Връзка с непълнолетно момиче

• 8 389
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
Бях чел, че на 14 има право да решава дали да прави секс, но там не е опоменато дали е позволено ако мъжа е навършил пълнолетие..
Така знам, че ако решат да се заядът ще го загазя, но все пак повтарям, че тя има лоши чувства към родителите, защото има психически тормоз и физически утях! Затова казвам, че тя ще направи и е правила до тук всичко за да не загазя аз! Тя няма да се обърне и да каже, че я насилвам.
Значи да разбирам, че дори да е съгласна и да го каже на съдята аз пак ще бъда подведен под отговорност?
Тогава каква ще бъде присъдата ме интересува дали ще вляза и ако да от колко до колко според закона?

# 31
  • Далечният изток
Бях чел, че на 14 има право да решава дали да прави секс, но там не е опоменато дали е позволено ако мъжа е навършил пълнолетие..
Така знам, че ако решат да се заядът ще го загазя, но все пак повтарям, че тя има лоши чувства към родителите, защото има психически тормоз и физически утях! Затова казвам, че тя ще направи и е правила до тук всичко за да не загазя аз! Тя няма да се обърне и да каже, че я насилвам.
Значи да разбирам, че дори да е съгласна и да го каже на съдята аз пак ще бъда подведен под отговорност?
Тогава каква ще бъде присъдата ме интересува дали ще вляза и ако да от колко до колко според закона?
Няма да те осъдят за изнасилване!
Стига си чел глупостите, които ти пишат тук!
Престъплението изнасилване е нещо съвсем различно от приказките от 1001 нощи, които ти разказват хора, които и най-малка представа нямат от наказателно право.

# 32
Момичето е непълнолетно, но не и малолетно. Ако тя или семейството и не подадат жалба в полицията за изнасилване, придружена от медицинска експертиза, тоест да има рани, охлузвания, биологичен материал от теб под ноктите например или на други места, няма как да се докаже изнасилване. Това за което ти се притесняваш е, евентуално пробация или условна присъда и то само ако роди дете от теб...от факта, че сте правили секс по взаимно съгласие няма как да влезеш в затвора...единственото за което се сещам като реална опасност за теб е родителите и да подадат жалба срещу теб и тогава прокуратурата ще ти предложи извънсъдебно споразумение, защото едно такова дело няма да издържи в съда, тоест ти да се признаеш за виновен и евентуално да и изплатиш някаква сума. Не работя наказателно право и не съм сигурна как точно стават на практика тия неща, но изнасилване не се доказва от толкова лесно...

# 33
  • София
Лъвичке - не.
Пък и тя го обича, сигурна съм.
Авторе, щом всички са окей къде е драмата?
Тази разлика на тези години е много, но пък добър опит за девойката.
Както и докогато ви е хубаво, после да не пищиш само че ти.

# 34
Ето единственият член в НК, чети внимателно алинея 3.

Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.

(2) (Нова – ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено:

1. чрез използване на положение на зависимост или надзор;

2. по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, което се занимава с проституция;

3. от две или повече лица,

наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

(3) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм., бр. 26 от 2010 г., предишна ал. 2, бр. 74 от 2015 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено с непълнолетно лице чрез използване на положение на зависимост или надзор, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.

(4) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм., бр. 26 от 2010 г., предишна ал. 3, бр. 74 от 2015 г.) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

С други думи, има някакъв вариант за търсене на наказателна отговорност, но едва ли ще издържи в съда , защото непълнолетното / 15 г. е непълнолетна/, трябва да е поставена в положение на зависимост или надзор от теб. Изключително рядка хипотеза, но ако тръгнете да се карате и разделяте, гледай да не разгневяваш или нараняваш момиче в пубертета.

# 35
  • Далечният изток
tays, моля те и ти, стига глупости... Какво положение на зависимост и надзор?!

# 36
Спокооо.. Щом те обича и държи на теб, ще те чака да излезеш от затвора! 😉

# 37
  • София
Глупости на търкалета.

# 38
tays, моля те и ти, стига глупости... Какво положение на зависимост и надзор?!
Надявам се, че можеш да си го представиш поне ти.
Какво значи стига глупости?
Това е НК, не е моя глупост.
А питането на човека е конкретно, длъжни сме като юристи да му покажем къде какво пише.

# 39
  • София
Ако юрист му каже, че ще го накажат по любов - да си плюе на тапията Laughing
Като незавършил такъв да ви кажа.

# 40
  • Варна
Много е надценявана тая любов...

# 41
Глупости на търкалета.
Е защо? Хипотетично пита момчето, хипотетично му отговарям. Казва си, че държала на него и НИКОГА нямала да го "предаде".

# 42
  • Далечният изток
Ма ние можем много членове и алинеи да му цитираме, ама няма общо с казуса....
Ако ще си измисляме фактическа обстановка, давайте да пишем разкази или романи....

На мен като завършил и практикуващ юрист ми идва да посъветвам някои "колеги" незабавно да си скъсат дипломите...

# 43
За България възрастта е 14 години, стига лицето да разбира какво прави.

НК, 151. (4)  Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Тоест, не си в нарушение. А за изнасилване на всякаква възраст на жената можеш да бъдеш набеден, имам предвид без да си виновен, така че това няма отношение към твоя случай.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 20:57 от Uncommon

# 44
  • София
Хипотезите са далеч от фактите.
И в съда и в живота.

Общи условия

Активация на акаунт