Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 246
  • 801
  •   1
Отговори
# 630
  • Седмото небе
Роси, на дъщеря  ми са подобни и е с алергия към белтъка на млякото.
Не че те плаша, може от всичко да е. Просто следи нещата.
Цвете, а как установихте АБКМ, какви бяха проявите при вас? Тя дали е вродена и се отключва, онаследява ли се или се придобива? Предполагам вече си запозната с темата и затова те питам. Макар, че аз и таткото нямаме никакви алергии, до момента бебка също реагира добре на всички плодове, зеленчуци и глутена, алергиите като цяло са ми непозната, интересна тема.
И да ви питам имате ли идея дали могат първо да се въведат млечните продукти, а след това жълтъка и месото? Че сме на консултация чак на 19, за да питам П. Просто първо ще мога да се снабдя с проверени млечни, а след това домашни яйца и птици. Просто никак не ми се иска поне в началото да давам “непроверени” продукти.

# 631
Нямаме алергии. Не е наследствено.
Напъваше се докато яде и еднократно се появи обрив като на снимката на Роси. Пуснахме кръвни в Геника.
Посетихме доктор Златко Димитров в частния кабинет. Кръвните бяха отрицателни, но на пробата с надраскване излезе слаба реакция. Сега е на диета 6 месеца(до годинката) без млечни.

# 632
Започвам отзад напред Simple Smile
Ваксинирахме се с ММ още преди няколко месеца. Не кърмя, но моя близка приятелка се ваксинира бременна, изобщо всички около мен са твърдо За ваксинация.
Почивката на море тази година едва ли ще се случи. Купуваме и харчим пари само за най наложителни неща, защото не знаем колко биха ни трябвали за лечение на малкия Sad в момента стягам активно нова къща, за да се преместим час по-скоро и да дадем под наем нашия апартамент.
Малкия почти пълзи, сега му излизат 4 зъба едновременно и е мн неспокоен и не спящ. Баткото мн го забавлява и пълзяг двамата по леглото. Единия се прави на бебе, а другият иска да е голям велик откривател Simple Smile
Заместила съм му 3 хранения, въвела съм зеленчуци, плодове, каши - ориз, овес, елда, кажи речи и глутен вече (давам му да си чеше венците с обикновени бисквити. Жълтък яде по 1/4 през два дни, а от месото- заек, пуйка и пиле. Това е на кратко. Ох, да и едно пюре "десерт с извара и грозде" много е вкусен Simple Smile
Трудно му е да стои седнал, но с помощ се задържа за кратко. Когато го преобуеам, се замислям дали не съм родила октопод - мята ръце, крака, аз слагам уж памперс, цапсме се.... Луда картинка.
Косата ми пада доста, но и окосмяване то по тялото ми оредя, което поне е нещо хубаво.
Чакам с нетърпение да стои спокойно седнал за да го оставям да играе с баткото Simple Smile
Аз съм в сущия потрес от лазенето. Каката не е лазила а малката сега напора много.
За какво лечение става дума?

# 633
Здравейте мами! Имаме и ние две зъбчета, от около две седмици вече. Но неспокойният сън си продължава - буди се по 2-3 пъти на вечер и заспива с приспиване на ръце. Венецът му е подут на няколко места, та го отдавам на това. Чакам да излязат още зъбчета, но и аз не знам кога 🤔 Недоспиването от седмици вече много ми идва... Иначе захранването върви добре, с изключение на някаква странна реакция от царевица с повръщане след кашата. Ще въвеждам сега месо и после глутен. За морето още се чудим, че то с две малки деца ще си е цяло приключение. Някой със скорошни впечатления от обстановката по нашето Черноморие това лято?

# 634
Ние бяхме в Приморско. Претъпкано е. Трябваше да резервираме предварително за да отидем на вечеря някъде. Може да пробвате да вземете подкрепление с вас за да помага. Ние не успяхме, но се справихме. Помогнахме си с палатка с upf 50. Доволни сме - пазеше бебока от слънце, вятър и пясък (от пясъка почти). Натопихме му краченцата. Дори в спокойно море го вкарахме за 5 минути с басейнчето му като с лодка. Не е изгарял, дори не ми изглежда и потъмнял, но ние доста внимавахме да не го излагаме на силно слънце. Обикновено ходим доста по плажа за да намерим по-спокойно място, но сега се въздържахме. В един от дните решихме да отидем по-далеч и въпреки че тръгнахме около 16 му пазех сянка докато го носим по плажа с чадъра, който също е 50 фактор. Grinning

# 635
И моя повръща от царевица, знам, че се смила трудно и дразни корема. И просто няма да му давам засега, а по-натам.

# 636
Здравейте, имам питане.
На беба и проби един зъб. Друг е на път. Но от 2 дена поддържа 37.5  температура стига до 38 градуса и спада. До 36.8. Водих я на доктор. Казаха, че гърдите са чисти гърлото е леко зачервено. Може ли 2 дена да поддържа темп. От зъби?

# 637
Здравейте, имам питане.
На беба и проби един зъб. Друг е на път. Но от 2 дена поддържа 37.5  температура стига до 38 градуса и спада. До 36.8. Водих я на доктор. Казаха, че гърдите са чисти гърлото е леко зачервено. Може ли 2 дена да поддържа темп. От зъби?
Абсолютно

# 638
Момичета, аз съм julieta. Малко промяна направих.
Искам да попитам минахте ли вече изследванията за кръв и урина, които се правят през 6-тия месец? При нас има доста показатели нагоре и надолу. На преглед сме след две седмици.......

# 639
Момичета, аз съм julieta. Малко промяна направих.
Искам да попитам минахте ли вече изследванията за кръв и урина, които се правят през 6-тия месец? При нас има доста показатели нагоре и надолу. На преглед сме след две седмици.......

В някои лаборатории не дават правилните референтни стойности за бебе, а си слагат тези за големи хора, които са различни. При нашите изследвания беше така - аз се рових в нета да търся и сравнявам с истинските стойности. Та може и от това да е.

Ала бала, мерси за инфото - и ние се чудим точно за Приморско, но се надявахме да не е супер претъпкано. Дано поне става за що-годе спокойни разходки. Ще трябва и аз да взема чадър с упф защита за количката, определено е добра идея.

# 640
Мами здравейте Simple Smile
Искам да попитам дали сте давали кисел и то от череши ?
Намерих на Ганчев кисел с банани и череши , пише че може от 4-5ти месец да се дава , но черешите не са ли в по-късен етап ?

# 641
Мами здравейте Simple Smile
Искам да попитам дали сте давали кисел и то от череши ?
Намерих на Ганчев кисел с банани и череши , пише че може от 4-5ти месец да се дава , но черешите не са ли в по-късен етап ?

Здравей dayap,
Аз вече давах череши, но пресни, домашно приготвени (обелени и пасирани). Не сме имали проблеми.

# 642
  • Седмото небе
То в кисела сигурно е само някакъв аромат или екстракт евентуално, тъй че ако решиш давай. Но не мисля честно и че има нещо особено хранително в него-нишесте и вода е все пак... Така, че може и да му го спестиш на детенце според мен-по добре пасиран плод в каша или с натрошени/смлени подходящи бисквитки да е плода Wink
Нашата девойка много хареса да и даваме леко хладни пъпеш или диня в силиконова “мрежичка”. Пъпеша ги давах и на пюре, лесно беше. Ама динята пасирана става като сок и не измислих друг начин. А също много и хареса сока от парчетата, който се отцежда. Като и го напълних в шишето направо трепереше, докато не и дадох да го изпие. После даже се разсърди и ме гледаше много странно като разбра, че е свършил. Явно много и допадна Joy

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 22:03 от * SUPERMAMА *

# 643
Аз като цяло се колебая за кисела , днес дадох оризова каша и мисля просто да добавям малко плодово пюре към нея и така вместо кисел Simple Smile

# 644
Моя не се наяжда с плодове, камо ли с кисел и няма да предлагам а и го мразя от детската градина още..
И аз му взех мрежа, но не знам колко пъти мога да давам на ден плод, той много обича..
Има ли и някой, който вече слага детето в проходилка?

Общи условия

Активация на акаунт