На море в Гърция 2021 - I

• 63 381
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • София
От утре е разрешено движението между общините, но не и между областите.
От 3 май отворят ресторантите.
От 15 май отпадат ограниченията между областите и дефакто се дава старт на туризма.
От утре ПСР и за деца над 5 години.

# 166
  • София
Ее верно ли ще се иска и за деца над 5г? Ние ще сме ваксинирани а детето е на 6г...Ужас

# 167
  • София
Явно тази година за пръв път от доста години насам ще пропуснем Гърция. Миналата година отидохме точно преди да въведат ПСР-те, само с код минахме, но тази година явно няма да може.
Не ми се плащат 5 пср заради почивка определено.

# 168
  • София
Ее верно ли ще се иска и за деца над 5г? Ние ще сме ваксинирани а детето е на 6г...Ужас
Да, във формата за ПЛФ го пише.

# 169
  • Варна
Това е жестоко! Дано го преосмислят...

# 170
Явно тази година за пръв път от доста години насам ще пропуснем Гърция. Миналата година отидохме точно преди да въведат ПСР-те, само с код минахме, но тази година явно няма да може.
Защо 5? Не трябва ли да са четен брой-на влизане в Гърция и после на влизане в България? Вчера оня Кунчев каза, че ще отпадне карантината, но остава PCR.

# 171
  • софия
Защо 5? Не трябва ли да са четен брой-на влизане в Гърция и после на влизане в България? Вчера оня Кунчев каза, че ще отпадне карантината, но остава PCR.
10 е четен брой при по-голямо семейство.

# 172
Миналата година лабораториите имаха пакетна цена за ПСР. Например ние правихме в Писанец - цена за до 5 човека беше 150 лв. общо, което си е доста приемливо. Предполагам, че и сега ще има такива пакетни цени.

# 173
Здравейте!
Имаме желание да отидем до Корфу за Великден.  Обикновено правим една нощувка в Йоанина/Янина.
Ще пътуваме с 3 деца (15,9 и 3) и възрастните ни родители.
Искам да попитам: При настоящите рестрикции в Гърция, можем ли да стигнем до Йоанина на 30,4 и на 1,5 да отидем до Корфу? Не мога да се ориентирам от отговорите ви, дали това е възможно. Ще имаме предварително платени нощувки през букинг, за които ще можем да предоставим информация.
 На връщане - има ли карантина за прибиращите се от Гърция за България?
Предварително благодаря за отговорите.
Първоначалният ни план беше да си направим 10 дневна екскурзия до Хърватска, но отпадна, заради изискванията на хърватите.

# 174
  • София
Съмнявам се да ви разрешат да се качите на ферибота без адресна регистрация на острова.
Вижте и дали двете населени места не са в различни области, също е забранено да излизате от първата.
На връщане до 30 април има карантина/ПСР в България. Кунчев бил казал, че ще има промени след това, но заповед още няма.

# 175
  • София
Ние се отказахме заради все още сериозните мерки за движение вътре в страната. При мъжа ми няма да са минали 14 дни от втората доза.
Надявам се за 24 май да успеем.

# 176
Благодаря ви. Значи Корфу отпада.
Ние сме с първа доза само.
И за 24 май имаме планове за Гърция.
Но и за Великден ни се ходи някъде ..., с кола ...

# 177
  • София
Благодаря ви. Значи Корфу отпада.
Ние сме с първа доза само.
И за 24 май имаме планове за Гърция.
Но и за Великден ни се ходи някъде ..., с кола ...
Освен България, не вярвам другаде да става.

# 178
10 е четен брой при по-голямо семейство.
      Зададох сериозен въпрос и се надявах на сериозен отговор, а получих ето това......
Затова ще го задам по друг начин. Колко PCR теста ще са необходими на едно 5 членно семейство /само възрастни за улеснение/, 5 или 10? Според мен ще са 10 /десет/, защото се изискват и на влизане в Гърция и обратно на влизане в България. А винаги ще бъдат четен брой, защото се падат по 2 на човек.

# 179
  • София
Защо на влизане в България? Тук нали сме в карантина определени дни?

Общи условия

Активация на акаунт