Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Звездни компромати - Април'21

 • 131 962
 • 1 426
 •   27
Отговори
 • #Оставка!
 • Мнения: 5 139


И в следващите няколко минути, не повече от края на поста, темата за миг ще  спре да бъде компроматна и ще остане само звездна... И нека не са минути за тъга, а като досег до светлина . . .


Там, където талантът, добротата и човещината се срещнали и се слели в едно.

Татяна Лолова е родена на 10 февруари 1934 г. в София. Майка ѝ е от руско-украински произход, баща ѝ – Желязко Лолов, е от Калофер и по професия е счетоводител. Още от 3-годишна тя мечтае да стане актриса. Убедена в бъдещото си поприще, редовно се изявявала с рецитации в училищните концерти и празненства.

През 1955 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ (днес НАТФИЗ) в класа на проф. Стефан Сърчаджиев, заедно с Ицхак Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Комедийният ѝ талант е забелязан още в първи курс, въпреки че Татяна Лолова мечтаела за драматични роли.

След като завършва, е назначена в Русенския драматичен театър „Сава Огнянов“, където играе само една година – до 1956 г., когато се премества в София. Дебютът ѝ е на сцената на Русенския театър с ролята на Галя в постановката „В люляковата градина“ на Цезар Солодар.

Татяна Лолова е сред учредителките на новосъздадения Сатиричен театър и е първата, която е назначена на работа в него на 26 декември 1956 г. В Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ тя играе до 1978 г., където печели сърцата на публиката със своите изпълнения като комедийна актриса.

През 1978 г. тя се премества в театър „София“, където се изявява основно като драматична актриса. Там се превъплъщава в ролята на баба Гена в спектакъла „Човедкоядката“ от Иван Радоев, който се играе с голям успех в продължение на 11 години.

През 1989 г. отново се връща в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, където в моноспектакъла по Самюъл Бекет „О, щастливи дни“ ролята на Уини ѝ носи наградата „Аскер“ за най-добра актриса през 1992 г.

През 1998 г. напуска Сатирата, но продължава да играе на сцените на тетрите в Ямбол, Сливен, Русе и Стара Загора и „Театър 199“ в София. Когато е 80-годишна, обикаля България със спектакъла „Дуенде“, пътува в Европа, има гастроли в Северна Америка и Канада.


"Не съм звезда, аз съм слънце."

"Много съм щастлива, че родих детето си. Бях безкрайно щастлива, когато го родих. Много тежко раждане, но с усмивка го направих."

И още:
Скрит текст:
" Ако много отдалече видя някой намръщен си викам: „А, не. Не съм добре с очите.“ "

"Приемам, че всички хора ми мислят доброто. Така никога не се стеснявам от тях."

"Приемам, че всички хора ми мислят доброто. Така никога не се стеснявам от тях."

"Като ми каже някой, че не ме обича, аз не му вярвам."

"Свикнала съм да давам. А когато даваш – не остаряваш."

"Колкото и да ме огорчават критиците, няма да ме сломят. Колкото и да ме хвалят, няма да им повярвам. По-страшно е да те премълчават."

"Има едни, дето им дай да страдат. И като страдат, и като си ги разказват, изпитват неистово удоволствие. Аз пък искам да мога да не говоря никога за нещастия. Животът е тежък, но кратък – да го живеем с усмивка. Имам нужда от обичта на хората и когато мога, без да се замислям да им я давам…"

"Не можеш сам да седиш и да се обичаш. Обичат се две насрещни същества."

"Всички казват, че зад един успял мъж, стои една силна жена. Когато имам успехи, зад мен стои моят силен, добър, прекрасен, пълен с хубави качества мъж. На всичкото отгоре красив и младолик. Дори не съм мечтала за такъв!"

"Помня, че от 3-годишна искам да стана актриса. И станах, благодарение на много стечения на обстоятелствата, на обичта и грижата на много хора, на тяхното можене, имане, на силата да се раздават. Чувала съм някои да казват: „К‘вото съм направила, сама съм си го направила!“. На тези хора им викам: „Блазе ти“. Аз каквото съм направила, всичко е благодарение на хора, готови помогнат на някой, у когото намират, че има нещо – нещо, което може да даде плод. Много рано останах без баща. Майка ми също си отиде млада, но толкова много хора са се грижели бащински и майчински за мене, че съм щастлив човек."

Гостуването й в "Ничия земя" :


Едно дълго и откровено интервю за "Дир.бг" , през лятото на 2020г.

