Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 230
  • 801
  •   1
Отговори
# 660
Dageya, видях въпроса ти и в другата тема но ще пиша тук в нашата си.. Според мен пюрето от 125гр е малко, после яде ли мляко след него? Ако дояжда значи не е заместен обяда. Моя вече има заместен обяд и Сз от месец сигурно, като те са му над 200гр даже.
Аз съм въвела зеленчуци, плодове май всички вече, три меса, жълтък и сега въвеждам глутен. Но моето въвеждане е по 2 дни, хич не ми се мотае по повече, че ще го захраня в 1 клас. То сега има толко сезонни плодове и зеленчуци, че искам всичко да му дам, после зимата ще яде картофи и тиква и нъц... А купени пюрета не обичам, писала съм и преди. Опитах едно на Хип и щях да повърна. Аз слагам същите неща вкъщи и има коренно различен вкус. Просто нищо общо.. Мисля след 2 седмици да дам леща за обяд със сухар. И да почна пилешка супа да правя..
Иначе май им наближава пак криза на растежа, моя цяла нощ не спа, търколи се при мен на спалнята и ме буташе, риташе, направо ужас. Или зъб ще излиза но не виждам признаци..
Вие как сте с хранене, излизане, спане, почивки, проходилки и тн? Рядко можем да пишем, знам, но все пак който има време нека не изоставяме темата Flowers Four Leaf Clover

# 661
  • East Coast
Yan25 Как въведе глутена ( с какво). Може ли направо хлябче? Какъв?
Аз онзи ден въведох месо / 6+++ е бебун. По-миналата седмица жълтък. Имах една седмица пауза на жълтъка ( бяхме извън щата, на почивка.... то пък егати почивката - със свекърите, тийн и бебе Satisfied Аз в цикъл Rolling Eyes ) И днес започнах пак и ще редувам.
Взех и от тези биби с дупките за плод/ мрежичките. Дадох пъпеш - голям успех!
Давате ли грах?  Аз пробвах само веднъж, после прочетох, че някъде го дават към 8ми. месец Thinking. Много ми се иска утре да дам грах с морков и картоф и пиле. Даже днес това ще готвя и за нас.
За сега Дейниъл яде по 150-180 пюре на обяд и повечето пъти по 200 плодово. Буди се постоянно и е много неспокоен. Днес пак се размрънка за ядене в 4 сутринта Worried Кога ще започне да спи през нощта това дете незнам. Такова нещо с каката не е имало. Зъбче още няма.

На тема пълзене сме. Успява да се изправи на длани и колене и до там... почва да се клати напред - назад като богомолка. Много е смешен. SatisfiedПредполагам седмица, две и ще пролази и тогава може би и ще успее да седне сам. За сега ползвам помощно столче.

Cvetno-cvete от 2 дни и "ние" не пием вода. Ей стиска ги тия уста и не ще. Ще му правя динена вода или такава от пъпеш
Мънчолина аз пък винаги давам плодовите чисти, като гледам да има или банан, или авокадо, за да се наяде. И аз правя сама кашите. От елда става много добре. Оставям я да се накисне хубаво, варя и пасирам. За сега съм я давала само с по-леки плодове, но със сиренце знам че ще е много вкусна Yum

# 662
При нас плодовете в мрежичка много се харесват. А днес, като ходих за пюрета и питах в магазина дали има нещо подходящо за гризкане на тази възраст, че нашата е все с моркова вкъщи (обелвам и един морков и тя умира от кеф да си го лапа), та ми дадоха нещо като зрънчо. Аз бях малко на кантар,но съдържанието е приемливо, а жената каза,че много се търсело. Ами бебка страшно го хареса и с голям кеф го яде, то се топи в устата,така че няма опастност да се задави.

# 663
Въведох глутен с готова овесена каша, сега сме взели ръж и ще го накисвам и правя също на каша. После ечемик и пшеница, чак тогава хляб. И нашия много обича плодове в мрежа. Аз не се осмелявам да дам морков или нещо за гризане, защото веднъж дадох круша и той много се задави, и таткото ми забрани. Не знам не трябва ли вече по-едра консистенция да яде? Но като бръмна 2 пъти с пасатора и то става гладко, не знам как ще го науча на по - едро...

# 664
  • Седмото небе
Пробвай да намачкваш с вилица или такова нещо

Пробвай и ако видиш, че не му допада винаги може да минеш с обикновения пасатор.
Аз пък като зърна имам елда и киноа, и се чудя кое да сваря първо. До сега само ориз съм правила вкъщи аз, но искам да опита и нещо различно. Глутен въведох с едни натрошени бисквитки без захар, яйца и мляко.
Грах и дадох два пъти-в едната комбинация се хареса, а другата не. Тези дни мисля да предложа пак, но малко колкото за добавка към някой основен зеленчук. И броколи дадох също, и карфиол, но пак по/малко смесени с други вече познати вкусове.
И кажете моля кога могат да се въведат риба и кисело мляко, но козе? Май чак от навършен 8 месец нали? Че малко разностранна информация срещам...

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 16:51 от * SUPERMAMА *

# 665
Добра идея, ще опитам. Одеве му давах царевица на зърна но стиснати и размачкани и си ги сдъвка.
Риба е след 10м.като всеки вид беше по различно време, някои са след 1г. Може би има в гуугъл някаква таблица. А глутена не знам и аз колко различни схеми има, аз се спрях на тази, за която писах и дефакто от всяко нещо се дава по 1 седмица, защото е с натрупване

# 666
И аз глутена го въведох с каша и от тогава вече давам всякакви видове зърнени култури.
Рибата, по спомен и аз мисля,че беше след 8ми месец, но за киселото мляко съм категорична, че до годинката няма да дам(имам нагледен пример на детенце, което получи страхотни проблеми със стомахчето, лежа в болница, от това, че и дадоха КМ на 6 месеца). Но говоря за кравето, козето може би е подходящо да се дава и по-рано.

# 667
Момичета,аз,нали съм си леко сбъркана, днес си юидля за ясли. Четох мнение на една мадама,че януарчетата са много прецакани по отношение на градина. Те като почват 1ва група са на 1.9,а в групата има и такива на по 10 месеца. А мадамата пише,че образователните стандарти са според най-малките. Замисляли ли сте? Има ли смисъл от смяна на набор? Ние сигурно ще пуснем в часта,че не очаквам прием в държавната...

# 668
  • Седмото небе
Ааааа не си само ти, аз също си размишлявам по тия въпроси периодично. И за голямата разлика на децата, и за трудния прием, и за много други неща. Исках да се върна на работа веднага след първата година, но явно няма да стане. И май ще се гледаме до есента, че няма как да я оставя на татко и, който хем да я гледа, хем да работи от вкъщи. А абсолютно няма кой и как да ни помага Sad За държавната принципно имаме голям шанс и си стискаме палци, плюс че е на 2 минути от входа ни. Но за частна едва ли и ще се навием, първо че повечето не предлагат нищо по-специално за децата и много други неща де, а таксите доколкото знам вървят около 500-700 лв и нагоре. А по тоя повод за градините и “втория начин” за прием скоро тази до нас осъмна с надпис по плочките по протежение на почти цялата ограда. Някой бесен родител с черен спрей беше написал “7000 лв рушвет за влизане в тая градина?!? Е това кажете ми нормално ли е?!?”
Не знам с какво и как, но няколко часа по-късно плочките бяха старателно почистени, вече почти нищо не ги издава.
Иначе отзивите са страхотни, виждам всеки ден и яслените, и градинските групи с лелките и възпитателките. Но пък през това време една групичка персонал с работните си дрехи седи наблизо пие кафета, пафка цигара от цигара и се оплаква колко тежка и трудна им била работата, и как нямали търпение да стане 17 ч че да си ходят... Типично по български...

# 669
Относно яслите малката е набор2020 и ще я пускам с набор 2019 -март месец 22 г (най късно тогава ми казаха -последен срок )
Рискувах на шега я записах,те пък я приеха 😄
Дефакто ще кара малко с големите и после с нейния си набор -ясла

Малко да споделя инфо при нас как ще е 😇

# 670
Как стои въпросът с влизането с друг набор. Регламентирано ли е.Позволено ли е да се влезе с набор 2020 , но да тръгнат не този септември, а по- късно с групата от 2020 г.

# 671
Yan, тя от известно време много намали млякото (на кърма е, от гърда, не от шише), и дори и след толкова малко пюре, пак не иска мляко. Но аз изчаквам час и малко и пак предлагам гърда т.е. кърмя я между обяда и СЗ - и то точно, защото и на мен ми се струва, че яде малко на обяд. Вода с много, много мъка, и затова бавно замествам, поне кърмата да пие. Аз започнах да захранвам преди месец и половина, но нещо много се оплесках. Срамота, имам си батко на почти 4 години и супер организирано го захраних, без никакви чуденки и проблеми,  а с беба нещо се обърках. Дала съм зеленчуците, после жълтък, и сега давам месо и плодове, а ми се искаше първо плодовете, после месото, но беше. Тя е 7++, ако чакам да минат полодовете, ще трябва да ѝ дам месото на 9 месеца - затова на обяд вкарвам месо, а следобяд плод. Засега няма проблеми. И аз само по 2 дни, и с баткото така правех.

# 672
Как стои въпросът с влизането с друг набор. Регламентирано ли е.Позволено ли е да се влезе с набор 2020 , но да тръгнат не този септември, а по- късно с групата от 2020 г.
Може да се направи,иска се да сменят набора техничедки в системата и участва чо текущите класирания за набор 20, но в София е практически безмислено,защото всички деца набор 20 трябва да бъдат приети и тогава тези със сменен набор. Т.е. дори и да имаш 15 точки дете с 5 но 20 набор влоза преди теб. А иначе може да се отлага до 10 месечна възраст на детето,но сега с пандемията не знам как е.

# 673
В София вече минаха класиранията за тази година... Ние почнахме да се оглеждаме за частни ясли за първите месеци, но дано и там да има места.

# 674
Момичета, има ли някои от вас, които вече дават вечеря? И по-скоро ме интересува какво давате. Аз тотално съм забравила какво съм давала на баткото. Нещо ми се върти в главата,че май правех крем супи,обаче не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт