Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 242
  • 801
  •   1
Отговори
# 645
  • Седмото небе
Аз като цяло се колебая за кисела , днес дадох оризова каша и мисля просто да добавям малко плодово пюре към нея и така вместо кисел Simple Smile
Така става мнооого вкусно-оризовата каша със всякакъв разхлабващ плод е хубава комбинация (понеже тя самата е стягаща Wink ).
Нашата каша се разтваря много бързо и понякога към още горещите редки, воднисти пюрета-примерно от тиквичка, че колкото и да я отцедя, когато пасирам винаги става много водно (това за обяд го правя понякога) слагам по 1-2 лъжички. Става приятна консистенция. По натам вече ще и варя заедно зеленчуците с арабския дългозърнест ориз, който и ние ядем и после ще пасирам/намачквам.
Само плод давам в мрежичката за СЗ или по малко пюре, ако имам отворено/приготвено от сутринта, което съм добавяла към кашата.

# 646
Аз кисели не харесвам. На баткото никога не съм давала и на бебка няма да дам. А плод в мрежичка давам, диня или пъпеш за сега е пробвала, ей така, между храненията. И банан съм слагала, всичките много и харесват, смуче, маже се и е много щастлива.
За следобедна закуска давам каша, понякога с плод, понякога без. Но само плодово пюре никога не съм давала, все си мисля,че детето няма да се наяде от него. Като отворя едно бурканче и прибавям към кашата половината,на другата половина я давам на другия ден. Вече е пробвала почти всички видове каши, а утре ще ходя да купя жито и елда, да и варя аз, вместо да взимам инстантните.
Днес за първи път и дадох кускус за закуска, много го хареса. И вече изобщо не спазвам това, да давам по 2,4,6 лъжички от нещо ново. Направо си и давам цялото количество за едно ядене и това е.
С един въпрос към мамите на момиченца- как взимате урина? Аз съсипах 3 колектора и нищо, тя си пишка, но в него нищо не влиза,явно не ги слагам правилно.

# 647
Мънчолина, за урината, тези колектори са болклуци, не ги използвам вече след само 1 опит разбрах че това няма как да стане, да се напълни с урина. Оставям беба без памперс на една постелка непропусклива, еднократни имам от Лидл и започвам да и давам да пие вода, може да не стане веднага и да отнеме време, но при нас се получава доста бързо, тя тръгва да пиша и аз с чашката за урина чакам в готовност...😂😂😂, дано ме разбра.
Иначе момичета не съм писала ние сме с Ковид, от мин. сряда, бяхме в болница от петък до днес, това беше нещо кошмарно, незнам за болеста ли да пиша, за болницата или от къде го хванахме, като всеки ми звъни и ми казва ти беше най-стриктна и пазеща се...еми незнам, пазете се че е много страшна болест, ако има тук още някой който не вярва...

# 648
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така нахлувам в темата ви!
Ако някоя от вас изпитва трудности със съня на бебето и не може да се справи сама, аз в момента търся едно семейство за практическия ми стаж като Консултант по детски сън. Условията са много добри и цената е преференциална само за стажа. Ако някой прояви интерес и иска повече информация, моля, пишете ми на лични.
Поздрави!

# 649
Esito,мисля ви тези дни? Как сте? Ние ясе пак решихме да ходим до Гърция,но има още време.. дано не ни мине котка път. Ще я видя моята госпожица,лоято яде ясичко как ще се почувства на плажа Grinning

# 650
Здравейте, добре сме, беба, не е вдигала изобщо температура откакто не я кърмя хапва всичко и набързо, набързо заместихме обяда и следобедната закуска, мисля вече да предложа нещо и за втората закуска. От една страна се радвам че се случи така да не я кърня за да прояде пюретата и кашите, но от друга ми се плаче че не кърмя вече, това беше толкова лесно и знаех че е най-доброто, което мога да дам на детето ми...
Аз също съм добре, лесно се изморявам, незнам до кога ще е така, не мога една прахосмукачка да пусна вкъщи, вкус и обоняние никакви нямам...но най-кофтито е карантината, която ни е до 24ти, защото от това че сме били в болница ни дават още 14 дена...абе ужас какво да ви кажа, полудявам.
Трябваше по план вчера да сме на морето, едвам накарах родителите му да отидат вместо нас, да не се заричам, защото тази година само ни се развалят плановете, но ми се иска началото да септември да отидем най-накрая, дано се случи и нашата принцеса да си топне краченцата в морето...
Esito,мисля ви тези дни? Как сте? Ние ясе пак решихме да ходим до Гърция,но има още време.. дано не ни мине котка път. Ще я видя моята госпожица,лоято яде ясичко как ще се почувства на плажа Grinning

# 651
Кисел давам, има го в кухнята. Правят го с АМ за малките и с краве мляко за големите. Спрях кашите за известно време и давам чисто плодово пюре, издържа много след това, явно го засища.

# 652
Здравейте мамита, явно всички сме забързани, заплеснати, заети с куп задължения.
Есито, радвам се, че вече сте по-добре, дайте си време, и това ще мине.
Аз започнах захранването миналия месец, вкарах зеленчуците, жълтък, от вчера давам и месно пюре. Малко се обърках с плодовете сутрин ли да ги предлагам или следобяд, но ще ги започнем някак си.
При нас проблема от край време са прогресиращо по-леки памперси, но вече усезаемо се усеща и как беба все по-малко суче. Изнервена съм доста заради това непрестанно следене на памперса, ще яде ли, колко ще яде… Кърмя я на поискване, по-точно на подаване. От няколко дни не иска да суче дори и след сън. Весела си е, като изключим неспокойното спане заради зъбите, но почти не иска да суче от гърда вече. Вода не пие. Имам 100 чаши и как ли не предлагам вода, и не ще и не ще - чаша със сламка, с твърд и с мек на крайник, шот, лъжица, спринцовка. Даже се принудих да ѝ сложа малко сок от пъпеш, уж да е по-сладка, ами не и не. И водата смених, едва ли е от значение, но… Вече и кърмата ми намалява защото тя все по-малко суче - и като честота и като количество. Даже само от едната страна. А си е весела, устичката си и е мокра, не е бледа. Но притеснението си остава - памперсите наистина вече стават доста леки, пишка по-жълто, дори и се появи розово-оранжево по памперса - признак на дехидратиране. Радвайте се, че вашите бебчета искат да цокат повече, дори и да е изморително, защото и другата крайност е ужас ви казвам… Единствено почвам да обмислям заместване на храненията по-бързо, поне твърда храна да яде, като не иска вода и мляко 🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

# 653
Настоявай с водата. Пробвай да дадеш от шише, за да следиш количество изпита и предлагай нон стоп. Преди, след кърмене, през пет минути, ако трябва.
Ние бяхме така, с оранжеви кристали и педиатърката каза, че в такъв момент храната не е важна, но вода задължително. Даже каза, че ако не иска вода, всяка течност става (дори сокчета), само и само да не се обезводни, че е много опасно.

Ще мине, но бъди настоятелна! Стискам палци и пиши какво става. При нас се оправи положението за два дни, но бях безотказна с шишето.

# 654
Да, засега най-успявам да я сложа легнала и сипвам с лъжичка в устата. Принудих се от снощи, просто така най-лесно влиза, въпреки, че пак опитва да избутва с езика, но гравитацията в случая е на моя страна 😄😄
Не съм привърженик на сокчета, но нямам избор. Вчера настъргах пъпеш и сока който се отцеди го прецедих да няма парченца и го добавих към водата - и пак сламка, лъжичка, чаша… ужас, накрая ако някой ме боцнеше и щях да се спукам като балон, толкова се бях изнервила. Само дъвче, явно е от зъбите, знам ли.
На баткото навремето му заместих сравнително бързо храненията, и с беба исках да е по-бавно, но мисля да замествам вече и СЗ, и така кратките кърмения да останат повече за утоляване на жаждата, не толкова за нахранване. Засега цедя и хвърлям в мивката, поне да стимулирам лактацията една идея повече, че тя беба затова и отказва едната гърда - от там е по малко и трябва повече да суче.

# 655
А кърма от шише не иска ли?

Добре правиш, може и с диня да опиташ, всички казват, че много се харесвала. И аз не съм фен на сокчетата, но в случая са течност и ако пие - давай.

Не бих бързала съсзамествснето на твое място. Период е и ще мине. И да, и аз мисля че е от зъбите.

# 656
Не, и от шише не иска. Днеска я пробвах с малко. Но тя не е като хич да не иска да яде, нали, тя пак си цока, но пропуска и интереалите са по-дълги. Яде вместо 7-8 пъти за 24ч, вече са 5-6, и евентуално с “бутане” от моя страна да станат 7. Все едно тя си решава кога - като пие, захваща си, цока, но е малко - тя явно ѝ е добре така, но памперсите казват друго. И вече и кристалите като се появиха, просто не мога да я оставя с тези количества.
Утре ще пробвам диня, че вчера само пъпеш имах, дано имам повече късмет. Че то пък и плодовете като не съм вкарала, сега ще са наведнъж. Но мисля, че няма да е проблем, все пак ЗВБ бебтата опитват по няколко неща едновременно.
Иначе не знам дали обяда да го броя заместен, тъй като яде по 125гр пюре, а мисля, че на тази възраст (7++) трябва да е май към 160-180 🤷🏻♀

# 657
Може ли да ми обясните как виждате кристали?
 И аз много се боря с тази вода. Пийва по много малко и то само ако е топла. Иначе има заместен обяд и следобедна закуска ии почна да отказва млякото... Явно си харесва твърдата храна.

# 658
Ами те не се виждат като кристали, а се появяват по памперса едни розово-оранжеви петна/ зацапвания горе, точно където пишка, само по слоя който допира кожата. Това са уратни кристали и са признак на дехидратация.

# 659
Не се филмирай, Цвете, ако ги има, няма начин да не ги видиш. Иначе е точно, както е описала Дагея.

Дагея, давай смело, вече са големи и може по-бързо да се въвежда. А и за динята конкретно, не съм чула някой да е алергичен.
Стискам палци бързо да мине! Hug

Общи условия

Активация на акаунт