Гостуването й в денят на будителите по БНТ:

 
Гостуването й в "Търси се": Част 1 и Част 2


Някои от най-емблематичните й роли:

Сиромашко лято (1973)
Скрит текст:
С много хумор и топлота „Сиромашко лято“ разкрива неволите на пенсионирал се финансов ревизор, превърнат от семейството си в домашна прислужница. Той обаче иска да има и свободно време за забавления, защото животът не свършва на 60 години. На тази възраст можеш дори да се влюбиш…

* целият филм => https://www.youtube.com/watch?v=EV44uwcyhq0


Последният ерген (1974)
Скрит текст:
Художникът Александър Цоков (Тодор Колев), последният ерген в квартала, предприема решителна стъпка в своя живот – да се ожени. Оказва се, че преди това той трябва да води малка война с родителите – Зара и Камен Шишкови (Татяна Лолова и Андрей Чапразов) на любимото момиче Йорданка (Цветана Манева), които търсят по-подходяща партия за дъщеря си – някой по-млад и по-заможен. Брат ѝ Тео (Стефан Мавродиев) също е срещу Цоков. Малко остава родителите да спечелят битката – бащата използва служебното си положение, за да спре сватбата. Стига се до странни и неудобни ситуации…

* целият филм :Щурец в ухото (1976)
Скрит текст:
Евтим и Пешо решават да напуснат родното си село и да отидат да живеят в големия град. Със себе си носят не само огромно количество багаж, но и угризения. Евтим се е разделил с брат си след драматичен скандал за няколко талпи, а Пешо е изоставил родителите си, без да им се обади. Застанали на пътя сред камара от вещи, те представляват колоритна гледка за подминаващите ги коли.

* целият филм :


Зех тъ, Радке, зех тъ! (1976)
Скрит текст:
Бай Михал, заможен българин, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

* целият филм  = > https://www.youtube.com/watch?v=lrFCLPyw2iI


Топло (1978)
Скрит текст:
В очакване на студа съседите от една софийската кооперация решават сами да си осигурят парно отопление. Подписват договор с трима майстори и дори дават предплата. Майсторите набързо пробиват дупки по стените, подовете и таваните и изчезват. Изнервени и измамени съкооператорите се утешават с улесненото общуване между разбитите апартаменти. Всички са като в един общ дом – разменят храни, съвети, рецепти… Но принудителната близост не може да продължи вечно.

* целият филм => https://www.youtube.com/watch?v=VhYxStyGZIc


Бон шанс, инспекторе! (1983)
Скрит текст:
Малък провинциален град от 30-те години на XX век. Той е разтърсен от необикновено събитие – от местната банка са откраднати осем милиона. Тежък удар за едни, това дава повод за радост на други. Сред вторите е криминалният инспектор Тюхчев, който решава, че е настъпил „звездният миг“ в кариерата му. Методите, които използва, са твърде странни, а ходовете – комични. Когато накрая открива кой е крадецът – уважаваният от всички в града богаташ Велизар Каракушев, чийто баща е станал министър, Тюхчев трябва да прикрие истината и от безсилие стреля по своето изображение в огледалото…
* целият филм :


13-та годеница на принца (1986)
Скрит текст:
Герои от приказките и гости от бъдещето  – заедно в една история за малки и големи… Избягала невеста, глупав царски син, коварни царедворци, безпомощни царе и… трима извънземни в нова стара приказка за наивността, лъжата и властта… Дали доброто винаги побеждава?
* целият филм :


Опасен чар (1984)
Скрит текст:
Чаровен измамник омайва леконравни жени, като им предлага брак и след това най-безцеремонно ги ограбва. Подвизава се непрекъснато под чужда самоличност и на органите на реда им е трудно да го заловят. Изкарва допълнителни доходи, като се представя за ревизор и взима подкупи от различни търговци.

* целият филм => https://www.youtube.com/watch?v=4OfGVeSaUaI


Дуенде (2003)
Скрит текст:
Повече от 10 години великата Татяна Лолова радваше театралните зрители с моноспектакъла „Дуенде“. Режисьорът Съни Сънински поставя спектакъла през 2003 г. „Дуенде“ е по текстове на Федерико Гарсия Лорка, Румяна Апостолова и др. А Лолова го е играла в над 50 града, като е гостувала е с него във Виена, Варшава, Брюксел, Лондон и др.Домашен арест (2011)
Скрит текст:
„Домашен арест“ е български ситком, излъчващ се по bTV. Сюжетът се върти около забавните ситуации, които се разиграват в една къща. Една къща на една властна тъща. Принудено от обстоятелствата, семейството живее в тази къща, а съжителството с тъщата никак не е лесно. Както се казва в корицата на сериала „Когато тъщата (Мама Еми) говори, дори фактите мълчат!”. Нелепи кавги, емоции и голяма доза смях съжителстват заедно със семейството.Добре Дошли в Новата Тема!

