Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 017
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 1 200
С платформата на Moodle работят в нашето училище, но това е сигурно от десет години насам. Всеки петокласник получава потребителско име и парола. И преди ерата на ДО си го ползваха изцяло за часовете по ИТ, за доста контролни (само дето тогава ги правеха присъствено в компютърните кабинети), за някои домашни и проекти. Миналата година, когато преминаха на ДО, нямаха проблеми с платформата като работа с нея, защото им беше позната, но имаше проблем с трафика. В началото често забиваше. Явно не беше мислена за ползване в едно и също време от толкова много хора. Смениха сървърите и всичко беше наред. Сега се случва много рядко да има проблеми. За страшно много неща може да се ползва дори и когато, и ако въобще някога, се върнат присъствено (нещо съм позагубила надежда). Удобна е за предоставяне на обучителни материали, за пращане на проекти и домашни.

# 1 201
  • София
Интересно ми е какво ще измътят за след празниците. Уж обещават повече класови в клас ...ха дано!!!

# 1 202
  • София
И в нашето училище Moodle се използва активно много преди ДО.

# 1 203
  • София
Аз също го ползвах отдавна в НБУ, но не знаех как работи за онлайн синхронно.

# 1 204
Интересно ми е какво ще измътят за след празниците. Уж обещават повече класови в клас ...ха дано!!!
Ние сме гимназия само в сграда. 12 клас не ги броим след 10 май. Значи, ако пуснат 3 вместо 2 набора и само един лишат от ПО, това направо ще се брои заинатяване да си довършат започнатото - опропастяване на децата.

# 1 205
Мудъл е платформа за учебни материали, един вид. Но тя самата не е виртуална класна стая/алтернатива на Зуум. Затова казах, че не мудъл класна стая забива, а това което се ползва за класна стая.

# 1 206
  • София
Ние сме гимназия само в сграда. 12 клас не ги броим след 10 май. Значи, ако пуснат 3 вместо 2 набора и само един лишат от ПО, това направо ще се брои заинатяване да си довършат започнатото - опропастяване на децата.
solnichka, не се заяждам, но ми стана интересно защо имате само 3 випуска? И дъщерята е в гимназия, но без да броим 12 клас, са 4 випуските - 8, 9, 10, 11 класове.

# 1 207
Имах предвид, че от 5 випуска от 8 до 12 и като не броим 12 клас, на практика остават 4 випуска.
Ако се падат 2 випуска да учат и това обявление за повече випуски значи, че още един ще учи, става много тъпо 3 от 4 випуска да учат. От епидемиологична гледна точка никакво съществено разреждане на навалицата в учулище, ама продължаващо пакостене на децата.

# 1 208
  • София
И у нас голямата е в гимназия, без малки. При това в двусменен режим.

# 1 209
Моята щерка с в НУ и учат всички класове, когато са присъствено. Само 1-4 са и за тях никога не е било въпрос на "разреждане".
За разлика от брат си, който си откара 90% от 9 клас на ДО 🤣

# 1 210
  • София
https://btvnovinite.bg/bulgaria/uchenicite-ot-6-i-11-klas-mozhe- … lasnite-stai.html

Може би ще се върнат 6 и 11 клас по-рано

# 1 211
Не съм чела назад.От последните новини не разбрах приключва ли онлайн обучението или ще се учи по предварителния график, който беше утвърден по-рано?Или всеки ден,всяка хрумка на Вълчев ще е предпоследна?5 клас е дъщеря ми.

# 1 212
  • Майничка
"Хрумките" са на здравния министър. Засега промяна в графика няма.

# 1 213
Когато ( ако) извънредната епидемична ситуация бъде удължена от Министерски съвет, здравният министър ще пусне поредната си заповед, която вероятно може би евентуално  ще съдържа нов график, съгласуван с министъра на образованието.

# 1 214
  • София
Нищо не се съгласува с министъра на образованието.

Общи условия

Активация на акаунт