Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са резултатите от ежегодния турнир за фантастика и фентъзи през 2016, 2017, 2018, 2019 и 2020 г.?
Какви са отзивите за книгите на Джо Абъркромби и Сергей Лукяненко?
Какви са отзивите за книгата "Нощен патрул" на Сергей Лукяненко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са резултатите от ежегодния турнир за фантастика и фентъзи през 2016, 2017, 2018, 2019 и 2020 г.?
През 2016 г. в категорията фантастика победител е Вероника Рот с книгата "Дивергенти", а в категорията фентъзи първото място споделя Сара Маас с две книги. През 2017 г. Дъглас Адамс печели в категорията фантастика с "Пътеводител на галактическия стопаджия", а в категорията фентъзи отново Сара Маас споделя първото място. През 2018 г. Сюзън Колинс печели в категорията фантастика с трилогията "Игрите на глада", а в категорията фентъзи отново Сара Маас печели първо място. През 2019 г. в категорията фантастика побеждава Сюзън Колинс с трилогията "Игрите на глада", а в категорията фентъзи Наоми Новик печели с книгата "Сребърна приказка". През 2020 г. в категорията фантастика първите места споделят Брадън Сандърсън и Стивън Кинг за „Към звездите/Дръзки 2“ и „Институтът“, а в категорията фентъзи Брадън Сандърсън печели с две произведения - "Към звезди" / "Дръзки 2" и "Летописи".
-
Какви са отзивите за книгите на Джо Абъркромби и Сергей Лукяненко?
Книгата "Малка омраза" на Джо Абъркромби е част от света на "Първият закон" и не може да се чете самостоятелно. Относно книгата на Сергей Лукяненко, „Линията на бляновете“, мненията се различават. Някои читатели я оценяват като интересна, докато други я намират за по-слаба и препоръчват да се пропусне.
-
Какви са отзивите за книгата "Нощен патрул" на Сергей Лукяненко?
-
Какви са отзивите за книгите на Джош Малерман?
-
Какви са отзивите за книгата "Към звездите" на Брадън Сандърсън?
Аз не мога да преценя. Понякога се чудя дали тийн книгите, които не харесвам сега, щяха да ми харесат, когато бях тинейджърка... Най- вероятно малко повече, но не биха ми били любими. Харесвам почти същите неща, само че сега обичам да имат повече ... дълбочина (звучи тъпо, не съм сигурна, че това е точната дума, но в момента не се сещам за по-подходяща).
)
)Майн Рид , Емилио Салагари, Александър Дюма....