Flowers Tulip Coffee Misc Speech Balloon

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 00:56 от Летящ Кактус

# 1
 • Down south
 • Мнения: 5 435
@ Летящ Кактус,
Чудесно си оформила началото, беше ми изключително приятно да видя всички тези заглавия и прикрепените към тях клипове!

# 2
 • София
 • Мнения: 1 927
Много хубава тема, благодаря. Днес четох, че Татяна Лолова е положила усилия да бъде спасена зелена площ от застрояване и щяла да носи нейното име тази градинка. И че съпругът й е направил пейка пред блока им и тя много обичала да сяда на нея. Наистина е слънце, само хубаво говорят за нея и това също е показателно какъв човек е била .

# 3
 • Мнения: 3 244
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Мадона
Скрит текст:

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 12 839
Хронология на сватбата: припомняне на най-ярките двойки, които се ожениха от 1945 до 1979 г.


1945: Шърли Темпъл и Джон Агар
Скрит текст:


Актьорите Джон Агар и Шърли Темпъл завързаха възела през 1945 г. - майката на булката беше против, тъй като Темпъл беше само на 17 години. Те се срещнаха на партито на Дейвид Селзник, когато Шърли беше на 15 години.
Сватбата привлече вниманието, тъй като Шърли, която като дете стана истинска холивудска звезда, беше много популярна. По пътеката тя носеше сатенена рокля, а главата й беше украсена с диадема, чиято форма повтаряше декоративния модел на корсажа. Бракът, уви, не продължи дълго - през 1949 г. Джон и Шърли се развеждат.

1946: Ърнест Хемингуей и Мери Уелч
  
Скрит текст:


Връзката на Хемингуей с жените днес би била наречена токсична. Той не остави много права зад тях, но имаше повече отговорности (на първо място, разбира се, да го обожавам, да чакам и да прощавам).
Тя дори заплаши третата си съпруга с пистолет, отказвайки да подаде развода, за който настоя. Трябваше да се грижи дълго за Мери Уелч - успя да очарова момичето само с помощта на Марлен Дитрих, която й каза:
Животът ви с Ърнест може да бъде по-интересен, отколкото просто да сте репортер.
Женен за Мери, той пише „Старецът и морето“, което го прави жива класика. Те бяха заедно до смъртта на Хемингуей - през 1961 г. писателят се самоуби, като се застреля с пистолет, а Мери се отдаде на творческото наследство на съпруга си, продължавайки да публикува творбите му.
1947: Кралица Елизабет II (тогава принцеса Елизабет) и Филип Маунтбатън

 
Скрит текст:


Това беше любов от пръв поглед и те започнаха да си разменят писма. Той предложи брак на любимата си през 1946 г., но по молба на крал Джордж VI годежът се пазеше в тайна, докато Елизабет навърши 21 години. Официално е обявено на 9 юли 1947 година.
Роклята беше изработена от сатен на херцогиня - материалът беше закупен с купони, тъй като все още имаше недостиг в следвоенна Англия. Между другото, в сватбения ден тиарата на Елизабет се счупи - за церемонията придворният бижутер, разбира се, спешно я поправи, но това не е пример за факта, че човек не трябва да обръща внимание на „лошите поличби“.
Въпреки този злощастен инцидент бракът на кралицата се оказа силен и държи рекорда за най-дълъг брак между английските монарси.

1948: Дик ван Дейк и Марги Уилет
 
Скрит текст:


Актьорът Дик Ван Дайк се ожени за Марги Уилет само месец след като започнаха да излизат! Но тази сватба беше запомнена с друг сензационен момент за времето си - тя се състоя в ефира на радиостанцията. Начинът, по който актьорът и неговата любима обменят обети, са били слушани от 15 милиона души.
Дик и Марги са женени в продължение на 36 години, отглеждайки заедно четири деца, но в крайна сметка се развеждат през 1984 г.

