Предпочита общуване с възрастни, а не с деца

• 1 776
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,имам детенце на почти 5 години. Много будно и енергично дете. Започна да ходи на градина на почти 3 години,но не случихме на място и миналото лято го преместих в друга.Той е от така наречените ковид деца и до три години беше основно с мен,баща си,баба и дядо. Адаптацията му и в двете градини беше трудна,но свиква. Още от малък не обича да ходим по градинки и предпочита да прави други неща. Например да четем книжки,да си кара количките. Казва,че му е случно и иска да се прибираме. Никога не съм виждала нещо лошо в това. Неговите препочитания са да общува и играе е възрастни хора и общуването с децата сякаш не му е интересно. Такава обратна връзка имам и от градината. Предпочита да общува с госпожите и трудно общува с децата.Когато го срещаме с деца няма проблеми общува и играе с тях. Има ли,други дечица като моето да обичат повече комуникацията с големи хора и вие как гледате на това ? Не го намирах за голям проблем,но след оплакването от госпожите съм в голяма чуденка.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:27 от Не се сърди, човече

# 1
Госпожите искат спокойствие. Joy

# 2
  • Terra incognita
Вероятно детето ти е любознателно и иска да научава нови неща, да му се четат и разказват истории и любопитни факти.
В това няма нищо лошо. Май госпожите наистина искат спокойствие 😅

# 3
Той проговори рано и на мислене и логика е по-добре двама възрастни взети заедно.Знае буквите и се опитва да срича. Смята без проблем до 10 и т.н,но това е по негово желание. Миналата година ни споделяше,че децата не могат да говорят добре и трудно се разбират.Госпожите са малко особени,а едната категорично не става за учител.

# 4
  • Beyond the stars
Нашият младеж в първа група беше най-доволен със сборни групи с по-големите по същата причина - имаше дечица, които още не говореха добре. В някакъв етап точно в първа група госпожите определено са по-интересни, после нещата се нареждат.

# 5
  • София
Третата ми дъщеря е такава от малка. Избягва големи компании, шумни събирания,чете, рисува, търси членове на семейството.
Другата година ще е абитуриентка и е точно толкова успешна и амбициозна, колкото и останалите ни, но по-общителни деца. Не виждам проблем в това. Даже е по-самостоятелно и независима, по-зряла.
Госпожите да намерят начин да му привлекат вниманието към определена дейност, вместо да се оплакват.

# 6
Нищо му няма, просто си има различни интереси, ако е от по-големите в групата, нормално да не иска да общува с "бебета". На тази възраст си личи.

"Той проговори рано и на мислене и логика е по-добре двама възрастни взети заедно."

Оф, хайде да не натоварвате детето с очаквания да е малък рано развит гений. И моето проговори сравнително рано, на 4 и половина може да брои до 200 и повече и да смята някои числа до 10. Някои деца се научават рано да броят, други - да четат. Някои д първи-втори клас не могат да говорят правилно.

# 7
Оо не е до натоварване. Това е мнение на педагозите в групата и моя близка приятелка психолог.

# 8
  • Пловдив
Големият ми син беше така като малък. Отиваме на площадка да играе, а той си хареса някоя баба или дядо и ходи да чука лаф. И понеже беше супер дребен и изглеждаше още по-малък и те винаги изумени ме питаха колко годишен е и после задължително казваха, че е много умен. А той нашия, понеже обича да събира публика и затова така правеше. Но беше доста мъдър за годините си и много философстваше. Абе, образ...

# 9
Има си мнение човека. Няма лошо. Повече от децата търсят компания на по-големи. Аз винаги съм се бутал с големите. Естествено че е по - интересно.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 18:09 от RoninBG

# 10
popovausmivka
нищо му няма на детето ви. Не се опитвайте да го променяте и да го тормозите с психолози.

# 11
Не виждам проблем. Децата са с различен характер, темперамент, интереси и нагласи към света и околните. С времето ще се научи да комуникира и с връстници, и с по-малки от него, и с по-големи, няма къде да ходи.

# 12
  • София/Севлиево
Малката ми братовчедка беше така-предпочиташе възрастни пред деца на нейната възраст.В момента е на 17 и още е свита и мълчалива,но има доста приятели сред съучениците си и определено предпочита тях пред 81-годишната ни баба,при която прекарва около 50% от времето си (а по думите на баба напоследък и по-малко,но то е напълно нормално).

# 13
Моят обича да общува с възрастни. Те му обръщат повече внимание. С тях се държи учтиво и културно. Изслушват го. И друга причина е, че баби и дядовци са на далечни разстояния, липсват му. Въобще, нямаме роднини около нас.
В училище е приятел със всички лели, обслужващи училището. В градината - също беше така. Децата не го приемат, защото имат предразсъдъци. Но той е много устат, с лидерско поведение, непукист и обича да дава указания, както и обича да помага. Спечелва си лесно възрастните. За децата е странен, защото си има собствени развлечения и защото е непукист.
Най-интересното е, че има приятелчета, които също са странни (или неприети) за останалите и такива, които имат  интереси в различни сфери. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:32 от amy_nka

# 14
Че и аз така бях като дете. Лъжех приятелчетата си, че съм наказана, но всъщност предпочитах да стоя при баба и дядо вкъщи. С тях ми беше по-хубаво. И в работата ми така се получи - най-малката от колектива. Предпочитам да комуникирам с хора, от които мога да науча нещо.

Общи условия

Активация на акаунт