Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 226
  • 801
  •   1
Отговори
# 675
  • East Coast
Помня с каката, че замени вечерята последна. Беше ми много нервно как и ще се откаже ли от млякото вечер преди сън, обаче мина много добре. От кухнята взимах за нея. Попара/каша за закуска, пюре на обяд, плод/бисквитки/крем за СЗ и манджичка за вечеря, но това беше след годинка като направи. Ако добре помня 🤷‍♀️ Много бързо мина на нашата храна.

Сега като готвя всичко на малкия сигурно ще копирам от обяда. Ако до тогава не е започнал да яде от нашата храна

# 676
  • Седмото небе
А не е ли рано за предлагане на вечеря още? То всъщност има ли някакво правило кога да се замести тя? След като са заместени изцяло сутрешната закуска, обяда и СЗ ли? Месеците ли се гледат или кое? Как бихте преценили кога детенцето е готово?
И да също идеи за вечеря, ако се сещате да споделяте би било супер Hands V
Че другите хранения вече са ми почти ясни, сега с тая вечеря ще се мъчим явно Sad

# 677
До 1г. вечерята трябва да е мляко.

# 678
То е ясно че до 1г последното ядене трябва да е мляко,но тук говорим за вечеря,която при нас ще е около 19:00 часа и после естествено, преди лягане, бебето пие мляко.  Може би не при всички е така, но аз храня бебка 6 пъти в денонощието:
6:00 мляко
9:00 закуска
13:00 обяд
16:00 СЗ
19:00 мляко
21:30 малко
Разбира се, часовете са ориентировъчни. И понеже вече сме заместили три хранения, мисля да започна постепенно да замествам и това в седем вечерта с вечеря.

# 679
Здравейте ,мами Simple Smile
Искам да ви помоля за съвет ако някоя от вас има опит.
Моята госпожица преди няколко месеца отказа биберона и само палеца смуче и само с него заспива , искам вече да отуча този навик , защото всички знаем че е вредно. Мъча я с биберона , но тя го хваща и сама го маха и отново пръста е в устата Sad

# 680
  • София
Здравейте, как се справят бебчетата с обръщане, пълзене/ лазене, стабилно стоене и въобще в какво се изразяват активностите при вас, защото нашата сладурка хич не й се нрави стоенето по корем и няма никакъв интерес към момента за пролазване и т.н …обича си да си лежи по гръб и обожава да бие играчките на активната гимнастика, но се притеснявам, че ще изостане с  другите неща Sad Та интересно ми е само нас ли ни мързи толкова за каквото и да е

# 681
Моето момиче напоследък много активна стана. Пълзи из целия апартамен,вече сяда сама от позиция пълзене и от два дена се изправя сама в кошарата ,като се катери по решетката отпред. Слагам и на проходилка,но нещо бързо и омръзва. Гимнастиката не я иска вообще вече. Играчките всичките в устата ,хвърля ги ,блъска ги…като цяло стана доста подвижна.
Ние със захранването сме до никъде. Не иска да яде детето и това е. Яде по 5-6 лъжички и отказва и си търси млякото. Почти всичко съм въвела ,но нямаме заместено хранене .

# 682
И ние сме така със захранването.  Нямаме нито едно заместено  - един път яде (много рядко), друг път  - не.
Преди три дни и днес изведнъж по тялото й се повяват едни зачервявания като петна. Първия път беше само по торса отпред, днес отпред и отзад. Като я вдигнах на слънцето, се виждаше и като ситни, едва забележими пъпчици. Това много ми прилича на хранителна алергия.....и много подозирам морковите. Някой наясно ли е с тази тема? Какво ще правя сега ако се окаже алергична към някакви храни, а дори не сме пробвали всичко и нямаме нито едно заместено хранене!!
Мисля,  че имаше някой с подобен проблем. Моля ви за съвет или предположение какво може да е това.

# 683
  • Седмото небе
Направете снимка в момента, когато се появят и се консултирайте с педиатъра или алерголог.
При нас засега реакции не е имало към нищо. След всяка нова храна я наблюдавам целия ден да не избие нещо. Понеже също се притеснявам, че може да не разпозная алергия, ако се появи такава.
С яденето сме на същото положение. Най-често по малко и с много нерви. Количества спрях да меря, понеже тотално ще психясам. Е днес и на трите яденета да е хапнала по макс 100 гр/преценени на око Wink и то ги мъчим по половин час минимум. Че и да суче много не иска, вода също пие малко, но аз често предлагам, понеже много се притеснявам от обезводняване. Иначе все още се буди вечер като новородено на 2 до 3 часа, рядко спим повече.
Нервничи и е кисела често, май зъбките я дразнят много, че все нещо трябва да гризе и най-често са пръстите на ръцете и краката. Лигави се страшно много, а още няма и един избил зъб. Иначе двата горе белеят от много време.
Иначе се търкаля като кренвирш навсякъде, по коремче често сама се застоява дълго, че и си поспива, вири дупето само, и се “придвижва” лежейки по гръб бутайки се с главата назад. Още не може да стои сама седнала изобщо, но пък в количката не иска да лежи. Там иска все да е седнала, понеже коланите я държат стабилно и само да наблюдава, голяма клюкарка е. 
“Пее” си много и често повтаря ма-ам и ЛЯМ?!? Кое за какво е още не е ясно Joy

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 23:15 от * SUPERMAMА *

# 684
  • East Coast
An G -E лелеее 😊 Много сте подвижни. Бебун за сега само пълзене му е в главата. Придвижва се като се плъзга по корем, после застава на колене и длани, но не смее да направи крачка. Аз мисля, че до седмица две ще започне да пълзи както си му е реда....а не като войник в окоп 😁 Задържа се и седнал но за кратко.
Със захранването сме горе долу добре, обаче.... хора...това спане...ужас.
Онази нощ яде 2 пъти. От 5 хранения вместо да мине на 4, той мина на 7 🤦‍♀️ не спи, събужда се с рев и мрънка със затворени очи. После тръгва да лази. Зъби ли са? Регресия ли пак има някаква? То не ни е пуснала от 4ти месец тия регресии. Аз отчайващо имам нужда от сън
SUPERMAMA и Даниел взе да мрънка доста през деня. Постоянно си търка носа и е неспокоен... дано са зъби и дано най-накрая се покажат. Въпреки, че аз не виждам нито да е побеляло,.нито подуто...
dayap може би друга биба? И ние имахме такъв период около месец. Така заспиваше вечер. Когато го видех махах пръста и бутах биба или играчка, чесалка.. сам се отказа. Знам че сученето на палеца е вид самоуспокоение когато търсят - сън, храна, спокойствие

# 685
Момичета, пристигам с въпрос, относно режимите. Поста навярно ще бъде дълъг. И така.
Бебчо, на 8+ вече, се буди САМ, в интервала 6,30-7,30, че дори и 8часа сутрин. В зависимост от това, кога той сам се е събудил понагласям и режима на хранене. Има случаи с 6, има случаи и с 5 хранения. Главно са 5, обикновено се буди около 7 и нещо, докато и аз стана и се поригавям малко, направя млякото, хапне към 8 без нещо и после директно пюретата в 12. Но сега покрай зъби, буди се, мрънка, към 6.30-7 пие мляко, 180мл, после в 10.30 около 120мл мляко, после вече в 12-12,15 пюре,в  15 каша, след която е доста заситен, съответно към 18-18,15 млякото не го пие цялота. В 21 следва баня и след това отново мляко, 180мл, което вече си го изпива цялото. Обикновено спи сутрин след първото хранене, доспива си час-два, на обяд също спи около час, след обяд още час и половина до два. Нещо супер грешно ли правя, че няма детето режим под час и милилитри, или да скачам с рогата напред. Вече не знам какво да правя. Според свеки (абстрахирайте се) всичко на тази възраст е под час. Според мен,  това не е кърмаче със жълтеница и ни смятам за редно да го будя сутрин. Но това е лично мое мнение, първо дете, и ако повечето хора са на противоположно на моето мнение ще съм съгласна. Засега това са моите усещания и това, което ми подсказва детето.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 17:54 от SsSa

# 686
Повече от идеално се справяш, мани я свеки.
Щом работи за теб и детето и сте доволни и щастливи, няма какво да променяш.
Ако мрънка и реве е друга работа. А и вие реално си имате режим, просто не какъвто тя иска
Не се съмнявай в себе си!

# 687
Децата не са роботи. Ядат колкото им се яде и спят, колкото им се спи. Щом спи достатъчно на денонощие и се храни достатъчно, не бих умувала какво да променям. Да яде свеки под час и на грамаж.

# 688
  • East Coast
SsSa и ние сме горе-долу като вас. Аз съм ЗА режима при бебета/деца. Според мен всяко бебе/дете има нужда от някакъв режим, за да се чувства то по-сигурно и спокойно. Против съм обаче да се будят бебета за да се хранят Smile
Даниел се будеше преди в доста голям интервал. Сутрин в 6, 6:30, 8 и аз в зависимост от първото ставане си правя часовете за през деня.
Сега обаче си се събужда в 7, яде в 7:30 и обядва в 11. Дори да яде по-късно сутрин пак започва да мрънка и да си търси пюрето в 11. Просто около това време огладнява. В 2 яде плодово и в 5 не всеки път си изяжда млякото. Вечер винаги Satisfied
При спането през деня е същото като стане в 7, го слагам за дрямка около9:30. Днес стана в 8 и малко, но пак му се приспа в 9:30. Сам си изгражда режим. Както и твоето бебче само си е изградило този модел на сън/храна. Relaxed

# 689
Именно, то детенцето и без таблици му се доспива на интервала от време според възрастта, това дали ще дремне 30 или 40мин за мен не е проблем. Е, понякога се буди в 8, бодър,бодър, то и няма как иначе, като заспива в 21.30, и след това дрямката е след обяда в 12, ама защо така, защо такъв голям интервал на будуване, не може така... и лека полека, лека полека се смачквам. Нервите не ми издържат, сериозно. Вчера и за храната.. чашата прелива вече.. била съм казала и на педи, че бебето яде следобяд и вечер мляко, а това не било баш така. Да, добре, храня го с луканка... що за глупост, да, той следобяд не си пие цялото мляко, но.. не мога да и хвана спатиите на тая жена!останала била с впечатление, че и моята майка не е наясно с безобразния ни режим, нищо че точно тя беше с нас на море, точно тя го храни, без да го насилва, приспива го и всичко според нея е наред. А тя е детска учитека, не е като да е хваната от гората.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 19:15 от SsSa

Общи условия

Активация на акаунт