1949: Рита Хейуърт и принц Али Хан
Скрит текст:


Що се отнася до романите на актрисите и монарсите, всички, разбира се, припомнят любовната история на Грейс Кели и принц Рение. Но отношенията между Рита Хейуърт и принц Али Хан бяха не по-малко поразителни. Те се срещнаха в казино в Кан - наследникът на Ага Хан води светски живот. По това време и двамата бяха женени, но, забравяйки за всичко, се предадоха на чувствата.
Всичко завърши с два развода и една сватба - Рита и Али се ожениха във вилата Château de l'Horizon на Френската Ривиера. Бурен роман обаче не завърши с щастлив семеен живот. През 1953 г. те се развеждат, като са имали време да спорят за методите за отглеждане на дъщеря им Ясмин. В крайна сметка момичето остана при Рита.

1950: Елизабет Тейлър и Конрад Хилтън
Скрит текст:


 

Тогава разказът за браковете на холивудската звезда може да бъде изгубен, както и да се заплете в любовниците й, но Конрад Хилтън зае запомнящо се място в тази хронология. Той стана първият съпруг на Тейлър - Елизабет се омъжи за него, когато тя беше на 18 години. 24-годишният Конрад беше типичен "лош човек", към когото особено на тази възраст е привлечен. Хилтън обичаше да пие, да залага и често се държеше неадекватно.
Търпението на Елизабет не продължи дълго - само осем месеца след сватбата те се разведоха. Навиците на Конрад не го доведоха до доброто - на 42 години той почина от инфаркт, провокиран от алкохолизъм. Но сватбената рокля на Елизабет от Хелън Роуз „оцеля“ и до днес - през 2013 г. тя беше продадена на лондонски търг за 187 931 долара.

1951: Франк Синатра и Ава Гарднър
Скрит текст:


50-те бяха богати на високопоставени холивудски сватби, но Ава Гарднър и Франк Синатра очевидно бяха едни от най-зрелищните и обсъждани двойки. За Гарднър това беше трети брак, за Синатра - втори. Репортерите нарекоха тази двойка „Целуната от Бог“: поп идол и най-секси жена в Холивуд - как бихте могли да устоите на харизмата на тази двойка!
Двамата изиграха сватбата във Филаделфия, но вместо спокоен семеен живот, те очакваха истински вулкан от страсти с безкрайна ревност: лична и творческа. Те се развеждат през 1957г.

1952: Роналд Рейгън и Нанси Дейвис
Скрит текст:


Актьорът и бъдещ президент Роналд Рейгън се жени за втората си съпруга, актрисата Нанси Дейвис, на 4 май 1952 г. в църквата Little Brown в долината на Лос Анджелис. Те останаха заедно до края на дните си, преминаха през два термина на Рейгън и отгледаха две деца, Рон и Пати.

1953: Джон Кенеди и Жаклин Лий Бувие
 
Скрит текст:


По-късно тази сватба беше наречена една от най-емблематичните през 20 век. Бъдещият президент на Съединените щати, тогава все още сенатор и кореспондент на всекидневника The Washington Times-Herald, се венчаха на 12 септември 1953 г. в църквата "Св. Мери" в Нюпорт, Роуд Айлънд. На церемонията имаше около 700 гости, а на рецепцията дори повече - 1200 гости!
Роклята на Жаклин е изработена от нюйоркската дизайнерка Ан Лоу. Семейният живот на двойката не беше лесен - щастието беше засенчено от предателствата на Джон и неуспешната бременност на Жаклин. През 1956 г. се ражда мъртвородено момиче. И през 1963 г. синът на двойката Патрик почина на възраст от два дни. И, уви, това не беше последната трагедия на семейството през тази година: на 22 ноември 1963 г. в град Далас Джон Кенеди беше убит, докато президентският кортеж пътуваше по улиците.

1954: Мерилин Монро и Джо Ди Маджо
 
Скрит текст:


Бейзболната звезда и емблематичната холивудска блондинка завързаха възела в кметството на Сан Франциско на 14 януари 1954 г. Тази церемония не се получи тихо - след като Монро случайно се пусна за подробностите около сватбата в разговор с познат.
В кметството те бяха обсадени от репортери и фенове: този ден вероятно имаше повече светкавици от камерите, отколкото дните, прекарани в брак от Мерилин и Джо: те се развеждат през октомври същата година.

1955: Грегъри Пек и Вероника Пасани
 
Скрит текст:


Но не всички бракове сред актьорите са толкова мимолетни - това е пример за факта, че в звездната среда има двойки, посветили целия си живот един на друг. Актьорът Грегъри Пек и съпругата му, филантроп и журналист Вероника Пасани, се ожениха на Нова година през 1956 г. - в деня, след като първият брак на актьора с Грета Кукконен беше официално разтрогнат.
Представиха работата си: 20-годишната Вероника интервюира 36-годишния Пек преди заминаването му, за да заснеме „Римски празник“. Те имат две деца и остават женени до смъртта на Пек през 2003 г.

1956: Принц Рение III и Грейс Кели
Скрит текст:


Поредната сватба, която стана легендарна и оказа значително влияние върху сватбената мода . Роклята на булката е създадена от дизайнера на костюми на MGM Хелън Роуз. Тоалетът все още е идеалът, който вдъхновява дизайнерите и булките по целия свят.
Това обаче не беше единственото влияние, оказано от Кели. Именно след появата в Монако на холивудската актриса и носителка на Оскар, малкото княжество стана популярно сред богатите туристи и социалните диви.
Рение и Грейс останаха заедно до смъртта на Кели през 1982 г.

1957: Елизабет Тейлър и Майкъл Тод
 
Скрит текст:


Филмовият продуцент Майкъл Тод стана третият съпруг на Елизабет Тейлър - той беше с 23 години по-възрастен от нея, а самата Тейлър беше с две години по-млада от сина на избраника си.
Те се ожениха в Мексико. Тод също има специално място в историята на семейството на Тейлър, макар и по трагична причина. Майкъл е единственият съпруг на актрисата, с която не се е развела.Мъжът загина в самолетна катастрофа година след сватбата. Малко преди това се ражда дъщеря им Лиза. Обкръжението на Тейлър отбеляза, че тя е истински щастлива с Майкъл, а самата актриса по-късно го нарича любовта на живота си.

1958: Робърт Редфорд и Лола ван Вагенен
Скрит текст:


На 23 години Робърт Редфорд се жени за своя състудентка в Университета на Колорадо Лола ван Вагенен. Младежите първо изиграха тайна сватба в Лас Вегас, а след това официално регистрираха връзката си в родния град на Лола Прово, Юта.
Те живеят заедно 27 години и се развеждат тихо през 1985 година. Без коментари, без упреци, без разкрития пред пресата. В брака и на Робърт, и на Лола се раждат четири деца, едно от които, уви, умира в ранна детска възраст.

1959: Елизабет Тейлър и Еди Фишър
Скрит текст:


Една година след смъртта на третия си съпруг, Майкъл Тод, Елизабет Тейлър започва връзка с актьора Еди Фишър. Той беше по времето, когато беше женен за приятелката на Тейлър Деби Рейнолдс, но остави нея и две деца, за да бъде с Елизабет. Те започнаха да общуват отблизо още по-рано - Еди подкрепи Елизабет след смъртта на Майкъл, а по-късно Рейнолдс призна, че не е против тясната комуникация между съпруга и приятелката си.
Но от ролята на утешител, Еди бързо премина към ролята на любовник. Бракът обаче не продължи дълго - през 1961 г. двойката се разпадна. Но с приятелката си Елизабет в крайна сметка тя все пак се помири - до края на живота си те продължиха да общуват.

1960: Сандра Ди и Боби Дарин
Скрит текст:


Днес тези имена, може би, не са познати на всички, но по едно време връзката им беше на устните на всички и превратностите на личния живот вдъхновяват днешните холивудски сценаристи. Любовната история на Сандра и Боби легна в основата на филма "Край морето", с участието на Кевин Спейси и Кейт Босуърт .
Сандра и Боби се запознаха на снимачната площадка на Come In September - тя беше 18-годишна звезда, той вече беше популярна певица, но дебют във филми. Боби беше очарован от младата красавица, но в началото й беше студено, но в крайна сметка се отказа под очарованието на звезда. В брака им се роди син Дод Мичъл, но през 1967 г. двойката се разпадна.

1961: Джинджър Роджърс и Уилям Маршал
Скрит текст:


Кинозвездата се омъжи за режисьора и продуцент Уилям Маршал през 1961 година. Това беше петият и последен брак за Роджърс. През 1969 г. тя се развежда с Маршал поради проблема му с пиенето. Последната капка е финансовият колапс на тяхната обща филмова компания в Ямайка

1962: Джон Ленън и Синтия Пауъл
Скрит текст:


Романът на Джон и Синтия започва в колежа по изкуства в Ливърпул. Отначало „лошият“ Ленън се подиграваше на отличника, но тя му помогна с домашните и в един момент младежите разбраха, че се харесват. Сватбата се състоя, когато Синтия разбра, че е бременна - събитието беше класифицирано като специална операция.
Бийтълс само набираха популярност и феновете, разбира се, не трябваше да знаят за съпругата на идола. Дори снимка не остана от сватбата. Нормалният семеен живот също не се получи: Синтия остана в сянка и отгледа сина си Джулиан, Джон изчезна на турне и след това започна връзка с Йоко Оно, която беше седем години по-възрастна от него. През 1968 г. двойката подава молба за развод.

1963: Барбра Стрейзънд и Елиът Гулд
Скрит текст:


Елиът Гулд и Барбара Стрейзънд се запознават, когато тя се явява на прослушване за мюзикъла I Can Get It for You Wholesale, в който той участва.
За Елиът и Барбра този брак е първият: тя е на 21 години, Гулд - 25. Три години след сватбата имат син Джейсън Емануел, но през 1971 г. семейството се разпада.

1964: Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън
Скрит текст:


Този брак на Тейлър също е доста забележителен. Актрисата се омъжва два пъти за Бъртън: за първи път те завързват възела през 1964 г. и остават женени 10 години, докато не се развеждат през 1974 г.
Почти веднага бившите съпрузи решиха да дадат втори шанс на връзката и през 1975 г. се ожениха отново, но този път семейният живот не продължи дълго - разводът последва година по-късно.

1965: Ринго Стар и Морийн Кокс
Скрит текст:


Като тийнейджърка самата Морийн се нарежда на опашка в Cavern Club, за да слуша „Бийтълс“. А няколко години по-късно, когато тя вече излизаше с Ринго, дори се наложи да напусне работата си във фризьорски салон, защото беше преследвана от феновете на групата.
Един от тях дори я почеса по лицето. Ринго и Морийн се ожениха, когато тя беше на 18 години - в този момент тя вече беше бременна. Този път те не правеха тайни от сватбата, а мениджърът на групата Брайън Епщайн дори беше кумът на сватбата

1966: Франк Синатра и Миа Фароу
Скрит текст:


Актрисата Миа Фароу се омъжи за Франк Синатра, когато тя беше на 21, а той на 50. Те завързаха възела в Лас Вегас през 1966 г., но Синатра подаде молба за развод само две години по-късно.

1967: Елвис Пресли и Присила Болийо
Скрит текст:


Друга наистина емблематична любовна история, която е оставила своя отпечатък не само в хрониките, но и в поп културата. Присила Вагнер се запознава с рокендрол легендата Елвис Пресли през 1959 г., когато е само на 14 години. Срещата се проведе във Висбаден, където тогава служи 24-годишният Пресли (вторият баща на Присила също беше военен, а семейството тогава живееше в Западна Германия).
Влюбените се венчаха на 1 май 1967 г. в хотел „Аладин“ в Лас Вегас, а в брака се роди единственото им дете - дъщеря Лиза Мари. Разводът се случи през 1972 г., пет години преди смъртта на краля на рокендрола.

1968: Джони Кеш и Джун Картър
Скрит текст:


Певицата Джун Картър стана втората и последна съпруга на легендарния певец Джони Кеш. Предполага се, че сериозна връзка с нея започва, когато Кеш е женен за Вивиан Либерто, от която има четири деца. Джони направи предложението си към новия си любовник ефективно: по време на представление на концерт в Онтарио.
По това време те се познавали от 13 години. Двойката се жени на 1 март 1968 г. във Франклин, Кентъки. Единственият им син Джон Картър Кеш е роден на 3 март 1970 г. Джони и Джун са живели и работили заедно в продължение на 35 години, до смъртта на Юни през 2003 г.

1969: Джон Ленън и Йоко Оно
Скрит текст:


Както бе споменато по-горе, Джон Ленън все още беше женен за първата си съпруга Синтия, когато се запозна с Йоко Оно през 1966 г. Три години по-късно, след като напусна първата си съпруга, Джон завърза възела с японски художник. Церемонията беше кратка и нямаше големи тържества. Двойката просто се подписа в британското консулство в Гибралтар за 10 минути. Те бяха заедно до смъртта на Ленън през 1980 година.
Семейният живот обаче не беше без странности. И така, през 1973 г. Оно иска да се раздели с Джон и дори го заведе при личния асистент на семейството, изпращайки ги заедно на почивка в Лос Анджелис. Но две години по-късно Йоко и Джон се помиряват, през същата година се ражда синът им Шон, когото Оно ражда на 42-годишна възраст.

1970: Стиви Уондър и Сирита Райт
Скрит текст:


През септември 1970 г., на 20-годишна възраст, Wonder се жени за Cyrite Wright, бивш секретар на звукозаписната компания Motown и автор на песни. Именно на Motown излязоха ранните записи на Стиви.
След това Кирита помага на Стиви при продуцирането на следващия му албум „Where I'm Coming From“. Заедно те също успяха да напишат няколко песни, но семейният дует в крайна сметка не се получи - разведоха се след 18 месеца.

1971: Мик Джагър и Бианка Перес-Мора Масиас
Скрит текст:


Вокалистът на Rolling Stone Мик Джагър се жени за Бианка Перес-Мора Масиас през 1971 г. в параклиса „Света Ан“ в Сен Тропе, южна Франция. Спомням си тази сватба, преди всичко, по облеклото на булката, доста шокиращо за онова време.
Любимата на рокера реши да се откаже от традиционната сватбена рокля и да облече стилен костюм от две части, докато сакото беше облечено върху голо тяло. На 21 октомври 1971 г. те имат дъщеря, която се казва Джейд. Двойката се развежда през май 1978 г. Причината беше предателството на Мик Джагър с модела Джери Хол.

1972: Джеймс Тейлър и Карли Саймън
Скрит текст:


В началото на 70-те Карли Саймън беше на вълна популярност: тя получи Грами за най-добър дебютен албум, а хитът й „Така си суетна“ стигна до първия ред в класациите на Билборд. "Съсед" в класациите беше Джеймс Тейлър, чиято слава също гърмеше по това време заедно с песните Fire and Rain и You've Got a Friend. Двете звезди се намериха както в творчеството (издадоха песен като дует), така и в живота. Бракът на изпълнителите продължи 10 години, те имаха две деца.

1973: Фара Фосет и Лий Майорс
Скрит текст:


Фара беше истински секс символ на 70-те. Популярността й донесе стрелба по бански, както и роля в телевизионния сериал "Ангелите на Чарли". Въпреки че Фосет игра само в един сезон, това беше достатъчно за световна слава. Актьорът Лий Мейджър бе запознат с красавицата от неговия агент. Сватбата се състоя в хотел Bel Air в Лос Анджелис на 28 юли 1973 година.
Те бяха една от най-ярките и влиятелни двойки за времето си - в по-късно интервю Лий се обади и на Фара Брад Пит и Анджелина Джоли от 70-те. В резултат на това бракът не можа да устои: стресът от постоянната работа и общественото внимание унищожи връзката. Майорс припомни, че е имало моменти, когато е виждал жена си в продължение на две седмици в годината. Двойката се развежда през 1982 година.

1974: Фей Данауей и Питър Улф
Скрит текст:


По времето, когато се запознава с музиканта на J. Geils Band Питър Улф, Фей вече е преживяла страстен, но доста болезнен роман с италианската филмова звезда Марчело Мастрояни. Те се срещнаха за около три години, но Марчело беше женен и не посмя да напусне семейството.
Кариерата на Фей беше на върха си: тя участва в най-касовия филм за бедствия по това време "Rising Hell" (1974), а детективският трилър на Роман Полански "Чайнатаун" (1974) донесе на актрисата номинация за Оскар.
След неуспешен роман с Марчело, тя искаше сигурност в личния си живот - Питър й подари пръстен още същия ден, веднага щом започна да говори за сватбата. Но двойката не можа да се съгласи повече: Фей искаше дете, а Питър не всъщност. В резултат на това след ултиматума на актрисата Улф напусна. Бракът им се разпадна през 1979 година.

1975: Грег Олман и Шер
Скрит текст:


Романсът на поп иконата Шер и музикантът на Allman Brothers Грег Олман беше забързан: те се срещнаха в началото на 1975 г., малко след като Шер се раздели с бившия съпруг Сони Боно, и се ожениха същата година на 30 юни. Девет дни по-късно Шер подава молба за развод, като посочва пристрастяването на съпруга си към наркотици и алкохол като причина за раздялата.

1976: Елизабет Тейлър и Джон Уорнър
Скрит текст:


Шестият съпруг на Елизабет Тейлър беше републиканският политик Джон Уорнър. Този роман обаче може да се нарече официален: Тейлър участва в кампанията му.  
Те се ожениха на 4 декември 1976 г., но бракът им продължи само няколко години. Те се развеждат през ноември 1982 г.

