Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 767
  • 960
  •   1
Отговори
# 690
  • NE
Червената обувка ми прилика наа мен на Lancome Idole, но бих предпочела втория. С розата трудно се разбирам и затова си тача само Lancome Idole L'intense.

# 691
  • Варна/Лондон
Моля, ако някой го е пробвал, да каже дв думи, едно побутване ми трябва😁
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Lemon-Mint-39181.html
Ковачева имаше преди време прекрасно ревю. Сигурно ще излезе в търсачката. А къде го има наличен?
Благодаря, уж търсих ама нещо не се соравих през телефона с търсачката.
Иначе в notino uk го има на добра цена.

# 692
  • Стара Загора
За мен Червената обувка е по-хубава от I want Choo, но си е въпрос на вкус. И до кожа също. При мен парфюма на JC започва с една леко шампоанена нотка, която не ми харесва. След това е хубавата праскова.

Днес получих Coconuts about Summer и съм изненадана от трайността. Пръснах само веднъж за проба около 15 ч. и още лееееко се усеща.

Започва с кокос, чист без примеси и синтетичен привкус. Топъл и малко сух, като напечени кокосови орехи от силно слънце и настъргани върху екзотичен десерт. Може би около 20-30 мин върху моята кожа бяха те, но след това се появи креместата и флорална страна от магнолията. Аромата стана по-хубав, мек и като фееричен мус. Кокосово-флорален и въздушен, но и топъл. Ако познавате Dupont Blanc, в този момент от развитието си са близки като тук е добавен кокос. Откривам и малка прилика с Emerald Dream на Ести Л.
Не сладни, не дразни с изкуствени ноти и за мен е добро попадение. Като се има предвид и дървената капачка, ще го ползвам с удоволствие. Не очаквайте особено развитие обаче.

Ако в главата ви има секси мацка с шоколадов тен, изрязан бански и кокетна шапка, след която мъжете се обръщат и подсвиркват - този аромат не е за вас. Такъв е Mancera Coco Vanille.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 22:12 от iv4enceto_91

# 693
I want Choo и Good girl при мен си приличат в началото, после са доста различни.

# 694
Нямат общо за мен. Имам и двата.
Парфюмът на Чу е пристрастяващ. Не мога до спра да го нося вечерно време и да му се наслаждавам.

# 695
Dari, щом има време до зимата,  потърси и мостра на Choco violette Mancera
Choco violette Mancera си го нося и сега, много повече ме кефи от кафетата на Монтал.

# 696
Да, и аз го пробвах във вчерашния доста слънчев и топъл ден и ми допадна. Става за носене и сега.

# 697
От много четене чак се обърках.
Секси кокос, не тип плажно масло и не Mancera. Траен,  шлейфов?
Кой да бъде?
Иначе си имам нова любов от днес, благодарение на съфорумка
Narciso fleur musk. Запомнящ се.

# 698
От много четене чак се обърках.
Секси кокос, не тип плажно масло и не Mancera. Траен,  шлейфов?
Кой да бъде?
Иначе си имам нова любов от днес, благодарение на съфорумка
Narciso fleur musk. Запомнящ се.
"Секси кокос, не тип плажно масло и не Mancera. Траен,  шлейфов?
Кой да бъде?" - ако не вземете нещо тазгодишно, може би нещо старо, но проверено и хубаво: Bronze Goddess Eau de Parfum Estée Lauder, Gold Korloff Paris, Terracotta Le Parfum Guerlain, Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent, Gold Sugar Aquolina

# 699
  • София
Бих добавила към предложенията Maison Margiela - Beach Walk и Memo - Tamarindo. На мен ми се очертават като летни аромати. Сега ще ги пробвам за две седмици да видя, как ще им се отрази морския въздух.

# 700
Здравейте отново.
Пробвах всички тези неща и никой не е запомнящ, леко сладък, леко флорален, дълготраен.. 🙄
Моля за още някое ваше предложение

# 701
Някои от тези на Lalique може ли да се купи на сляпо - Le Parfum, Amethyst, Amethyst Éclat, Lalique, Satine, Lalique le Parfum.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 10:20 от Seti Beti

# 702
Аз се интересувам от трайността на Amethyst-a на Лалик (четох отзиви за 10-20 мин макс) и доколко ароматът наистина е касис.
Търся си касис, нещо от типа на Promesse Cacharel.
Пробвах новия Si Intense точно заради касиса - там такъв не открих; всъщност нищо за себе си не открих в този аромат.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 10:29 от Аризона

# 703
  • София
Преди години имах Si и много го използвах. Изпръсках си го целия с удоволствие. После си го поднових със Si intense, но в последствие го продадох, защото не можах да го издържа. Явно съм се пренаситила от тях. Преди седмица пробвах и новото Si intense. Да, хубав е, но си носи ДНК-то и на този етап искам нещо различно.

# 704
Не съм сигурна дали е натуралистичен касис, но Аметиста на мен ми мирише сочно, плодово и "лилаво" Heart Eyes Grinning Може би е комбинация на касиса с някое лилаво цвете. Лалик като цяло аз не бих определила като трайни парфюми, но така 3-4-5 часа си издържат.

Общи условия

Активация на акаунт