На море в Гърция 2021 - I

• 63 348
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • София
На Levante ferries според сезона цените са фиксирани, зависи кой месец пътуваш.

# 286
Занте и Леванте са две различни компании, първата - въпреки името си - пътува на Цикладите, втората от Килини до Закинтос.
Но да, повечето са с постоянни цени, тук-таме има намаления за ранни резервации (никога не съм ги хващала Simple Smile) или двупосочно закупен билет, като цяло обаче през лятото остават едни и същи. Не мога да си спомня колко струваха нашите билети по маршрут Пирея-Милос-Сифнос-Пирея преди 2 години, ако открия документация, ще дам за справка.

П.П. Пуснах сега във Ферихопъра една примерна заявка за конфигурацията, която пътувахме тогава - 2 възрастни, дете на 10 и голяма кола и ми излезе 353 евро, което ми звучи напълно сравнимо с тогавашната сума. Всички посоки са с Dionisios Solomos на Занте, който е най-евтин.  В предишни години имаха два кораба, другият се казва Adamantios Korais, но сега не ми излизат курсове с него.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 18:22 от Параход

# 287
  • No Line On The Horizon
Имам въпрос относно това как се броят 14 дни от втора ваксина. Ако на 14 юни се сложи втора доза, дали на 28 юни може да се влезе в Гърция без проблем?

# 288
  • софия
По принцип се брои от следващия ден. Обаче кой как брои е въпрос с повишена трудност.

# 289
  • София
Условието е да са минали 14 дни от втората доза - за мен това означава да се брои от деня, следващ поставянето, и на 15тия условието е изълнено т.е. при горния случай на 29 юни можете да влезете в Гърция.

# 290
Точно така се брои в клиничните проучвания поне. При невъзможност за доказване на часа на интервенцията (ваксинацията в конкретния случай), 14-15 юни се брои ден 1, 15-16 юни е ден 2 и т.н. 28-ми юни се пада точно ден 14, който би следвало да измине, за да е спазено условието.

# 291
  • София
Според нашия закон за нормативните актове срокът започва да тече от деня, следващ някакво събитие.

# 292
  • София
да, според нашия закон месец е от число до число, но картите за метро са от 2-ри до 1-ви. Не до втори. Така че...знае ли се кой как ще брои...особено гърците.

# 293
Здравейте,  може ли да се влезе в Гърция с антигенен тест или само с ПСР ?

# 294
  • София
Здравейте,  може ли да се влезе в Гърция с антигенен тест или само с ПСР ?
Само ПСР/ваксина.

# 295
  • София
А какво стана с този за антителата? Нали уж и с такъв щяха да пускат при доказани антитела?

# 296
  • Варна
Вероятно след въвеждане на единен дигитален сертификат през юни в целия ЕС.

# 297
  • SF
Какво ще представлява този дигитален сертификат?

# 298
  • Варна
QR code под формата на приложение,което още очакваме. Миналата седмица имаше среща в Порто и там също се е обсъждал този въпрос.
https://sofiaglobe.com/2021/04/22/covid-19-eu-countries-agree-on … reen-certificate/
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-respon … n-certificates_en

# 299
  • Варна
Може ли някой да каже какви в момента са изискванията за прибиране на човек от Гърция към България? Дали се искат тестове или може да се минава свободно, защото сме българи?

Общи условия

Активация на акаунт