На море в Гърция 2021 - I

• 63 371
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Живот и здраве тази година се надяваме да посетим Гърция. До сега сме били на Тасос и много ни харесва, но ми се иска нещо ново, не много далеч, защото сме с кола, а и съм бремененна. Мислим за средата на юни, когато ще бъда в средата на 6-ти месец. Гледах Неа Перамос и Неа Ираклица, но ако е нещо като Керамоти отпада. Кавала също не ме привлича. На мъжът ми не му се кара чак до ръкавите и само мрънка, а аз нямам идея какво да измисля. Искам красив плаж, не от градски стил и малко курортно местенце, което позволява разходки вечер и места за хапване. Кое от двете мислите, че е по-добре - Перамос или Ираклица? А също ще съм благодарна и за друга идея пак в този район горе-долу като километри. Благодаря ви от сърце и честит празник на всички празнуващи! 🥰💐

# 226
Неа Перамос повече ми допада, но плажът (Амолофи) за мен си е от градски тип. На ръкавите има повече от плажовете, които търсиш.
В този район май Неа Перамос е най-читавото. В Керамоти не бих стъпила повече - ходих веднъж, преди 6 години, а за Фанари не си и помислям.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 19:23 от Djordja

# 227
Преди две години бяхме на Неа Перамос - ако търсите тиха и спокойна почивка , за мен това не е мястото. Плажът си беше претъпкан, селцето е натоварено. Ние обичаме малко по-слески тип почивка в Гърция - бих препоръчала Фанари - малко селце на час от Маказа - има огромна плажна ивица извън селцето и 2-3-4 места за хапване. Задължително веднъж на година ходим до там за 3-4 дни. За хапване с 2 ръце бих препоръчала ресторанта на пристанището в съседното селце Порто Лагос  - само на 6 км. е. Собствениците са много готини, храната е вкусна и е доста евтино в сравнение с други места, където сме били. Дори една вечер се съгласиха да ни приготвят рибата, която бяха наловили нашите мъже Simple Smile и то безплатно.

# 228
Благодаря ви много! Аз искам към ръкавите да идем. Но на мъжа ми не му се шофира до там, понеже аз не карам и мисли, че ще му дойде много. Въпреки, че лятото ходихме до Мелник, а това е на едни стотина км  надолу, не е кой знае какво. Сарти ми изглежда красиво. Като пълен лаик нищо не разбирам. Чета темата и ще черпя идеи. То има време де, края на юни мислим. Нищо няма да запазвам от сега, поради неясната и без това обстановка.

# 229
Преди две години бяхме на Неа Перамос - ако търсите тиха и спокойна почивка , за мен това не е мястото. Плажът си беше претъпкан, селцето е натоварено. Ние обичаме малко по-слески тип почивка в Гърция - бих препоръчала Фанари - малко селце на час от Маказа - има огромна плажна ивица извън селцето и 2-3-4 места за хапване. Задължително веднъж на година ходим до там за 3-4 дни. За хапване с 2 ръце бих препоръчала ресторанта на пристанището в съседното селце Порто Лагос  - само на 6 км. е. Собствениците са много готини, храната е вкусна и е доста евтино в сравнение с други места, където сме били. Дори една вечер се съгласиха да ни приготвят рибата, която бяха наловили нашите мъже Simple Smile и то безплатно.
Неа Перамос е приятно градче, където сме ходили в края на октомври. Юни, юли, август и до средата на септември не бих отишъл. Хубава таверна е "του Κωσταντάκη"
Таверната в Порто Лагос се казва Porto Kalli /Πόρτο Κάλλη/. Големи и вкусни порции, сносни цени. Много хубав зехтин продават собствениците на "Porto Lagos Rooms"-собствено производство. Много приятно младо семейство Катерини и Аргири Аргирис.

# 230
  • София
Благодаря ви много! Аз искам към ръкавите да идем. Но на мъжа ми не му се шофира до там, понеже аз не карам и мисли, че ще му дойде много. Въпреки, че лятото ходихме до Мелник, а това е на едни стотина км  надолу, не е кой знае какво. Сарти ми изглежда красиво. Като пълен лаик нищо не разбирам. Чета темата и ще черпя идеи. То има време де, края на юни мислим. Нищо няма да запазвам от сега, поради неясната и без това обстановка.

От границата до Солун е магистрала, след Солун до ръкавите е двулентов/ в посока / път с ограничения 90-100км. в час,  Пътя до Кавала , не е от най-бързите и комфортни за пътуване. Това ако минете през Кулата.
Така че, може да прецените колко далече са ви ръкавите.

# 231
  • София
Записвам се и аз в темата да следя дали ще вдигнат възрастта на децата. Нашето е на 5г 3 м и хич не ми се иска да му причинявам ПСР, че и два дори.
Иначе ми се искаше нещо различно от Халкидики, гледах Лефкада, дано стигнем юни.

Магистралата към ръкавите е буквално до курортите на Касандра. Ние почивахме няколко пъти в Неа Потидеа и до селото си е все магистрала (и след, но не знам докъде точно). В Кавала бяхме преди много години, но си спомням един двулентов път, много села, нищо общо. Затова и не съм гледала в тази посока изобщо.

# 232
  • София
Здравейте! Живот и здраве тази година се надяваме да посетим Гърция. До сега сме били на Тасос и много ни харесва, но ми се иска нещо ново, не много далеч, защото сме с кола, а и съм бремененна. Мислим за средата на юни, когато ще бъда в средата на 6-ти месец. Гледах Неа Перамос и Неа Ираклица, но ако е нещо като Керамоти отпада. Кавала също не ме привлича. На мъжът ми не му се кара чак до ръкавите и само мрънка, а аз нямам идея какво да измисля. Искам красив плаж, не от градски стил и малко курортно местенце, което позволява разходки вечер и места за хапване. Кое от двете мислите, че е по-добре - Перамос или Ираклица? А също ще съм благодарна и за друга идея пак в този район горе-долу като километри. Благодаря ви от сърце и честит празник на всички празнуващи! 🥰💐
Идете на о-в Амулиани. Той всъщност се намира в началото на Атон - третият ръкав, но се пътува малко след Аспровалта и Неа Врасна. Има един участък с незначителни завои след Олимпиада. Взема се фери за 10 минути от Трипити. На острова има само едно селце на пристанището и няколко хубави плажа, извън селото. Най-известният е Аликес. Но има още няколко - Карагация, Мегали Амос и т.н. Настаняване има както в селото (най-вече), така и извън него.
Можете да си направите разходка с корабче покрай Атонските манастири или до близките до Амулиани, островчета Дрениа и Гайдарониси.

# 233
Амулиани също не ми хареса, а от Аликес цялото семейство се сдобихме с екземи по ръцете и стъпалата.

# 234
Моята дъщеря на 10 години официално преболедува Ковид през декември с положителен ПСР и завидно количество антитела. Нито един от двата документа обаче няма да ни послужат, за да премине границата и ще правим нов ПСР.
За майките, които се притесняват не е чак толкова страшно. И в лабораториите като видят деца са доста внимателни, буквално става за няколко секунди.
Мен ме притеснява повече да не се наложи да почиваме отново в България.
Иначе сме се насочили към Халкидики, не сме били там и се надявам да си намерим приятни маршрути. Гледах в нета снимки на населените места и не ме грабват на пръв поглед, но поне се надявам да е чисто и не много претъпкано. Планираме средата на юни, дано и някакви наченки на лято да се появят.
От написаното оставам с убеждението, че по ръкавите се пътува лесно. Миналата ни почивка беше в района на Парга, ходихме с колата до Порто Кацики и любимият каза, че повече такова нещо няма да си причини.

# 235
Здравейте, посещавала съм няколко пъти Гърция, основно Тасос и Лефкада, от там се влюбих в Гърция 🙂. Тази година обаче сме с бебче, което лятото ще бъде на 7-8 месеца, бихте ли ми препоръчали къща/вила под наем, на хубав плаж, в средноголямо селце, най-далеч малко след Кавала, защото ще пътуваме през Маказа, живот и здраве, ако всичко е наред, ще бъдем 6 души, благодаря предварително.

# 236
  • София
Да ви се похваля с новата си придобивка:

# 237
Русалка_1
Скрит текст:
Ние няма да се ваксинираме, а го и изкарахме, но нямаме тестове. Все си мислех в Гърция с Пср пък тук ще махнат ограниченията поне за българи но уви...
Кяк точно ще търся в Гърция да ми правят пср за наобратно Rage и кой знае колко пари е там за 4 човека.
Новите ни планове са Гърция чак август/септември, дано до тогава паднат ограниченията но надали, нали са напипали вече причина да ограничават свободата на хората няма да се дадат лесно...
Как разбрахте, че сте го изкарали без тестове, не че тестовете са много точни...
Не сме на 100% сигурни, не сме се тествали, но по симптомите съдим и дакато съпругът ми кара нещо на крак за 2 дни, а в неговия офис всички бяха болни с отрицателни ПСР тестове, аз след 5 дни се гътнах с висока температура и главоболие, температурата изчезна на втория ден, обаче главобието остана цяла седмица и на 7мия ден загубих обонянието. На тестовете въобще не им вярвам. Колегите на мъжа ми с отрицателните ПСРи сега всичките са с положителни за антитела. Имам и други приятелски семейства, единия с положителн ПСР, другия с отрицателен ПСР ама и двамата с пневмонии. Единия го настанили в отделението за ковид, пък другия в общото отделение... Други пък имаха и двамата положителни ПСР и сега нямат грам антитела и т. н. и т.н.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-angelov- … vliza-po-tri-nac/
Малко светлина в тунела, днес ще обявят кои антигенни тестове ще се признават, поне сумите за тестовете да станат по-поносими...

# 238
Ееее няма ли вече снимки от гръцко вече, кое време стана???

# 239

Общи условия

Активация на акаунт