Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 751
  • 960
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Хваля се😁
Скрит текст:
Тази седмица получих Светата тройца - тежката артилерия Red Tobacco Mancera, Roses Vanille Mancera и Velvet Vanilla Mancera.Red Tobacco е прекрасно и меко наргиле с плодове (ябълки и череши).За мен той е най-мек и скромен ( напук на всичко ,което изчетох за него) от трите. Roses Vanille вече го коментираха много пъти,че е копие на Интенс Кафе Монтал-копие е,пълно 🙂 Velvet Vanilla е силна тубероза с много плодове и жасмин.Получило се е дъвка с тубероза. Туберозата не е кремава,а леко нагарчаща и зелена. Уникален аромат.Страшно силен и обсебващ, нахален и завземащ цялото пространство. Дойде тази сутрин, а вече съм Флюбена ❤
https://www.fragrantica.com/…/Mancera/Red-Tobacco-46663.html
https://www.fragrantica.com/…/Manc…/Roses-Vanille-15210.html
https://www.fragrantica.com/…/Man…/Velvet-Vanilla-39835.html

Ре, честити ти нови попълнения в колекцията от Мансери! Hug Heart Eyes
Виждам, всички си стоят пълни и като че ли Сицилията само виждам като най-носена. Може и от ъгъла на снимане да е. Коя е най-носената ти Мансера, все пак? Към коя посягаш най-често? Thinking

# 781
  • Пловдив
Честит празник момичета, днес средната дъщеря и майка ми имат имен ден и се чудя на кой парфюм да заложа ...вие какъв цветен аромат ще ползвате на Цветница?

# 782
  • София
Честит празник на всички с цветни имена!
astravera да са ти здрави и двете! Simple Smile Прекрасна снимка!
И моята дъщеря днес има празник!

Днес мисля отново да съм с https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-est-Belle-L-Eclat-45892.html. Много добре се разви вчера на съботното кафе с приятелка! Добре ми беше с  него в хладното, но иначе слънчево време навън из софийските улички на центъра. Blush

# 783
  • Бургас
Честит празник и от мен, да сте здрави и много парички за парфюми.SmileyРазбира се, че с любимият ми Шанел Тендър, няма значение ЕДТ и ЕДП и двата са убиец-

# 784
...Ре, честити ти нови попълнения в колекцията от Мансери! Hug Heart Eyes
Виждам, всички си стоят пълни и като че ли Сицилията само виждам като най-носена. Може и от ъгъла на снимане да е. Коя е най-носената ти Мансера, все пак? Към коя посягаш най-често? Thinking
Така изглежда явно,пък и те са много,отделно получавам и Монтали и др.неща и ги карам подред на получаване,радвам се на всеки един като дойде. Сега е Св.Троица на дневен ред,вчера цял ден миришех на туберозена дъвка,тъна в блаженство. Зимата пръскам по-тежките, сега ще ги зазимавам и оставям на шкафа Жардин Ексклузив, Сицили,Пинк Престижиум, Велвет Ванил, Пърл.
Мога да кажа,че Дивата череша използвам най-малко:))) От всички ,тя ми харесва най-малко.Останалите са наравно Yellow Heart

# 785
Днес направих паралелен тест между Mancera Roses Vanille и Montale Intense Cafe и моите впечатления са, че наистина много си приличат, но в Intense Cafe за моя нос розата е по-силно изразена, особено на старта, напомня ми розата на Rose Musc, но в него ми липсваше сладост. Така за мен Intense Cafe е най-добрия избор от трите. На Roses Vanille намерих заместител за себе си (защото са ми в една посока) - Nina Ricci Rose Extase, който ми е един от най-бързо изпръсканте парфюми и досега да съм го свършила, ама с ММ последно време все пътуваме заедно не мога да си се напръскам като хората.
Моите сравнения са между оригинална мостра на Intense Cafe и на отливки от другите два, ако има значение. Исках да споделя снимка с оригиналната мостра Instant Crush и купена отливка 2 ми Rose Elixir - и от двете е пръскано по 2 пъти, разликата е очевидна (първите две в ляво). До сега не съм попадала на пълна отливка.
Скрит текст:

P.S. В базата доста се доближават, като Rose Vanilla ми е малко по-сладък, по-ванилов. Жалко, че при нас не се намират мини версии, дори 50/60мл. няма никакъв избор.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 12:38 от Dari_77

# 786
Страхотна колекция, Ре. Честити нови придобивки. И аз така с Дивата Череша, много я харесвах в началото, сега нещо ме души.
Но Мансерите са ми голяма любов.😍
Нямам Velvet vanille, но се надявам скоро ,да наваксам пропуска.

