Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 726
  • 960
  •   3
Отговори
# 840
  • София
Lucrethia на V Canto е подобен на Черния опиум и по-траен.

# 841
Дами, дали ще ми допадне Prada infusion d'iris, ако харесвам Miss dior cherie leau и Omnia Amethyste? Колебая се дали да стрелям насляпо, защото след мис диора издирвам такъв тип аромат. Тествах всичко в бюти зоун и не мога да харесам нищо. Нося си и омниата кристалин. Но ми е доста лек и едва се усеща.

Друго което ну ме грабна беше guerlain linstant magic в новата бутилка. Като теменужка бонбони ми дойде.

Искам нещо с памук мускус гардения жасмин и бергамот... но нищо такова не откривам.

# 842
Нищо общо няма Ирисовата Прада с Miss dior cherie leau и Omnia Amethyste. Аметиста е мускусен, Прада Ирис леко пудрена, а Miss dior cherie leau цитрусово цветен (при мен има прилика с един от летните фланкъри на Alien). По-добре намери начин да пробваш Прада Ирис, при някои избива бръснарски сапун.

# 843
Благодаря!

А Miss Dior eau Fraiche спрян е но скоро го мернах някъде става ли. Той има пачули само в базана а средни гардения и жасмин.

Някой имал ли го е

А приликата да не е с alien eau extraordinaire?

Силно искам да избягам от нотата на ейлиън и ако е доста различен на сляпо го мислих много. Лошото е че 30мл от мейкъп ги купи някой докато се начудя.

Допадна ми и флора футура но после си избива нотата ня ейлиън.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 11:41 от marigold3

# 844
  • София
Прада Ирис за мен има бръснарска нотка и го оприличавам на мъжкия Dolce & Gabbana Pour Homme 2012. Най-добре да се пробва, за да няма разочарования.

# 845
Аз върнах Gucci Rush. Голяма греда с него, но така е, не тествах върху кожата, а само на блотер. За сметка на това, си пръснах от Santal Royal Guerlain, след прочетените отзиви тук, и останах приятно изненадана. Но за него ми трябваше половин-един час, за да почне да ми харесва. Два дни ръкавът ми още миришеше.

# 846
А приликата да не е с alien eau extraordinaire?
Не, с този е
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Sunessence-EDT-Legere-5769.html
Но те всичките си носят днк-то на първообраза и са разпознаваеми. Еxtraordinaire си е един от тях, той ми е олекотена версия на първообраза. Sunessence има в добавка цитрус, който в началото му дава друг облик, но изсъхва като лека версия отново на Alien.

# 847
..Споделям впечатленията за Наксос (стоях си самотен нефен на парфюма) Simple Smile Май е един от най-харесваните сред съфорумците.
+1 за НЕхаресващите Наксос:) Също не харесах и новия Нарцисо, ама хич Mask

# 848
Новия musc noir харесах но е безличен и е малко като ароматизатор за кола.

# 849
Аз съм от групата на тези, които не успяха да се спогодят с Memo. И Francesca Bianchi не успя да ме спечели с парфюмите си, но от тестовете и пробите научих, че мощните парфюми не са за мен (с 1-2 изключения). Размишлявах, че ако някои от парфюмите на Франческа бяха по-уталожени, щях да се спогодя с тях. Най ми допадна Lost in Heaven, особено след втория третия час. Покрай парфюмите на Memo пък научих за себе си, че съм започнала да харесвам белоцветни парфюми (напоследък даже много), но туберозата продължава да ме .. не точно плаши... търся правилната дума.. може би предизвиква, много я харесвам във Fracas.. Та въпросът ми е.. моля, препоръчайте аромат с тубероза, "невинна", недоминираща, допълваща цялостната ароматна картина.

Тези дни пробвах Mancera Hindu Kush. Чудесен е, траен, интересен, секси, с леко по-мъжки уклон в базата. Само на мен ли ми се струва сходен с Robert Piguet Bois Noir? Любим!  Yellow Heart Ако нямах вторият, щях да го взема.

А относно Ангелите още умувам дали да взема новия Iced Star, тъй като имам Круизния от 2020, който междувпрочем се оказа страхотно попадение насляпо.  След всичките хвалебствия и имайки предвид, че харесвам и кокос и ананас в парфюмите сигурно ще ми хареса, но дали не са много сходни всички Ангели? Ако имате един от пролетно-летните лимитки, имате ли нужда и от друг Ангел?
LArtisan Parfumeur La Chasse aux papillons - много нежна пролетна тубероза. Heart Eyes

# 850
  • Бургас
Муск ноар не го харесах, много е тих и и има нюанси за мен от Пюр муск с който се разделих.Христо, пробвай Шанел Коко Мадмоазел Интенз версията обаче, ще те усещат навсякъде без да е нужно да прекаляваш със спрейванията, много е силен.Обаче да е от сигурно място.

# 851
На мен общото ми е муска. Новият не е остър като pure musc. Но честно казано не съм луд фен на марката. Доста е нежен и стои добре на кожата но пък леееко сладни. Всеки път го тествам и така и не го купувам. Щях да го купя, ако бяха добавили зелени росни листенца или ozonic notes. Честно ми писна от сладникави аромати. Или пък другата крайност light blue...

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 13:31 от marigold3

# 852
Благодаря!

А Miss Dior eau Fraiche спрян е но скоро го мернах някъде става ли. Той има пачули само в базана а средни гардения и жасмин.

Някой имал ли го е

Спрян е отдавна, аз го имам и много го харесвам. Свеж, че и траен  и не ми киселее като Мис Диор шери, който не можах да нося.

# 853
Дами,
какво мислите за Mancera Gold Prestigium? 🥰

# 854
Благодаря!

Някой имал ли го е

Спрян е отдавна, аз го имам и много го харесвам. Свеж, че и траен  и не ми киселее като Мис Диор шери, който не можах да нося.

Направо ме запали да го търся отново.
Открих на няколко места edp и edt.
Точно такъв аромат искам.

Общи условия

Активация на акаунт