1977: Доналд Тръмп и Ивана Зелничков
Скрит текст:


Ако за Доналд Тръмп 28-годишният чехословашки модел Иван Зелничков стана първата съпруга, то за нея това беше вече втори брак. Първият й съпруг е Алфред Уинклиър, австрийски агент за недвижими имоти.
Моделът очевидно не е загубил интерес към разработчиците - по това време Тръмп също се е занимавал с недвижими имоти и вече е бил доста известен. В брака им се родиха три деца: Иванка, Доналд-младши и Ерик. През 1992 г. бракът се разпадна.

1978: Мерил Стрийп и Дон Гъмър
Скрит текст:


Тази любовна история се откроява от мимолетните холивудски романси и продължава повече от четиридесет години! Скулпторът Дон се появи в живота й в доста труден момент - Стрийп преживява смъртта на любимия си Джон Казал от рак. Отначало Гъмър просто се превърна в неин близък приятел, но скоро самият той не забеляза как се влюби и предложи на Мерил.
Бързата и внезапна сватба изненада мнозина: едва шест месеца след смъртта на Джон. Но Стрийп не се поколеба нито за миг:
Разбрах, че Дон е това, от което се нуждая. Надежден, спокоен, силен, мил,
Тя каза за съпруга си.
Двойката имаше четири деца и все още са заедно!

1979: Род Стюарт и Алана Хамилтън
Скрит текст:


Моделът Алана Хамилтън и музикантът Род Стюарт бяха сред най-ярките посетители на легендарния клуб Studio 54. Сватбата се състоя на 6 април 1979 г. в ресторант L'Eermitage в Бевърли Хилс, Калифорния, а булката блестеше в романтична рокля с оголени рамене и цветя в косите.
За Алана това беше втори брак, но Род официално регистрира връзката за първи път. Въпреки че семейният живот не продължи дълго - през 1984 г. те вече се бяха развели, двойката успя да има две деца: дъщеря Кимбърли и син Шон.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:47 от ЗлаВещица

# 5
 • София
 • Мнения: 9 431
Страхотна Татяна, незабравими роли.
А булките са чудни, Жаклин е страхотна.
Вещице, на Грейс Кели има грешна снимка.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 7 736
Вместо Грейс Кели излиза една друга "неувяхваща" красавица - баба ми Мадона 🤪

# 7
 • Мнения: 467
Много благодаря за страхотно оформената тема. Татяна Лолова е вечна ❤️

# 8
 • Мнения: 3 441
Благодаря за труда на Летящ Кактус!
Слагам една Силвена Роу с един Борис Бекер.

Скрит текст:

# 9
 • Мнения: 3 028
Благодаря за темата и оформлението Hands Clap

Записвам се с една корица на БГ Грация, която копира френската на сп. Мадам
Скрит текст:
Скрит текст:

# 10
 • Мнения: 7 227
По-скоро представя българската версия. Девойката по гащи и сутиени. Мъжът с герданчета, за повече мъжественост.

# 11
 • Мнения: 5 761
Благодаря за темата, Кактусче Hug
Прекрасно оформление!
Поклон за Татяна Heart
Елизабет колко бракове и колко хубави мъже! 😍
Исках да видя и другата красавица Грейс, но баба Мадона как се е намъкнала на нейното място не знам? Sunglasses

# 12
 • София
 • Мнения: 7 873
Лейди Гага
Скрит текст:
Мадона
Скрит текст:
Кейти Пери
Скрит текст:
Селена Гомез
Скрит текст:
София Вергара
Скрит текст:
Хайди Клум
Скрит текст:
Джиджи Хадид
Скрит текст:
Бионсе
Скрит текст:
Хелена Бонам Картър
Скрит текст:
Ники Хилтън
Скрит текст:

# 13
 • Мнения: 15 689
Мадона.....що така?!

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 12 839
Извинявайте момичета, оправих снимката на Грейс.

Скрит текст:
Не знам дали аз недовиждам, но в старата версия на сайта като маркирах линк за снимка и имаше опция да цъкна и да стане активен , за да се види снимката. Сега не мога да го открия и трябва да изписвам кода img ръчно или цитирам снимка от ваша публикация и сменям кода в нея. Та този път цитирах Мадона и после сложих моите снимки. Но на Грейс съм пропуснала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт