На море в Гърция 2021 - I

• 63 334
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Тогава възможно ли е ако ваксинирани родители се връщат в България, само децата да са в 10-дневна карантина

# 302
  • София
Тогава възможно ли е ако ваксинирани родители се връщат в България, само децата да са в 10-дневна карантина
Възможно е.

# 303
  • София
Само не разбирам, като умуваха толкова време, защо чак през юни тези зелени паспорти. Който ще пътува на 5.06 как ще се сдобие с тях навреме....според мен ще е пълън хаус отново

# 304
  • София
Само не разбирам, като умуваха толкова време, защо чак през юни тези зелени паспорти. Който ще пътува на 5.06 как ще се сдобие с тях навреме....според мен ще е пълън хаус отново
А защо ще чакате 05.06, ако сте ваксинирани, вземете си ги сега .

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:35 от Не се сърди, човече

# 305
Издаването на зелени паспорти ще започне през юни месец, как да си го вземе сега? Вероятно имаш предвид сертификат за ваксина.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 14:28 от Пролетно цвете

# 306
  • София
Издаването на зелени паспорти ще започне през юни месец, как да си го вземе сега? Вероятно имаш впредвид сертификат за ваксина.
Да, то това ще е основното.

# 307
Ако се настаним някъде из Халкидики дали ще можем да направим еднодневна разходка до Метеора?
Като километри не ми излиза много, но май се пътува трудно до там, а и ако не се лъжа имаха относително кратко работно време.

# 308
  • Варна
inqpro, зависи къде точно ще сте на Халкидики, но дори и от Солун да тръгвате и да се връщате си е много път за 1 ден. Имайте впредвид и самото обикаляне из Метеора, по спомен са 6 манастира, 5 + 1 почиващ всеки ден. За самото обикаляне из тях ще Ви трябва половин ден, като седнете и за обяд и като броите че има и много стълби за катерене до манастирите, цялото нещо може да Ви дойде доста натоварващо. По-добре помислете за една нащувка около Метеора, мястото е малко селско, но е приятно.

# 309
Ако се настаним някъде из Халкидики дали ще можем да направим еднодневна разходка до Метеора?
Като километри не ми излиза много, но май се пътува трудно до там, а и ако не се лъжа имаха относително кратко работно време.
Нещо сте се объркали, дори от близките части на Халкидики е около 300 км в посока. Българските ТА често го правеха от Паралия Катерини, което е половината разстояние, и пак се убиваш от път. А и за един ден ще видите 1, най-много два манастира, колкото и рано да тръгнете.

Zvanche,
да, не е лоша идея. И на мен ми се струва, че не нарушава правилата. Макар че и там се пишат много общи приказки...

# 310
  • София
Оле ние едно време ходихме Македония-Метеора, 7-8 манастира обиколихме и връщане на обратно същия ден, някъде около полунощ, като беше ранна есен, не беше някаква жега. Обаче лятото там не си представям обикаляне, по стълбите ще пукнеш от жега.

# 311
  • София

Bibi, хартиените сетификатчета за поставена ваксина нямат нищо общо със зелените цифрови паспорти. И те ще са не само за ваксинирани!

# 312
  • Бургас
Какви са пътищата до по хубавите плажове в Скиатос и Скопелос? Примерно плажовете на Лимнос повечето са по черни пътища, праши се колата жестоко. Питам за да помислим с моята или с по лачената на мъжа да ходим, че в нея повече багаж се побира Grinning

# 313
Всички плажове на южния бряг на Скиатос (по-комерсиалните) се достигат по асфалтов път. Също и с автобуса, който минава по крайбрежието и спира на 24 спирки. На запад и север са по черни пътища, които са добре утъпкани - нашата кола е ниска и са били безпроблемни за нея. Понякога сме я оставяли малко преди плажа и сме ходили пеша през едни много приятни борови гори (Мандраки Елиас май беше така).
На Скопелос не си спомням черен път, но има някои плажове, до които се ходи пеша или с лодка. То и на Скиатос има такова.
На Лимнос нямам спомен да са били особено зле пътищата, само към Фаракло беше по-кофти черният път. Автомивки има на островите, ако е толкова зле от прахта Simple Smile

# 314
  • Бургас
Благодаря Параход Hug

Изхождам от това, че миналата година посетихме Кефалония с колата на мъжа ми и там не ни се налага да караме по черни пътища до плажа, а може и да не сме ходили до такива, не че не я миха н-ти пъти мойте мъже. Докато на Лимнос си е доста прашно и до Хаволи, Гомоти, Керос, Саравари, Ред рок.

Общи условия

Активация на акаунт