На море в Гърция 2021 - I

• 63 360
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Всъщност границата вече отворена ли е за свободно преминаване с цел туризъм? Или още са на специален режим само по работа?

# 256
И аз с едно питане - подходящо време ли е края на юни за пътуване до остров Самотраки? да не е убийствена жега? Някой да е ходил по това време? Благодаря предварително!

# 257
Всъщност границата вече отворена ли е за свободно преминаване с цел туризъм? Или още са на специален режим само по работа?
Да, отворена е. Минава се с пср или сертификат за завършена ваксинация, същото е и наобратно към БГ. Има някои ограничения за придвижване и развлечения вътре в страната, но на плаж и заведение може да се ходи.

# 258
  • Варна
И аз с едно питане - подходящо време ли е края на юни за пътуване до остров Самотраки? да не е убийствена жега? Някой да е ходил по това време? Благодаря предварително!

Острова е много горист и даже юли и август не е жега както по другите острови с каменяците.Не е и много за плаж -  2 плажа на кръст Simple Smile

# 259
  • някъде ... тук ...
Ние ходихме до Самотраки края на юни 2019 с колелетата и палатката. Екстра беше. Не е голяма жега и доволно повъртяхме педалите.

# 260
  • Бургас
Размечтах се за Гръцкото моренце. Къде водата ще е по топла след 15-ти юни на Спорадите или на Йонийско. Иска ми се след като завърши училище дъщеря ми да забегнем натам.

# 261
  • София
Здравейте, тази година се заформя отпуската ни да е края на август. Чудя се много ли ще е горещо на Пелопонес, ако се организираме да съчетаем море и забележителности. Мисля да се насочим първо на западното крайбрежие и  евентуално да стигнем до Елофонисос. Също се чудя дали в този период няма и пожари.  Досега винаги сме ходили на море началото на юли и направо се чудя къде ще е най подходящо в края на сезона от към време.

# 262
  • Живее на Луната
В момента сме в Гърция - на Халкидики. Маски не се носят никъде освен в магазини и сервитиорите в ресторантите. Турости няма почти никакви, всичко е много спокойно. На границата минахме бързо, но пътувахме в събота, сега на връщане ще видим как ще е. Иначе правят бърз тест на един човек от кола. Моето дете е на пет и половина и мина без тест.

# 263
  • София
В момента сме в Гърция - на Халкидики. Маски не се носят никъде освен в магазини и сервитиорите в ресторантите. Турости няма почти никакви, всичко е много спокойно. На границата минахме бързо, но пътувахме в събота, сега на връщане ще видим как ще е. Иначе правят бърз тест на един човек от кола. Моето дете е на пет и половина и мина без тест.
Благодаря!

# 264
  • SF
Здравейте,
да поговорим малко за Миконос. Simple Smile В коя част на острова е най-аткрактивно да търсим настаняване?

# 265
  • Варна
Размечтах се за Гръцкото моренце. Къде водата ще е по топла след 15-ти юни на Спорадите или на Йонийско.

Много труден въпрос с хиляди отговори .Всеки човек има различно усещане са студено и топло , да не говорим че преди 50 г. с кеф се плициках във вода дет сега умирам от студ - дядовска му работа Sad  . На всичко отгоре гръцкия бряг и плаж е 14 000 км. - има тихи плитки заливи има открити плажове , по много от островите дълбоко и с много студени течения от открито море . По едно и също време на годината водата в различните точки може да е и с 10 градуса разлика. Особено август и по икиндия е такъв пек , че не се диша камо ли да се кефиш да правиш нещо.А и Дедо всяка година си прави майтапи с нас - една година се кефим на плаж и тихо време и море от началото на май - други години и до средата на юни ни дави в дъждове и духа като изоглависано та ходим с якета и анцузи.На всичкото отгоре и метереолозите дават някаква вярна прогноза за 3 - 5 дни пък ние се чудим за юни или август. Спомням си една седмица края на септември - 5 дена кеф , плаж , узо и сиртаки и на шестия като ни запука , че то якета и обувки купувахме , че едва не ни удави докат сварим да избягаме , та чак до вкъщи. Ся и тоз вирус се мъчи да ни побърка.Ваксинирахме се от първите преди почти 2 месеца и сега дебнем откъде ше изкочи заека.

# 266
Здравейте, тази година се заформя отпуската ни да е края на август. Чудя се много ли ще е горещо на Пелопонес, ако се организираме да съчетаем море и забележителности. Мисля да се насочим първо на западното крайбрежие и  евентуално да стигнем до Елофонисос. Също се чудя дали в този период няма и пожари.  Досега винаги сме ходили на море началото на юли и направо се чудя къде ще е най подходящо в края на сезона от към време.
Тогава е най-горещо и има пожари, което мен до сега винаги ме е възпирало да пътувам в тази посока в края на август.

# 267
  • София
Здравейте,
да поговорим малко за Миконос. Simple Smile В коя част на острова е най-аткрактивно да търсим настаняване?
Не знам какво имае предвид под атрактивно. За мен столицата с пристанището е най-красивото място на Миконос.  Ако си падате по плажните дискотеки и купони, други места ще са ви атрактивни. Ако искате спокойствие и тишина, също е възможно да откриете, дори и на Миконос.

# 268
  • SF
Не, не си падам по тишина, лежане и правене на нищо. Атрактивно ми е това, което ти сподели - столицата, с пистанището, с уличките, с магазинчета и кафенета. Да се потопиш в автентична атмосфера.
Ходила съм и друг път по тези острови, но на Миконос само съм спирала. Искам да усетя духа му - белия остров с купоните и по-скъпия живот. С кола под наем бих обиколила целия остров, но се чудя къде да избера основния престой.

# 269
  • София
И мен пожарите ме притесняват, но все ми се иска да съчетаем море и екскурзия.
Тогава е най-горещо и има пожари, което мен до сега винаги ме е възпирало да пътувам в тази посока в края на август.

Общи условия

Активация на акаунт