Прочетете т.6 и т.7

# 181
  • София
Ехеее, то ще стане перачница на пари. Веднъж тест на влизане после пак тест на излизане...

# 182
  • София
То много тъпо, Гърция те пуска без ПСР с ваксина, за тук обаче ти трябва ПСР въпреки че имаш поставена ваксина...

# 183
  • София
За 5-те ПСР броях само на отиване, ако се броят и на връщане стават 10 бр Simple Smile. На връщане се надявам да ги махнат или пък ще си изкараме 10 дни на къщата, но така или иначе не ми се прежалва и сумата за 5 пср. Ако има наистина вариант с пул тест и по-ниска обща сума за тестовете, бих се замислила, стига да няма наистина сериозни ограничения за посещението на различни плажове.
Ваксини засега ние възрастните няма да си поставяме, а за децата със сигурност ще искат пср, тъй като са на 12, 14,14 г.

# 184
То много тъпо, Гърция те пуска без ПСР с ваксина, за тук обаче ти трябва ПСР въпреки че имаш поставена ваксина...
Това ще се промени след 30 април или малко по-нататък, в краен случай когато ЕС вземе единно решение. Но така или иначе ваксинацията върви слабо у нас, и много хора нямат, а децата и не могат.
А за Гърция такива глупости чета, като бързи тестове за ферибот, че все повече се изкривява макаронът.

# 185
  • Варна
Голяма глупост е това- двама ваксинирани родители, с деца над 5 години да им изискват PCR. Сериозно ще се замисля. За граждани на Израел пак ли е така ми е любопитно? Нали с тях имаха отделно споразумение?

# 186
  • софия
Скрит текст:
Явно тази година за пръв път от доста години насам ще пропуснем Гърция. Миналата година отидохме точно преди да въведат ПСР-те, само с код минахме, но тази година явно няма да може.
Не ми се плащат 5 пср заради почивка определено.
Защо 5? Не трябва ли да са четен брой-на влизане в Гърция и после на влизане в България? Вчера оня Кунчев каза, че ще отпадне карантината, но остава PCR.
10 е четен брой при по-голямо семейство.
      Зададох сериозен въпрос и се надявах на сериозен отговор, а получих ето това......
Затова ще го задам по друг начин. Колко PCR теста ще са необходими на едно 5 членно семейство /само възрастни за улеснение/, 5 или 10? Според мен ще са 10 /десет/, защото се изискват и на влизане в Гърция и обратно на влизане в България. А винаги ще бъдат четен брой, защото се падат по 2 на човек.
Не знам защо прие, че отговорът е несериозен. С улеснение, без улеснение, семейството е петчленно и 5 е само за влизане в Гърция.

# 187
Не се заяждам и повече няма да го споменавам, но отговорът беше: "10 е четен брой при по-голямо семейство".
И просто не разбрах какво общо има четният брой с размера на семейството. Приятен ден!

# 188
  • Пловдив
Аз чаках промени в мерките у нас след 30.04, обаче после се замислих, че нямаме правителство и може никой да не вземе никакво решение.

# 189
Аз чаках промени в мерките у нас след 30.04, обаче после се замислих, че нямаме правителство и може никой да не вземе никакво решение.
Няма такова нещо "няма правителство" - до избирането на ново от парламента изпълнителната власт се осъществява от досегашния МС, т.е. Баце и компания. Сега, качеството на решенията не коментираме, но правителство има Simple Smile

# 190
  • Пловдив
Има, в оставка, но дали ще взимат решения изобщо или ще си траят..... Не че нямат правомощия.

# 191
но дали ще взимат решения изобщо или ще си траят.....
"Извънредната обстановка" заедно със срока на всички досегашни заповеди изтича на 30 април, т.е. ако си траят - пълна свобода и пей, сърце Simple Smile. Предполагам, че ще има някакво решение.

# 192
Аз съм в дилема сега. Трябва да пътуваме на трети май вечерта, обаче тест можем да си направим в петък през деня. И реално се събират малко над 72 часа. С тези празници, жестоко ми объркват плановете Sad

# 193
  • Пловдив
но дали ще взимат решения изобщо или ще си траят.....
"Извънредната обстановка" заедно със срока на всички досегашни заповеди изтича на 30 април, т.е. ако си траят - пълна свобода и пей, сърце Simple Smile. Предполагам, че ще има някакво решение.

Дано, но напълно допускам и че може да искат да подложат динена кора на следващите. Рядко действат в полза роду.

# 194
  • София
Аз съм в дилема сега. Трябва да пътуваме на трети май вечерта, обаче тест можем да си направим в петък през деня. И реално се събират малко над 72 часа. С тези празници, жестоко ми объркват плановете Sad
Виж Рамус, някъде видях, че ще работят по празниците, май от 8 до 17 ч.

Общи условия

Активация на акаунт