Бързи здравословни въпроси и отговори – 29

• 39 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
на 26 години съм. Мислех,че са в норма след като са в референтни стойности.
Имам ужасни симптоми,които са постоянни и се усилват около цикъла.

# 676
  • София
КЗ е висока, щом дори този висок инсулин не я сваля.
Имаш ли ОГТТ, Елена?
С трикратен инсулин?

Имам трикратно само захар трикратно след натоварване с глюкоза,но е от преди 2 години, така че не е актуално.

Тета , просто не знам кой е правилния начин. Високо мазнинно веднага ме стяга жлъчката,  ако е и ниско въглехидратно и ниско мазнно умирам от глад постоянно. Пробвах Зоната нямаше резултат,  от 90 дневната пък съвсем.

# 677
Не знам какво точно си пробвала, и следвала ли си съветите в темите за съответния вид хранене, но храни, които ти вдигат и без това високите кр.захар и инсулин, определено не ти помагат. Вредят ти много. Така че те трябва да се ограничат.

Глад е нормално да изпитваш ако си намалила едновремено и В и М...защото енергията все пак трябва да идва от едно от двете. В случая тъй като В са ти строго противопоказни, остават М като източник на енергия. Спазваш ли съотношенията, да не си приемала повече от колкото е нужно мазнини?

# 678
на 26 години съм. Мислех,че са в норма след като са в референтни стойности.
Имам ужасни симптоми,които са постоянни и се усилват около цикъла.

За съжаление, подчертаното не е така. Но ти трябва читав специалист, който да се занимае сериозно със здравословното ти състояние.
Страдаш ли от излишно тегло? Цикълът ти редовен ли е или има някакви колебания? Някога тествала ли си Инсулин + Глюкоза на гладно и правила ли си пълни изследвания на показателите, свързани с щитовидната?
Общо взето, оттам можеш да тръгнеш, но и консултацията със специалист е наложителна.
Няма нищо непоправимо, не се притеснявай, а и ти си доста млада, имаш предостатъчно време да си оправиш хормоните. Simple Smile

# 679
Ani_88, аз съм на 46 и половите ми хормони са с по-ниски стойности от твоите, а съм в пременопауза  вече. Даже като ти видях резултатите помислих че си по-възрастна от мен. Тези резултати не са никак добре за 26г жена. Потърси свестен лекар.

# 680
  • Пловдив
От не добре усвояване на желязо в храната / то пък и една храна/, в стомаха има един малък участък около сантиметър,  които усвоява желязото, ако е засегнат от гастрит или други стомашни заболявания, не може да усвои добре и от там анемия. А може и от други дефицити да е, от В12....и редица още. Сложна материя.

# 681
  • София
Здравейте, дали някой в темата разбира от ренгенови снимки и дали може да посочи конкретното място на счупване (в АЛ пише счупване на външен латерален малеолус).
Благодаря предварително.

# 682
Здравейте!
Препоръки за добър ендокринолог във Варна?

# 683
  • Пеликания
Здравейте!
Аз съм доволна от д-р Евелина Златанова и д-р Артин Магардичиян.
Вече зависи и точно за какво. Ако е за бременност има много доволни от д-р Оля Сарджева.

# 684
Здравейте, имам дупки на ушите от дете не са запушени. Обеци почти никога не съм носила като изключим бала и сватбата. Сега на 41 съм решила да нося. Взех си два чифта сребърни но забелязвам дискомфорт и главоболие. Не си въобразявам. Махам, слагам пак свалям и съответно главоболието е налисе.
Случвало ли ви се е? Привиква ли се?
Отделно някое кремче или нещо срещу разраняване да препоръчате.

# 685
.......
Отделно някое кремче или нещо срещу разраняване да препоръчате.

Срещу разраняването, още като ми ги продупчиха дупките като малка и ми го казаха:  Да ги мажа сутрин на гладно със слюнка, преди да съм яла и мила зъби. И наистина ми помагаше това, може да пробвате Simple Smile

Относно носенето на обиците, да нямате някаква алергия към сребро, други такива бижута носите ли?

# 686
Нямам алергия към сребро. Нося верижка.
Преди време пробвах да нося и златни обеци със същия ефект.

# 687
  • Пловдив
С времето  ще свикнете, и си вземете малки и леки обеци първоначално

# 688
Здравейте!
Аз съм доволна от д-р Евелина Златанова и д-р Артин Магардичиян.
Вече зависи и точно за какво. Ако е за бременност има много доволни от д-р Оля Сарджева.

Благодаря много! Flowers Hibiscus

# 689
Здравейте на всички, пия Елтирокс от 50 мг, изследва днес хормоните, но във вторник съм при доктора, ясно, че трябва да намаля хапчето, но ме озадачи глюкозата в кръвта, може ли някой да разчете изследванията?! Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт