Фентъзи и фантастика - 21

• 22 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Тя и красавицата е индийка:
Скрит текст:
Казва се Суджая Дасгупта.

# 271
  • България
Докато му се "любувах" на снимките видях някакво предложение за актьор - явно за ролята на Мал.

Много, много по-близо, направо се съгласих с предложението. Grinning
Особено на фона на горното. Joy

# 272
Аз пък си представям някой типичен руснак Simple Smile И те имат хубави актьори.

# 273
последните дни имам повече време, а днес и някаква принудителна липса на нет, затова сравнително бързо отметнах "вълшебният народ" на холи блек - препоръча ми го тинейджърката, в някакъв момент миналата година е успяла да ми убеди да й купя книгите, но явно не съм им обърнала никакво внимание, защото не помнех Grinning

нелоша тийн поредица, има разни неочаквани обрати, характерите на героите търпят развитие, една екранизация би била доста зрелищна, доволна съм

Скрит текст:

# 274

П.п. Забелязах, че според някои коментари Шест врани и нейното продължение (дуология?) са по-добри от първата трилогия - дали е вярно?...
Да, аз писах, че много харесах книгите, а от първата трилогия четох само първата книга, едва я избутах много ме дразнеше тази Алина. Чудех се дали да не мъча втора и трета книга заради сериала, но сигурно ще пропусна.

# 275
Ако ги намеря някъде (в Рулит май ги няма), ще си ги запиша и тях на четеца Simple Smile

# 276
Тоя  Мал е пълен селяндур на вид, дано поне играе добре и има някакъв чар, знам ли.Simple Smile

# 277
Виж в Замунда, там намерих  Деветият дом на Бардуго, може и другите да ги има

# 278
  • Бургас
bubanka, благодаря за напомнянето на поредицата Вълшебният народ.И аз я купих на дъщерята, но тя я поиска на английски. Ще трябва да я чета от Рулит, ама аз и без това последните 1-2 години вече не чета на хартия, че май съм за очила.

# 279
А че голяма работа. То на тези години (предполагам, че мнозининството сме на възрастта около 40-те или малко над или под тази граница) вече доста от нас имат очила

АЗ имам астигматизъм и късогледство мисля че минус 0,1 на едното око и 0,2 на другото беше. Ама не ги нося, освен когато съвсем не ми се премрежат очите.

# 280
  • Бургас
Е, не че ме е срам нещо, но щом още се справям в работата ще отлагам до последно очилата.Simple Smile
Когато чета хартиен носител се налага да я поотдалеча, а на някой издателства се деформират лесно и дъщеря ми се сърди.Satisfied А толкова много накупих напоследък.

# 281
На 36 съм, още в гимназията сложих, но не за четене. Надалеч виждам размазано (не ми пречи особено, не си нося очилата непрекъснато).
Завърших Сянка и кост, краят беше много клиширан и сега не ми се четат следващите. Може би след сериала.

# 282
и аз надалеч виждам размазано, но не ми е проблем, защото  лаптопа ми е наблизо.

на 39 години ще стана след месец - месец и нещо, нормално е.

# 283
Не мога да поздравявам познати по улицата, понеже не им виждам ясно лицата (когато са по-далече и ми кимат), освен това не виждам номерата на градския транспорт, докато не наближи. Но и едното и другото не ме притесняват Simple Smile

Мисля най-после да прочета за имението Клумбър, няма шанс да се разочаровам - вече от няколко места ме увериха, че не е нещо особено.

# 284
Е, ти си по-зле. Аз като съм на повече от 2 метра в метрото  не виждам ясно числата  (примерно 8 ли е или 6), особено ако едната чертичка не свети хубаво, но лица си виждам прекрасно. Сега очите на някого може да не видя от пет-шест метра,  но това е друго (пък и все ще видя дали е с тъмни или светли очи).

За първи път открих че имам проблеми, пред 7-8 години като си лежах на дивана и открих, че от 2,5 метра ми се развазват субтитрите на Формулата. вярно че са малки субтитри, с големи нямам проблеми. Когато започнах да чета бях на шрифт 11, и постепенно качих до 14, ама това стана за 25 години, та не се жалвам има хора които не могат да прочетат нищо под шрифт 18

Зажаднял съм да си продължа с книга четвърта на Светлоносецът, но езикът определено е пречка. Вчера проверих дали братята руснаци не са го превели, ами не - нищо.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 10:00 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт