Фентъзи и фантастика - 21

• 22 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
След два месеца мъки прочетох "Престол и щурм" - втората книга от поредицата на Л. Бардуго "Гриша".
И само за два дни третата книга "Падение и подем". На първа и втора книга писах 5/5, на втора 3/5.
Ох, аз с такива мъки прочетох първата, така и не продължих с другите две, но ще ги прочета заради сериала.

# 76
  • В полите на Пирин планина
Прочетох "Сребърна приказка" на Наоми Новик. Хареса ми - държи в напрежение, оригинална е и стилът на писане на авторката е хубав. Краят ми е леко сладникъв и неубедителен. Усещането ми е, че е някак претупан и написан набързо.
"Изтръгнати от корен" на същата авторка е много по-издържана и логична, според мен.

# 77
Насилствено пристрастени към кислорода –„привет на всички“ братя и сестри прокълнати във фантасмагорията . Днес ми дойде- „Републиката на Крадците“ от озона но ще почака като индианеца бизона-щото  се  занимавам напоследък  с  втората книга от цикъла на Марк Лорънс за „ Червената Кралица „  по точно „ Ключът на лъжеца „ –  води се в мрачен  тъмен подвид у специфичната кървава мътна  ниша но е  някак по детски невинно забавна , автора с широка ръка и похвати ръси само  ирония  и  по неволя ти се вклинява  остро  като кинжали и въображението  хич не Го   жали за малкия голям   герой -  галеният на съдбата страхлив „Джали“   всяка вечер ме качва на въртележка от емоции ,    има  приятни хумористични нотки с привкус на човешка мъдрост и малко обагрено в червено насилие изпъстрени  между тях .  въпреки че главния герой Джалан ми е по-противен от Йорг Анкрат от първата трилогия за 4Разделената империя „  го търпя само заради другия заклет във тъмнината или светлината зависи от нагласата – много  моя с ярост като пороя -   Снори –якият северняк който носи на плещите си цялата фабула и интрига.Изплувах от мъглата на повествованието да драсна и пак се връщам за да порасна.

# 78
  • Майничка
Брей, направо на трубадурска балада го докара!

# 79
Проспала съм новата тема, ама как да ограничиш избора на любими автори до 3. За нелюбими трябваше да гласуваме Simple Smile)
Като изключим това, тая година хич не ми върви. Миналата прочетох 35 книги. Сега сме април и съм на 40 % от втората .... като първата я започнах миналата година.

# 80
Извинете, за любителите на Маас, снабдиха се с "Двор на сребърни пламъци", ако някой я желае да драсне... Joy
Свежа книжка общо взето - много секс, бой, разчистване на стари сметки, търсене, последвано от правилна и неправилна употреба на вълшебни предмети - Маската, Короната и Арфата. Маската ми хареса, искам такава. Wink

Толкова предвидима, че останах разочарована в известен смисъл Confused но съм фен на авторката, и "послушно" я прочетох, интересна, на един дъх се чете, но типичните й обрати ми липсват Blush

# 81
  • София
Аз първоначално се бях замислила за книгата, ама после реших, че тия пари на Егмонт ще им ги дам само ако цъфнат налъмите Bowtie Ако на някоя промоция цъфне, може и да се замисля. Книги имам да чета и далече не тръпна в невероятно очакване да прочета как Неста ще се цупи. След коментара на EliDiSi пък съвсем.

# 82
Аз първоначално се бях замислила за книгата, ама после реших, че тия пари на Егмонт ще им ги дам само ако цъфнат налъмите Bowtie Ако на някоя промоция цъфне, може и да се замисля. Книги имам да чета и далече не тръпна в невероятно очакване да прочета как Неста ще се цупи. След коментара на EliDiSi пък съвсем.
В rulit я има качена, може да се свали и прочете, Неста израства, развива се, но като се замисля не знам дали ще си я купя на хартия. Rolling Eyes

# 83
  • София
В rulit я има качена, може да се свали и прочете, Неста израства, развива се, но като се замисля не знам дали ще си я купя на хартия. Rolling Eyes

Сериозно? Много благодаря. Така ще се прежаля да я прочета. Разбира се, след като свърша с Троновете. ( срам ме е, ама аз още ги бутам тях)

# 84
Брандън Сандерсън !

# 85
То си е срам, че има хора, които все още ги четат.Stuck Out Tongue Winking Eye  АЗ отдавна  проклех този автор и не чакам нищо  от него в тази насока.

# 86
Уау, Миранда ще издават Вълшебникът от Оз с илюстрации на Марайа - мисля, че не е издавана в бг до сега с тези илюстрации? https://www.facebook.com/IzdatelstvoMiranda/photos/a.47534569253 … 5243191522421208/

# 87
  • София
Аз пак ще питам, но мисля, че никога не е издавана с тези илюстрации. Боже, изглежда страхотно.

# 88
Така е Simple Smile Ще я поръчам, може би ще изчакам промоция - тази година имаше доста намаления на книги, включително и на това издателство.
Както са подкарали всичко илюстрирано от Марайа, вече чакам с нетърпение древногръцките книжки Simple Smile
Боговете му ми приличат на кино звезди от средата на 20-ти век Joy
Скрит текст:

# 89
Готини са рисунките. Само Посейдон си го представям, по-така.... много е зелен тук.

Общи условия

Активация на акаунт