Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 728
  • 960
  •   1
Отговори
# 870
Новият Rochas Byzance при мен стои цял ден с две пръсвания. В началото е толкова силен, че ме задушава. Ако пръсна в косата, ще стои докато я измия. Направо не се сещам за друг толкова траен аромат, с изключение може би на Черната Орхидея, който при мен е също толкова излъчващ.

Сигурна ли си, че Бизансът ти е бил оригинален?

# 871
Пръсна днес в beauty zone в MALL Пловдив, на китката, дали пък не се е изтъркал в ръкава на якето? Иначе много ми хареса.... Ще потърся отливка за проба...

# 872
Аз съм влюбена в оригиналната му версия, която вече не се произвежда. Новият Бизанс не ми е толкова хубав, сигурно затова ми е чудовищно траен...

# 873
Момичета, има ли някой La Femme Prada absolu?
Какъв е, траен ли е?

# 874
Мили дами, искам да Ви попитам относно парфюма на B.U - Golden Kiss - влюбих се в ароматът му, но е много нетраен. Дали има вероятност да е имитация на някоя "известна марка", същият въпрос важи и за Attraction от Avon. С удоволствие бих си закупила по-траен, дори да е по-скъп. Благодаря!

# 875
Мили дами, искам да Ви попитам относно парфюма на B.U - Golden Kiss - влюбих се в ароматът му, но е много нетраен. Дали има вероятност да е имитация на някоя "известна марка", същият въпрос важи и за Attraction от Avon. С удоволствие бих си закупила по-траен, дори да е по-скъп. Благодаря!
Golden Kiss го дават много подобен на J'Adore Dior https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/J-adore-210.html

# 876
Добро утро. Надявам се е удобно да попитам тук. Търся си нов парфюм, който да добавя към колекцията си от само 2 аромата. В нея имам един леко по-секси и сладък, а другият е свеж цветно дървесен. Това, което ми липсва е нещо с бяло цвете и зеленина. Тествах всичко и в продължение на месеци търсих упорито, докато не попаднах на марката Van cleef & Arpels, която досега винаги подминавах заради еднаквите шишенца и висока цена.
От тестваните ми допадна повече Neroli Amara, макар че нямаше един който да не ми допадна, но има нещо в него, което мисля ме ми идва твърде цитрусово и унисекс. Не откривам това, което мисля че е моето:

Gardenia Petale

и знам, че е спрян, но все още има много бройки по сайтовете и май в един магазин го има за тест.
Привличат ме много нотките му и ми се иска свежа и зелена гардения с жасмин.

Четох и чудесни отзиви тук и ми хареса много описанието на г-жа Ковачева в една стара тема.

Та, исках да ви попитам дали става за на сляпо или да хода да го тествам в този магазин зазължително?

Имала съм и преди парфюми с гардения и зеленина и ги обожавах, страшно много ми липсва този аромат.

Колебаех се и дали да взема този или да заложа на Omnia Amethyste.

Вие кой бихте избрали?
Нова съм в света на парфюмите и все още опознавам всичко, но тествах много в последните месеци и зная че не си падам по сладки аромати с твърде много плодове и прекалено много цитрус, харесвам нежни и леки аромати с бели цветя и опаковките на тези, които харесвам са винаги бели или бледо розови.

Много благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 10:00 от SaniDobreva

# 877
А дали наистина търсите нещо зелено, или по-скоро имате предвид цветно, пролетно и свежо? Зелените парфюми, според мен, са едни от сложните за приемане.

# 878
Дами,
какво мислите за Mancera Gold Prestigium? 🥰
Много любим. Силен,траен,тъмен и много мек и комфортен- цветя,кожа и ванилия.

# 879
А дали наистина търсите нещо зелено, или по-скоро имате предвид цветно, пролетно и свежо? Зелените парфюми, според мен, са едни от сложните за приемане.

Честно казано има два зелени парфюма, които не харесах Chanel 19 и Versace Versense. Но пък съм имала Miss dior eau fraiche и там има момина сълза и много ми харесва.

А gardenia petale просто ми звучи добре по описание и има жасмин и гардения. Всички останали аромати с тази нота не бяха достатъчно изпипани и се надявам на този. В аметист също има лека зеленина. Харесва ми и зеленината в омния кристалин.
Версенс не знам дали не ми хареса заради зеленината или по-скоро не ми хареса как е съчетан. Номер 19 ми дойде твърде реалистичен и ухаещ на истинска природа и почва някак. Дори ако го усетя  около мен не ми мирише много на парфюм.

Гардения има в Premier jour но ми сладни леко и ми идва тежък.

Един зелен, който обожавам е Chanel chance eau fraiche. Но там почти не усещам цветята и ми се иска да се отличаваха повече. И се надявам в gardenia petalе да има повече цвете.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 10:02 от SaniDobreva

# 880
Здравейте на всички пишещи тук.Много е писано тук ,но имам питане относно оргиналноста на парфюма по принцип.Приятелка получи подарък  парфюм поръчан онлайн-опаковка и кутия без забележки.Има отпечатан код на кутията,който съвпада с кода на бутилката,но този код е залепен на дъното на бутилката,а не отпечатан.Има ли вероятност да не е оргинален?  Вярно,нее е скъп,нооо все пак. Благодаря!

# 881
  • Габрово
Понякога ми харесва Наксос, понякога ме трови. За мен е повече мъжки. Не мога да отрека, че е прекрасно блендиран и много интересен парфюм.
Така е ,много е интересен ,и за мен е повече мъжки.

# 882
  • The Evergreen State
@SaniDobreva

Щом познавате Омниа Кристалин вероятно ще ви допадне и Bvlgari Omnia Amethyste . Там има ирис и е много приятен несладък свеж и чист парфюм. Другото което си мисля че ще ви допадне e Miss Dior Blooming Bouquet (понеже споменавате че харесвате fraiche).

Van Cleef парфюмите за моя нос са малко особени макар че и двата които споменавате са леки. Тук имат много фенове, аз просто бих посъветвала да тествате ако имате възможност и да прецените за себе си.

Свежи цветни има много избор според вкуса - Gucci Bloom линията за мен е свежо цветна, Marc Jacobs Daisy, Dolce линията на Dolce&Gabbana, както и Light Blue, Chanel Chance Eau Tendre и Eau Vive, Georgio Armani Gioia линията.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 10:31 от Athena

# 883
  • Габрово

Не бих дала 100-200 лв за парфюм и той да не се усеща, другото за мен няма логика или просто всичко опира до бюджет и средства. За мен хубавия парфюм е необходимост, а не хоби.

И при мен е така .Да дам толкова пари ,за нещо,което не се усеща,няма смисъл.Пари хвърлени на вятъра.

Така е ,хубавият парфюм е необходимост.Много съм се учудвала на хора ,които не се парфюмират.Има такива/изключвам такива ,които имат алергии и здравословни проблеми /,които не обичат и за тях това не е важно.

# 884
SaniDobreva, ако харесваш момина сълза и искаш едновременно бели цветя и малко зеленина (без да е твърде тревист, билков или цитрусов) виж този, покрива всичките точки на търсенето https://www.fragrantica.com/perfume/Miu-Miu/Miu-Miu-L-Eau-Bleue-42720.html

Също Peony Blush Suede Jo Malone може да ти допадне https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Peony-Blush-Suede-18767.html

И Springtime in the Park Maison Margiela https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Sprin … a-Park-55927.html

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 11:08 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт