На море в Гърция 2021 - I

• 63 214
  • 763
  •   2
Отговори
# 435
Резервирах си още февруари. Миналата година пак имах от декември за юни, бяха гъвкави от хотела и презаверихме за септември.

# 436
  • София
Доста време не съм драскала тук. Искам да ви питам координати на студиа или апартамени на Паралия Миродато дали ви се намират? Поогледах първия пост, фейса и арендоо, ама постно ми се вижда.

# 437
Някой знае ли как да си изкарам серификат за положителен тест като имам само на български резултатите? 🤔 Дали трябва да питам лабораторията направо? Някой да е опитвал?

# 438
Започвам да се разколебавам за тази година...Не вярвам маските на открито да отпаднат.Макар задължителното носене да не важи за плажа, ще е ужасно с маск насам-натм и постоянното мислене. И ще е супер тъпо да тръгнем на разходка и  все да дебна и детето Sad Миналата година бяхме преди въвеждането н маските, но сега това доста ме терзае. Имаме резервации за Лефкада, но цялото обикаляне и разхождане ми се струват отсега горчиви, ако ще сме с маски. Исках да се качим и на турче с лодка..абе..скапана работа.Някой нещо за падане на маските да е чувал? Simple Smile)

# 439
  • Пловдив
Някой има ли повече инфо относно броя пътници в една кола и задължителните маски, когато не са семейство? Януари глобиха наши познати по 600евро на човек, защото са били без маски в колата четирима. Имало заповед до трима души в една кола, не намирам инфо това дали е актуално.

# 440
  • София
Някой има ли повече инфо относно броя пътници в една кола и задължителните маски, когато не са семейство? Януари глобиха наши познати по 600евро на човек, защото са били без маски в колата четирима. Имало заповед до трима души в една кола, не намирам инфо това дали е актуално.
За 5 местна кола шофьор+2 пътници, за 7 местна шофьор+3 пътници. Превишаване на пътниците е позволено, когато има непълнолетни деца. Без маска в колата могат да пътуват членове на семейството и роднини от първа степен. Има го в сайта на Външно, във файла с допълнителната информация  https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/29627

# 441
  • София
Аз лично и тази година не смятам да си губя времето с резервации. Живот и здраве септември ще тръгнем и пътьом ще го мислим спането и посоката.
Мислите, че до септември ще отпадне PLF? Нали там се посочва точно място на пребиваване и трябва да го попълните преди тръгване.

Няма да отпадне, но във формата се попълва място за първите 24 часа, ако възнамерявате да пребивавате на повече от 1 място. Така или иначе вероятно ще стартираме с няколко дни на Евия, та място ще посоча, макар и без точно име на хотел. Или ще спим попътно някъде една нощувка. Миналата година искаше само населеното място по спомен.

# 442
  • София
Леле, аз направо като паднала от Марс, хич не съм прочела тези неща, добре, че влезнах тук да ви зачета. Благодаря ви много!

# 443
  • В страната на бурите
Днес трябва да финализирам резервация за септември - след 15-ти. Корфу (Беницес) или Крит (Малия). Цените са еднакви, но при първия вариант е за закуска и вечеря, а втория - all inclusive. Имате ли наблюдения за местата - градчета ли са, хубави ли са? Защо Корфу е по-скъп по принцип? Търся нещо с хубав близък плаж, но да има наблизо и улици за разходка, магазинчета, да не е пустош. Благодаря много!

# 444
  • Варна
Започвам да се разколебавам за тази година...Не вярвам маските на открито да отпаднат.Макар задължителното носене да не важи за плажа, ще е ужасно с маск насам-натм и постоянното мислене. И ще е супер тъпо да тръгнем на разходка и  все да дебна и детето Sad Миналата година бяхме преди въвеждането н маските, но сега това доста ме терзае. Имаме резервации за Лефкада, но цялото обикаляне и разхождане ми се струват отсега горчиви, ако ще сме с маски. Исках да се качим и на турче с лодка..абе..скапана работа.Някой нещо за падане на маските да е чувал? Simple Smile)
Предполагам, че ще отпаднат маските за на открито. Миналото лято бяхме на почивка в южна Гърция края на Юли/началото на Август, освен по музеите на закрито и тук-там по моловете, на другите места на закрито рядко слагахме маски, говоря за селцата, а на открито нямаше изискване. Реално, обстановката си беше напълно нормална, по селата и по малките градчета по нищо не можеше да познеш че има епидемия, освен по малкото туристи и спокойствието спрямо друга година. Така че и тази година сигурно ще отпуснат мерките за лятото, а на есен с нова песен, както се казва.

# 445
  • София
Днес трябва да финализирам резервация за септември - след 15-ти. Корфу (Беницес) или Крит (Малия). Цените са еднакви, но при първия вариант е за закуска и вечеря, а втория - all inclusive. Имате ли наблюдения за местата - градчета ли са, хубави ли са? Защо Корфу е по-скъп по принцип? Търся нещо с хубав близък плаж, но да има наблизо и улици за разходка, магазинчета, да не е пустош. Благодаря много!
Беницес е малко като ... Китен. Пренаселено, тясно и дълго т.е. магазинчета, хотели и къщи покрай една крайбрежна улица. Има нещо като център с пешеходна зона, но не е голяма. Градският плаж не е нищо особено - тясна ивица, едър пясък, камъни тук-там. Ние пътувахме с кола по други плажове.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 14:52 от bibi

# 446
В коя лаборатория е най- евтин ПСР теста?
Унихостипал, Панагюрище - 60 лв. при семеен пакет, 70 лв. индивидуален с вкл. сертификат

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 10:32 от salex_n2

# 447
Здравейте,

В Девелики имате ли впечатление от някое конкретно място за настаняване? Нещо ми излизат само започващи от 200 евро на горе и ни е скъпо....

Параход и Девелики и Сикия са ни точно благодаря! Девелики ни е приоритет много ни хареса, но дано намерим и на по сносна цена...

Като гледахем на третия ръкав видяхме, че и около Йерисос има някакви отдалечени къщи, някой ходил ли е? Там цените са доста по надолу, но се чудя плажът как е, от гугъл мапс си изглежда готин Simple Smile

# 448
  • Пловдив
yovanka, благодаря много за инфото, значи ми отпада варианта пътуване с приятелки, явно правилото  за маски в колата си е валидно все още.
От Корфу, на мен само Керкира централната част ми хараса за разходки, оживено, с красив център, избор от заведения, голям паркинг, но наблизо няма хубав плаж, всъщност ние такъв така и не открихме, а обиколихме почти целия остров и освен зашеметяващите гледки и Ахилон, друго май не ни впечатли. Недостатък са тесните натоварени пътища, трудно достъпни плажове със студена вода и липса на места за паркиране.

# 449
Беницес е малко като ... Китен. Пренаселено, тясно и дълго т.е. магазинчета, хотели и къщи покрай една крайбрежна улица. Има нещо каро център с пешеходна зона, но не е голяма. Градският плаж не е нищо особено - тясна ивица, едър пясък, камъни тук-там. Ние пътувахме с кола по други плажове.
Wonder Woman,
Малия е развит курорт с всички минуси (вероятно за някои и плюсове) от това. Хотелски комплекси, пиянски турове, оживление и т.н.
Едно е сигурно - след 15 септември климатът на Крит е в пъти по-подходящ за море от този на Корфу. В Корфу дори да се случи топло и сухо (някои години йонийските циклони са по-рано или пропускат), сезонът е към приключване.

Цените на Крит са по-ниски, защото предлагането е огромно и има безброй хотели за всеки вкус и джоб.

Общи условия

Активация на акаунт