Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 204
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Ако има как да не се виждате често и да не знае такива детайли, ще е по-добре за отношенията ви.
Може да говориш с мъжа ти, той да отбива подобни коментари и съвети, за да не излезе, че ти си груба. Иначе и ти намери начин да й покажеш, че съветите й не са добре дошли. Не знам какви са ви отношенията, прецени как да го кажеш спрямо тях. Но тя нейните деца си ги е изгледала, добре е да те остави да си гледаш и ти твоите както намериш за добре.

# 691
  • East Coast
SsSa, ох, все едно аз съм го писала. Моята майка така беше с дъщеря ми. Толкова ми помогна...Аз започнах работа рано а тя я захрани, по цял ден беше с нея на люлки, с мои приятелки, на разходки, на ваканция с нас, за да я гледа. Вечер я взимате пак за да може ние да излезем събота. Всичко, всичко. А сега "госпожата" ...оф както и да е.
Аз ако не си изяде млякото в 5, давам парченце плод в мрежичка. За в бъдеще това ядене ще отпадне.
Не се притеснявай. Щом на бебо му е добре значи всичко е наред 😊

# 692
Лошото е, че на този етап живеем заедно, още по-лошото е, че за част от съветите и осъзнавам, че е права, ама просто като са непоискани и като ис6ам да си се гледаме с бебчо както на нас ни е добре и ми кипва всичко. И не знам кога ще избухна.  А ибухна ли...

# 693
SsSa, първо искам да ти кажа,че се справяш прекрасно. Режимът ви си е супер и щом детенце се чувства добре, значи всичко е наред. Никога не бих събудила спящо бебе за да яде,що за глупости?!? Много майки мечтаят за такъв сън на децата си. А относно свекито- и аз живея с моята,но от самото начало избягвам да и казвам подробности за децата, нито я информирам,че примерно днес ще захранвам или какво са яли,колко са яли, колко са спали и т.н. Ако ме пита нещо,отговарям с колкото се може по-кратки отговори и не давам излишна за нея информация. Иначе и на мен да ми се е качила на главата( А тя доста се опитва😆). Опитай и ти да не я допускаш толкова в личното ти пространство, защото за мен начина,по който си гледам децата си е личното ми пространство,в което освен таткото,друг място няма.
Иначе, за протокола, бебка се буди около 6:00 и пие мляко. Директно заспива като го изпие и така до 8-9 часа. Около 9:00 закусва, към 10:30 спи за около час, в 13:00 обядва, в 14:00 я приспивам, заедно с баткото да поспят около час и половина. 16:00 каша с плод, към 18:00 дремва половин час, в 19:00 мляко и в 22:00 пак мляко и заспива. Не винаги си изпива и изяжда всичко,но това е нормално и не винаги спи по този начин, както и ти си го казала-нагласяме се според детето, не според таблици и съвети.

# 694
SsSa, страхотен режим, браво, а за свекито незнам какво да кажа...ако живеех с моята, нямаше да просъществуваме с моя мъж много.
Нашия режим:
АМ сутрин в 6-7ч и после пак към 9-10
Деня ни започва в 8.30ч, излизаме и прави една бърза дрямка преди обяд 10-15мин., но не може да мине без нея.
Обяд пюре, зеленчуково или местно към 12-13.30ч., след.закуска плодово пюре с с бисквити, каша, банан с авокадо и т.н., зависи колко е спала след пюрето на обяд, но да кажем хапва в 16часа, и после още 2 хранения с АМ, последното в 21.30ч и заспива.
Лази, изправя се иска да ходи, не се спира за секунда, вече научи и контактите, запушихме ги, абе не мога да я оставя за секунда, отивам в тоалетната и тя лази след мен и пристига....онази вечер направи сефтето от дивана, еми като си запях в телефона...доста плака, но слава богу други последствия нямаше, купих и бебешка каска за прохождащи, мекичка е чудна работа върши, но и спарва главичката.
А сега проблема ми, от събота отказва обедното пюре, рев, рев, гладна, а стиска устата, майка ми я гледаше я събота, като не искала зеленчуковото и дали това за СЗ, и тя хитрушата го изяла нали е плодово....Сега съм полудяла не иска и нв иска да хапна на обяд, до сега давах купени пюрета от 2 дни правя аз домашни които също отказва...от какво може да е, хапваше си всичко до сега без проблем, случвало ли ви се е..незнам какво да правя вече, ковида май ме удари в нервната система...не издържам.

# 695
SsSa, аз мислех, че моята свеки е зле, че не звъни и не се интересува, ама твойта не е за завиждане Grinning
Винаги съм смятала, че който буди спящо бебе нещо му хлопа. То детето ако е гладно, ще спи ли....
Аз иначе да си изкажа мъката... От петък малчо вдигна 38.5, почна едно жестоко разстройство, за няколко часа сигурно 10 пъти станаха и ние бързо в спешното. Беше почнал да се обезводнява, но Слава богу вече е по - добре. Разминахме се на косъм с болницата... Ревах, ревах, натисках го да пие лекарства и се пооправи. Много ми беше гадно, просто голям ужас преживях.... Ротавирус не е, МБ беше чиста... Явно някакъв сезонен вирус пипна, но беше много гадно наистина Frowning1

# 696
Здравейте някой записал ли е детето си на детска кухня, какво мислите?

# 697
Yan25, и моето момиченце -8,5 месеца е болно с температура но без разтройство, но има кашлица. Днес ще ходим при педиатъра. Явно наистина има някакъв сезонен ужасен вирус.

# 698
Мами помогнете, моля ви....писах малко по-нагоре за проблема ни, стана вече нетърпимо, беба ядеше всичко, а сега не остана нещо което да яде с мерак. Яде само плодови пюрета, бисквити, плодове пресни, каши всякакви, кисело мляко и АМ пие, това е...отказва всякакво зеленчуково и месно пюре, жълтък един път насила и дадох в 3 лъжички зеленчуково пюре и от тогава не мога да я излъжа пак, на никой ли не се е случвало, просто имам чувството че толкова и се изостриха вкусовете, че яде само което и харесва или това са сладките неща...на ръба съм, незнам какво да правя.
За детската кухня мисля да я пробвам дали ще я яде, кисело мляко дадох толкова рано, може би за някои, но просто друго не искаше да яде....какво се случва незнам, без месо и жълтък, ще и падне и хемоглобин и всичко и ще започне не да наддава, а да слабее...просто реве от глад, но стиска устата и не иска да го навкуси това, което и предлагам, давах грис, кускус, попара, не че аз ги обичам и държа да ги яде, но просто да я пробвам ще го яде ли, еми НЕ, не иска нищо.

# 699
Давай жълтък за СЗ с тиква, после опитай и по малко месо. Моя с тиква всичко мога да му пробутам, защото е сладка, пък може да се дава и със зеленчуци. Опитай всякакви комбинации с тиква.
Моя господин вече оздравя Слава богу, но този вирус беше ужасен наистина. Ядеше само картоф, моркови и банани и сега почвам да вкарвам и други неща в менюто, че горкия му писна..

# 700
Чудесна новина Yan25, че мъника вече е добре и благодаря за съвета, но не става, нито с тиква, нито с картоф, дали мога в кашите да слагам жълтък и месо...? Само ние ли сме толкова злояди от цялата група.

# 701
Есито, според мен са зъби. На моята приятелка бебката така отказваше храната. Ядеше си само млякото, банан и по някоя бисквитка. Майката плачеше от безсилие, какво ли не бе пробвала. Все пак ще ти напиша и нейния опит, за който давах идеи и аз. Пробвахме да я храня аз,  баба й, бащата. Понякога хапваше по малко и пак отказваше. Пробва да й пасира гладко храната, да й я разрежда, както и половин час преди хранене да маже венеца с гелче   и да добавя банан към всяко пюре(любимата храна на бебка). Нищо не помогна и като излязоха зъбчетата, които бяха наред детето си възобнови храненето. Все пак са идеи за пробване, успех и дано прояде скоро, че е голяма мъка така за родителя. Иначе за хемоглобина и в спанака има, давай спанак ако него го яде.

# 702
Еххх, при нас тиквата действа обикновено ... Опитай да я храниш в количката, на столче, някой да я гушне в скута.. Пускай песнички, ютуб, народна музика Grinning нашия  като беше болен един го хранеше, а другия правеше цирк буквално.. Скачане, мятане, паници, лъжици, кайво ли не правехме да хапне..
Според мен също е период при вас, дали зъби, дали нещо не й е на кеф, но ще мине. И аз се бях отчаяла, но почна да яде всичко пак..

# 703
Може да е от боледуването,на един уебинар казаха че при вирус и следтова апетита намаля значително,но после неминуемо се подобрява. Може да даваш всякакви комбинации като например плод с месо,децата нямат проблеми. Иначе не се протеснявай толкова желязото от яйцата и месото е трудно усвоимо и надали малко липса ще е толкова фатална. Нито ако един месец не качи, моята 2 не е качвала и не е имало проблеми (при нея е защото е много активна).

# 704
Благодаря ви, момичета и аз отначало подозирах зъби, но не мисля че е от тях, защото тя просто си подбира "сладката храна", а не да отказва всичко. За музика и танци, песни, всичко пробвахме, с майка ми, с баща ми, навсякъде, с лъжица, с пръсти, всичко, гладки и пюрета с парчета, тя има 2 зъба, но дъвче, без проблем, сега може да ме упрекнете, знам че трябва по-късно да се дават тези неща, но с тях я подлъгвам да си отвори устата, иначе не става...давам маслини да ръфне малко или пресен домат и после пюре, мръщи се като го усети, но изяжда така 5-6 лъжици, но вече и това няма успех, днес на обяд изобщо не си отвари устата, докато не и дадох каша с плодове, вместо пюрето...това е мъка голяма, дано е нещо след ковида както казвате...незнам дано премине че нерви не ми останаха, а знам че тя не е виновна.
Иначе за маслини и домати умира...😀

Общи условия

Активация на акаунт