Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 702
  • 960
  •   1
Отговори
# 885
  • by the sea
Парфюм може да не усещате добре по много причини, вече става банална темата, но да кажа и аз Grinning
Oсвен на качеството на парфюма може да се дължи и на вашата суха кожа или начина по който пръскате парфюм.
Може да се дължи и на концентрацията- ако е тоалетна вода 2-3ч е нормална трайност.
Cкъпите парфюми е възможно да са нетрайни също, защото естествените съставки макар да са скъпи са нетрайни ако не са подкрепени от синтетика.
Наскоро гледах серия ютуб видеа на Roja Dove и там той споделя, че  винаги трябва да пръскаме от леко растояние и никога много близко до лицето, защото алкохола е анестетик и буквално ще си нокаутирате обонянието и след това е нормално нищо да не усещате.
Така че ако тествате парфюми в мола пръсвайте на блотера от леко растояние и му дайте няколко секунди преди да го подушите, за да има време да изветрее алкохола и да можете да тествате няколко парфюма, а не след един да сте аут.
В допълнение може и да е от ковид, някои хора споделят за временна загуба на обоняние.

п.п Naxos дойде и при мен, ееее...красота!! Първата ми реакция е Angel edt (comet), което сега като гледам нотките е странно...

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:13 от RedPanDa

# 886
Добро утро. Надявам се е удобно да попитам тук. Търся си нов парфюм, който да добавя към колекцията си от само 2 аромата. В нея имам един леко по-секси и сладък, а другият е свеж цветно дървесен. Това, което ми липсва е нещо с бяло цвете и зеленина. Тествах всичко и в продължение на месеци търсих упорито, докато не попаднах на марката Van cleef & Arpels, която досега винаги подминавах заради еднаквите шишенца и висока цена.
От тестваните ми допадна повече Neroli Amara, макар че нямаше един който да не ми допадна, но има нещо в него, което мисля ме ми идва твърде цитрусово и унисекс. Не откривам това, което мисля че е моето:

Gardenia Petale

и знам, че е спрян, но все още има много бройки по сайтовете и май в един магазин го има за тест.
Привличат ме много нотките му и ми се иска свежа и зелена гардения с жасмин.

Четох и чудесни отзиви тук и ми хареса много описанието на г-жа Ковачева в една стара тема.

Та, исках да ви попитам дали става за на сляпо или да хода да го тествам в този магазин зазължително?

Имала съм и преди парфюми с гардения и зеленина и ги обожавах, страшно много ми липсва този аромат.

Колебаех се и дали да взема този или да заложа на Omnia Amethyste.

Вие кой бихте избрали?
Нова съм в света на парфюмите и все още опознавам всичко, но тествах много в последните месеци и зная че не си падам по сладки аромати с твърде много плодове и прекалено много цитрус, харесвам нежни и леки аромати с бели цветя и опаковките на тези, които харесвам са винаги бели или бледо розови.

Много благодаря предварително.
За мен Омния аметист е много различен в сравнение с Гардения петал, тоест аметист е доста пудрен, ако харесвате лилави цветя е точно за Вас. Гарденията на Ван Клийф не мисля, че е кой знае колко нестандартен аромат, има шанс да я харесате и без тест, само да не Ви се стори прекалено силна. Имам едно предложение щом харесвате флорално зелени аромати. Преди време се влюбих в този парфюм на Исей Мияке - хем нежни цветя, хем деликатна зеленина от галбанума.

# 887
  • София
Новият Rochas Byzance при мен стои цял ден с две пръсвания. В началото е толкова силен, че ме задушава. Ако пръсна в косата, ще стои докато я измия. Направо не се сещам за друг толкова траен аромат, с изключение може би на Черната Орхидея, който при мен е също толкова излъчващ.

Сигурна ли си, че Бизансът ти е бил оригинален?

Много ли е гурметчийски? Подпалихте ми интереса с тези прехласвания по трайността. Наистина ли прилича на Lalique le Parfum или е по- сладникав? Имам Лалика и за мен е много изискана и женствена ванилия, а не сладко сладичко.

# 888
Новият Rochas Byzance при мен стои цял ден с две пръсвания. В началото е толкова силен, че ме задушава. Ако пръсна в косата, ще стои докато я измия. Направо не се сещам за друг толкова траен аромат, с изключение може би на Черната Орхидея, който при мен е също толкова излъчващ.

Сигурна ли си, че Бизансът ти е бил оригинален?

Много ли е гурметчийски? Подпалихте ми интереса с тези прехласвания по трайността. Наистина ли прилича на Lalique le Parfum или е по- сладникав? Имам Лалика и за мен е много изискана и женствена ванилия, а не сладко сладичко.
За мен не е сладникав, много галантен  парфюм 💕

# 889
Не е сладникав, направо си е много сладък. Сладък, ванилов сладкиш, топъл - топъл от фурната. В сезона на козунаците (а и въобще за всеки празник с вкусотии от всякакъв порядък), се вписва идеално 😋

# 890
  • София
Еее, гледам, че го сравняват и с Адикт. И той не е така хранителен. Grinning
Някъде има ли го за проба? Освен в Нотино, където е изстискана и последната капка от тестера.

# 891
  • София
Еее, гледам, че го сравняват и с Адикт. И той не е така хранителен. Grinning
Някъде има ли го за проба? Освен в Нотино, където е изстискана и последната капка от тестера.
В Бюти зоната го имаше за проба. Не мисля, че си приличат чак толкова много. Addict е като за Hristo Mihailov, няма как да се обърка, ако някой мине офъщян с него. Едно време една колежка "душеше" целия етаж в офиса. Grinning При мен Rochas Byzance не издържа цял ден, но е траен и някак по-елегантно сладък! Smile Въпрос на вкус предполагам.

# 892
SaniDobreva, белоцветен, нежен, свеж и много траен е Etoile Fragonard - https://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/Etoile-9200.html, имам тоалетната вода и при мен трае повече от 12 часа. Не е шлейфов, но се усеща много хубаво и носи прекрасно настроение. Има момина сълза и като цяло много добре смесени нотки. Моя го купих от човек от OLX, оригинален е и за 100 мл цената беше много добре (68 лв).
Друг парфюм с подобен аромат, но малко по-плодов, също доста траен като за тоалетна вода, е Loewe Aire Sutileza - https://www.fragrantica.com/perfume/Loewe/Aire-Sutileza-44895.html. При него се усещат свежа круша и нежни бели цветя, мускът, ветиверът и сандаловото дърво в базата са по-скоро за продължителност и уплътняване на аромата и не са отчетливи и дразнещи.

# 893
Не намирам Бизансът сладък изобщо. За мен сладък аромат е Скандалът например, от който направо ми се вдигна кръвната захар.

Бизансът е елегантен, особен, не е масов аромат, който можеш да подушиш и разпознаеш навсякъде. И наистина е много траен. Аз обичам да си усещам парфюма, нося си бутилката в чантата и подновявам през деня (с някои парфюми даже по няколко пъти се налага). С този пръскам сутринта и си излъчвам цял ден. Ако подновя ще издуша околните, а и себе си.

Хубав е, въпреки че в началото бях разочарована, защото както писах оригиналът ми е най-любимият парфюм за всички времена. Него го ползвам буквално откакто бях дете. Новата версия няма нищо общо с оригиналната и се настроих негативно. Обаче като мина малко време и му дадох шанс установих, че новият също е красив парфюм сам по себе си.

# 894
Днес пробвах новия Argentina Memo Paris.
Прекрасен парфюм! Елегантен, класически. Рози с много мек уд, магнолия и жасмин. Така хубаво стои на кожата и се развива, нямам търпение да го разнося хубаво. От пробата съм силно впечатлена, а аз имам и познавам много рози с уд.
Парфюмът не е от кожената линия  и няма кожа в него. Има отлично излъчване и трайност и за мен е леко към дамската страна. Супер подходящ ми се струва за по-официални събития и бизнес срещи.
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Argentina-65610.html

# 895
Това, което ми липсва е нещо с бяло цвете и зеленина

Baiser Vole Cartier for women

# 896
  • София
На теория цитрусова подложка със зеленина, на практика - леко душлив и силно белоцветен.

# 897
  • by the sea
Днес пробвах новия Argentina Memo Paris.
Прекрасен парфюм! Елегантен, класически. Рози с много мек уд, магнолия и жасмин. Така хубаво стои на кожата и се развива, нямам търпение да го разнося хубаво. От пробата съм силно впечатлена, а аз имам и познавам много рози с уд.
Парфюмът не е от кожената линия  и няма кожа в него. Има отлично излъчване и трайност и за мен е леко към дамската страна. Супер подходящ ми се струва за по-официални събития и бизнес срещи.
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Argentina-65610.html
Благодаря, отдавна ( месец-два Simple Smile ) чакам някой да остави мнение във фрагрантика или тук ,
звучи като следващото ми изкушение.

# 898
Чуден е!❤
Пробвах и други прелестни нови парфюми, ще пиша.
Имам проби на всички нови дамски парфюми на Roja Dove и нямам търпение да ги нося по празниците.

# 899
  • by the sea
О чудесно Simple Smile от essence de parfum колекцията съм се спряла на три на теория, ще се радвам да споделиш мнение,

Общи условия

Активация на акаунт