На море в Гърция 2021 - I

• 63 363
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ооо красиво и пусто 😻

# 241
Здравейте, прегледах последните две теми, но не намерих това, което търся. Обмислям пътуване с половинката до Закинтос началото на юли месец. Коя част на острова бихте препоръчали да търсим място за настаняване, а ако можете да препоръчате нешо подходящо за двама ще е супер. Не искаме лудница, по-скоро спокойно и красиво място. Следващия ми въпрос е свързан с пътуването. Разстоянието е голямо, много такси за магистрали и ферибот, което ме кара да се замисля за самолет. Има ли коли под наем на острова, ако да, ползвали ли сте? Всякакви съвети биха ни били от полза.

# 242
  • Живее на Луната
Здравейте как се пътува до Гърция в момента. Само негативен PCR ли искат? Дете на 5 трябва ли да се изследва?

# 243
Обмислям пътуване с половинката до Закинтос началото на юли месец. Коя част на острова бихте препоръчали да търсим място за настаняване, а ако можете да препоръчате нешо подходящо за двама ще е супер.
Има коли под наем в изобилие, но не съм ползвала - ходим с личен автомобил.
За настаняване - спокоен и зелен е районът на Василикос, както и около малките плажове Гайдарос, Дросия и Псару. Ние бяхме в Гайдарос, хотел Bella Vista, мога да го препоръчам с чиста съвест.
Харесва ми и атмосферата в селцето Лимни Кери, но там няма хубави плажове в близост и трябва да се обикаля повече с кола.

Избягвайте Лаганас, Циливи и Аргаси. За Закинтос има и отделна тема, макар че не е активна напоследък, в предишните 7-8 години е събрана доста информация.

# 244
Здравейте,

Включвам се да следя темата. Обмисляме семейна почивка с деца на море в Гърция, но не сме били там и ми е трудно да избера курорт, така че приемам предложения Simple Smile. Пътуваме от Варна и приоритет ни е да е сравнително близо до границата, че с малки деца трудно се пътува,да е тихо местенце и на прилични цени.

# 245
"Морските" обикновено ходят на Тасос като по-близка дестинация. На мен поне ми харесва повече от околните места на сушата - Керамоти, Фанари, Неа Перамос. За семейства с малки деца предпочитан курорт е Скала Потамия, иначе аз си падам по по-забутани селца.

# 246
Благодаря, Параход

# 247
Обмислям пътуване с половинката до Закинтос началото на юли месец. Коя част на острова бихте препоръчали да търсим място за настаняване, а ако можете да препоръчате нешо подходящо за двама ще е супер.
Има коли под наем в изобилие, но не съм ползвала - ходим с личен автомобил.
За настаняване - спокоен и зелен е районът на Василикос, както и около малките плажове Гайдарос, Дросия и Псару. Ние бяхме в Гайдарос, хотел Bella Vista, мога да го препоръчам с чиста съвест.
Харесва ми и атмосферата в селцето Лимни Кери, но там няма хубави плажове в близост и трябва да се обикаля повече с кола.

Избягвайте Лаганас, Циливи и Аргаси. За Закинтос има и отделна тема, макар че не е активна напоследък, в предишните 7-8 години е събрана доста информация.
Параход, много благодаря. Може и с кола да пътуваме, и двамата сме шофьори и едва ли ще е проблем. Ще разгледам местата, които ми препоръча и ще запазя нещо. За този хотел ли препоръчваш
https://www.feelgreece.com/bg/bella-vista-apartments-studio-zakynthos

# 248
Да, в този бяхме преди три или четири години.

# 249
  • Варна
Здравейте!
Темата е доста активна и за това ще си позволя да попитам тук.
За деца над каква възраст ще се изисква тест или документ за преболедуване и колко време се счита за валиден?

# 250
С документ за преболедували, няма да може да се влиза в ГР.
Деца над 5г. навършени - само с ПСР

# 251
  • София
Значи само ПСР засега... Аз се надявах да пуснат и с антигенен.
Ние след поредното наместване на отпуските планираме средата на юни да пътуваме.

# 252
  • Варна
Много благодаря за бързия отговор и да не гледам места за настаняване.

# 253
  • София
Здравейте, всички обмисляме какво да правим, аз също имам резервация - за началото на юни. Притесняват ме освен всички неясноти, задължителни ли са маските на открито? Някой знае ли нещо по въпроса, защото по телевизията обясняваха, че маските щяли чак през септевмри да ги премахнат, последни от всички мерки. Хич не ми се иска да правим толково много пср-и и какви ли още не глупости, с тестване по фериботи, а накрая да не можем да се разходим спокойно из уличките на градчето, а да трябва да обикаляме в жегата с маски.

# 254
  • Sofia
Здравейте, посещавала съм няколко пъти Гърция, основно Тасос и Лефкада, от там се влюбих в Гърция 🙂. Тази година обаче сме с бебче, което лятото ще бъде на 7-8 месеца, бихте ли ми препоръчали къща/вила под наем, на хубав плаж, в средноголямо селце, най-далеч малко след Кавала, защото ще пътуваме през Маказа, живот и здраве, ако всичко е наред, ще бъдем 6 души, благодаря предварително.
Имам абсолютно същото питане. Търсим частна вила или голямо студио и да е сравнително близо. Имаме пет деца и най-малкото ще е на осем месеца лятото. Били сме в Неа Перамос, Лефкада, Халкидики. Определено на плаж и храна държим най-много ( и двете ги има в Неа Перамос), но пък не ни се иска да е претъпкано, фенове сме на по-спокойните места.
Много ще съм благодарна за препоръки, определено не ни се рискува с толкова деца..

Общи условия

Активация на акаунт