На море в Гърция 2021 - I

• 63 349
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • София
То даже на големия плаж на Аспровалта е различна водата. Към къмпинга е хладна, а към Ставрос е по-топла. Обаче пък към Ставрос понякога излиза силен вятър...

# 271
Еsmee,
според мен с тези изисквания, задължително в столицата. Но няма да е лесно да паркирате колата.

SANI+,
Пелопонес е най-горещото място в Гърция, но през август понякога има и силни ветрове, т.е. става печка с вентилатор Simple Smile
За пожарите не може да се прогнозира коя година и къде ще има, напоследък някои от най-опустошителните са били на по-хладни и зелени острови като Тасос и Евия. Не бих се водила по това.

След 15 юни според мен водата в Гърция навсякъде започва да "става", с известни уговорки за най-глезените и лишени от подкожна мазнина (сред които съм и аз). След 20-и със сигурност и на двете островни групи, като най-топла е била на Скиатос (Споради) и Кефалония (Йонийски). По едно и също време на Скопелос и Закинтос ми беше по-хладна спрямо тия два острова. На Лефкада също е по-студена на откритите плажове, а вътрешните за нищо не стават.

# 272
  • Бургас
Параход благодаря за мнението ти. Съгласна съм, че няма как да се прогнозира от сега и сравнено с предни години, но все пак е отправна точка. Сякаш ме дърпа към Скиатос пък може и до Скопелос. Другата дестинация беше Лефкада, но ще отпадне за по нататък. Някъде в мненията четох, че до Волос от София са 5часа, ние ще пътуваме( ако котка или корона не ни мине път)от Бургас и пътя се удължава. Също не намирам инфо разписание за фериботи от Волос до Скиатос. То има време ама тръпката да се планира не ми дава търпение.

# 273
Ето разписанието
https://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … =EGR4MG32,13181,6

София-Волос е много бързо наистина, не зная дали от Бургас не ви е по-удобно да минете през Маказа (вече работи за туристи) и по Виа Егнатия до Солун, после по другата магистрала на юг. Средата на юни е много подходящо време за Скиатос, през високия сезон е пренаселен. Отскочете и до Алонисос поне за дневна екскурзия, ако можете (харесва ми много повече от Скопелос).

# 274
  • Бургас
Значи ще трябва да се нощува във Волос, че ферибота е ранен. Нещо да препоръчате от първо лице. Благодаря Hug

# 275
  • софия
maya_76, около пристанището има доста хотели. Ние преспахме в някакъв на случаен принцип по отзиви в букинг. Не беше първа хубост, но за няколко часа и душ ставаше.
Търси с паркинг, че паркирането е проблем там.
Иначе колата можеше да се остави и на пристанището, но тогава е добре да е близо, за да не се ходи много.

Препоръчвам пренощуване и ако се прибирате с късно фери.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 12:58 от zvаnchе

# 276
Нощували сме в два хотела на пристанището във Волос, един от евтините и един от скъпите. И двата са точно това - удобни спирки за преди ферибота, нищо повече. Няма никакво значение кой ще изберете. Обикновено безплатното паркиране е трудно, макар и не невъзможно (има и платен паркинг на самото пристанище).
На 9 км нагоре в планината е Портаря, на 11 Макриница, това за мен е по-добрият вариант, ако не ви смущава малко по-ранно ставане и кратко шофиране със завои.

# 277
  • София
Аз съм планирала Алонисос за началото на септември и за на отиване съм избрала едно апартаментче във Волос на около 1 км. от пристанището на смешна цена - 40 Е. Има къде да се паркира /на улицата, не точно паркинг/ и изглежда супер. На връщане мисля да сме с Хеленик /Блу стар/, който пристига във Волос към 18,10 и да се прибираме директно към БГ.

# 278
  • София
Параход : Благодаря за информацията. Знам си аз,че на Пелопонес е най-добре  да се ходи май или юни, но все се надявах някой да е ходил след 25.8 и да каже,че е оцелял в жегите. Тази година не ни се ходи на остров,че ако нещо се наложи да се приберем без да се съобразяваме с ферибот. Обиколили сме Парга и района, Лефкада, Олимпийската Ривиера,Северна Гърция не ми е опция,а  на Пелион с тези много завои не са за мен, та направо съм в чуденка накъде да се насоча.

# 279
  • София
Ние миналата година бяхме на Пелопонес от 22.08 до 08.09. Не само оцеляхме, но това беше една от най-хубавите ни почивки в Гърция. Непоносимо гоещо се усещаше само при посещнието на Олимпиада (беше 41 градуса) и в Атина.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 16:46 от rosi_ta

# 280
  • Бургас
Миналата година на 12.07 посетихме Древна Олимпия след 17:30 почти на края на работния ден. Беше убийствено топло

Един час едвам издържахме, а екскурзоводката сладкодумна, разказва на който знае английски,а аз само досаждах на мъжа ми и сина ми да ми превеждат.

# 281
  • София
Ние сме били на Пелопонес два пъти, и двата пъти след 20 август, последно 2017 някъде от 23-ти до 1 септември по спомен. Не съм запомнила някакви кански жеги, а ние за разлика от Параход сме с обилно количество подкожни мазнинки, и жегата ни е отразява Flushed , но не сме имали тежки ситуации. И двата пъти "уцелихме" и пожари, първия път 2015 беше току на хълма над селото, в което спахме, но реагираха почти светкавично. Втория път беше в гората над Захаро, пак не сме били притеснени. Даже снимахме как хеликоптерът загребва вода от морето, и първия път пък самолетите, които прелитаха току над главите ни. Мен лично жегата не ме спира за Гърция определено. Аз повече мразя да ми е студено. И най-вече мразя водата да ми е студена, поради тази причина предпочитаме море през август, септември.
Това е самолетът над Захаро 2017
Скрит текст:

Ето това е от пожара над селото 2015:
Скрит текст:

# 282
  • София
Ние бяхме на Пелопонес в първата половина на юли миналата година. Следващата седмица - след като се върнахме в България, там започнаха пожари. Така че - Божа работа е.
Много ми е мъчно за гърците като започне да гори при тях. Последните години не им се разминава.

Канселирах си резервациите за Милос и Сифнос. Не смея да купя билети за фериботите, а цените им растат и ми качват кръвното. Май и ние ще сме импровизатори това лято.
Оглеждам за ужасно всеки случай Неа Рода. Не сме почивали в този район и ми се струва, че не е като да няма какво да се прави и види там. И не е като да няма дълги плажове наблизо, на които човек все пак да намери тишина. Нали?
Не знам как ще се справя с присъствието на румънците и сърбите. На талази ли са? Ужасно неблагоразумно ли е да си мисля за тази дестинация изобщо?

# 283
Vivi,
защо да растат цените? На Zante Ferries, най-евтините, винаги са били фиксирани...

# 284
  • София
Когато гледах предния път бяха четиристотин и нещо за нашите дати. Не помня колко вече. Ако си разровя записките - ще видя. А преди да канселирам бяха вече петстотин и нещо евро. Мисля си, че ще продължават да се качват, а аз все така не купувам - но може и да греша. Гледам през ferryhopper.

Общи условия

Активация на акаунт