На море в Гърция 2021 - I

• 63 203
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Благодаря!:hugs:

# 541
  • Пловдив

Като ѝ е толкова акълът. Все едно да срещнеш мечка и да тръгнеш да я галиш.

# 542
  • София
Никога не са ми искали акт за раждане 9 години, всяко лято сме с детето, че и по няколко пъти в година. Ние минаваме с лични карти, а детето - с паспорт.

# 543
  • София
Сега прочетох, че ухапването от тюлен било особено опасно, тъй като: "У тюлените, рибите и морските птици има бактерии, които предизвикват тежък артрит. Ако не бъде открит навреме той води до парализа на крайниците, известна като тюленова лапа."
Така че наистина трябва много да се внимава.

# 544
Здравейте,
уж планираме гръцко море началото на месец юли, понеже всички сме със сертификати за ваксина, но днес се натъкнах на информация, че в Гърция има глоба 300 Евро, ако в 1 кола се возят повече от 3-ма души, които не са семейство с еднакъв адрес. Имате ли достоверен източник за тази информация, не знам къде да прочета - никъде не намерих - в ситуационния център, по сайтове ReopenEurope.... Само тук таме някакви медийни публикации, на които не мога да вярвам.

# 545
  • София
Здравейте,
уж планираме гръцко море началото на месец юли, понеже всички сме със сертификати за ваксина, но днес се натъкнах на информация, че в Гърция има глоба 300 Евро, ако в 1 кола се возят повече от 3-ма души, които не са семейство с еднакъв адрес. Имате ли достоверен източник за тази информация, не знам къде да прочета - никъде не намерих - в ситуационния център, по сайтове ReopenEurope.... Само тук таме някакви медийни публикации, на които не мога да вярвам.

Не мога да посоча източник, но засега е така.

# 546
  • София
Transport:
    Public transpoWhat applies to the organization of conferences?rt means will run at 65% capacity and services will be limited.
    Tour buses and city sightseeing buses whether open-top or not will run at 85% capacity.
    Vehicles for public use (e.g. taxis, special hire vehicles) and private cars as well as private hire vehicles with a chauffeur may carry up to two (2) passengers in addition to the driver. An exception applies to adults with children who cannot remain at home under adult surveillance, and to individuals who are in need of a second passenger to aid them during their transport.
    Up to three (3) persons in addition to the driver can ride in double-cab pick- ups, mixed used vehicles and vans. This number may be higher if there are children on board who cannot remain at home under adult surveillance.
    Wearing a face mask is not mandatory for drivers, as single passengers, or when the other passengers are their spouses / partners and 1st and 2nd degree relatives.

Източник: https://travel.gov.gr/#/

Четете и разсъждавайте!

# 547
  • някъде ... тук ...
Това намерих на сайта на външно - в секцията ситуационен център, от 14.05

# 548
  • София
Обърнете внимание, че в последното червено изречение пише - съпруг(га)/партньор и никъде не се говори за един и същ адрес. Друг е въпросът как се доказва, че сте партньори в живота. Вероятно не изискват доказателства, ако изглежда праводоподобно.

# 549
Райънеър стартират полети София - Корфу.

# 550
Здравейте, ще пътувам от Атина и ще разделим пътя и ще нощуваме някъде по средата. Може ли да препоръчате хотел, които е на брега на морето в района на Катерини?

# 551
Здравейте. Извинявам се ако вече е питано същото, интересува ме до островите, в случая Миконос с Уиз със сертификат за ваксинация ако имам, друго не се изисква нали? Къде го изискват на изходното летище или на кацане?

# 552
  • София
Здравейте. Извинявам се ако вече е питано същото, интересува ме до островите, в случая Миконос с Уиз със сертификат за ваксинация ако имам, друго не се изисква нали? Къде го изискват на изходното летище или на кацане?

И PLF!

# 553
И аз тук с въпроси, за да видя дали ще мога да организирам едно пътуване до Гърция.
Препоръчайте места с красиви, изумрудени плажове. Също да може да се направи еднодневно пътуване с лодка до красиви плажове - били сме на Корфу и това преживяване много ни хареса.
Ще пътуваме с кола.

# 554
И аз тук с въпроси, за да видя дали ще мога да организирам едно пътуване до Гърция.
Препоръчайте места с красиви, изумрудени плажове. Също да може да се направи еднодневно пътуване с лодка до красиви плажове - били сме на Корфу и това преживяване много ни хареса.
Ще пътуваме с кола.

Изумруденото е зелено, а тези са сини, но:
Паксос/Антипаксос, Лефкада, Кефалония, Закинтос, Елафонисос, Крит.

Atacama,
ето https://www.booking.com/hotel/gr/ouzas.bg.html

Общи условия

Активация на акаунт