# 787
A как се появи "опашката на любовника"?
Lover's tale не значи това и опашка не е tale.
Труден е и за мен този парфюм, виждам го като нещо, който някой супер ексцентричен човек би носил и то от време на време, не постоянно. Има нещо лекарствено в него.

# 788
  • София

Към предложенията добавям https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Private-Collect … ardenia-1011.html, видях, че вече я има и в Делириум.

Как така, нали е спрян?

# 789
  • София
Tuali, доколкото разбрах от разказа на Unterdenlinden, е въпрос на недоразумение, заради омофонията на tail и tale, не е дочела нещо нейната колежка и си го е превела грешно. Wink И да, не вярвам да има човек, който да може да носи The Lover's Tale често, не е парфюм за всеки ден и повод и не мисля, че това е идеята на линията на Франческа въобще. Имам ежедневни парфюми, които биха стояли политкоректно винаги, Франческа е съвсем друга лига.
Klodilia, всичките на Бианки ги пробвах, но не се получиха нещата. Имам чувството, че заради "опашката на любовника" се отвратих от цялата марка. Аз чудесно се разбирам с циветката, но това не бих го нарекла"анималистично". Пристигнаха и пробите на Divine, засега вървят ретро, но Miyako беше права за мъжките им парфюми, хубави са, ще ги пробвам още малко и ще пиша за един-два.
Ясно. Simple Smile Първата мостра, която си купих от марката, беше Under My Skin. Ето това е за мен парфюмът-шок, който е несмилаем върху моята кожа, силно смущаващ беше за мен. Но се радвам, че не се разочаровах само на база опита си с него и продължих изследването. Simple Smile Не знам какво ти се носи в момента като стилистика и къде търсиш вдъхновение, дано намериш нещо ново и вълнуващо, което да ти пасва като втора кожа. Wink

Честит имен ден на всички цветчета, дръвчета и тревички, бъдете здрави, радостни и благоуханни! Flowers HibiscusFlowers Cherry BlossomFlowers Herb

# 790

Към предложенията добавям https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Private-Collect … ardenia-1011.html, видях, че вече я има и в Делириум.

Как така, нали е спрян?
.                                       
Не е вече, пак го има, миналата година си го взех от Англия, а сега виждам това

# 791
  • Sofia
Във фрагрантика казват, че  Gardenia petale VCA им прилича Tuberose gardenia EL. Аз последният слабо го помня, но ми направи впечатление,  че в топло време в Gardenia petale осезаемо избива тубероза. В студено е повече гардения.

# 792
  • София
Много странно, на мен не ми излиза в сайта. Както и да е, това е много красив аромат и наистина има прилика с gardenia petale.

# 793
Моята приятелка, която скорострелно си купи Wonderlust MK когато пробва моя, на всичките си колежки разказала как парфюмът ѝ се казва Страст към пътешествия (??!!), защото го изписала с а и Гугъл така ѝ го превел. Беше силно разочарована като ѝ обясних, че не е това името на парфюма ѝ 😆

Честит празник на всички с цветни имена! 🌺🍀🎈

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 13:44 от Анонимен

# 794
  • София
Явно е изчерпан, в сайта не ми излиза, ако го търся с Гугъл ми излиза, но не мога да добавя в количката. Дано го заредят пак, обожавам го, а имам само 15- Тина мл. останали. Имам и Гардения петал, за мен си приличат дотолкова, че и в двата има гардения, но ЕЛ е класи над ВКА за мен.

Общи условия

Активация на акаунт