Отговори
# 225
Благодаря на всички,които се молиха за малката душичка.За съжаление тя вече е ангелче.Моля се там където е сега да бди над всички дечица и на-вече да пази родителите си,т.к им е нужна много,много сила и вяра.Почивай в мир малко ангелче!

# 226
Здравейте ,
не съм писала тези дни, но нямах никакво време. Времето беше много топло и слънчево и бяхме на разходки през целият ден  Grinning
Спарки , толкова съжалявам  Cry Нека почива в мир малкото ангелче и да бди над родителите си. Моля се да бъдат много силни и да се справят с огромната болка  Praynig Ти също бъди силна, заради твоето детенце и заради сестричката ти . Прегръщам те силно миличка  Cry
Мари-анка , искренни съболезнования миличка. И наистина извикайте поп, дано повече да не ви сполитат такива лоши неща  Praynig Ох, тези свекървещицииии  #2gunfire
Забравих дали ви споделих какво се научи да прави нашият мъж. Нали ни се подсече дупето и вечер преди баня го слагаме за 5 мин в отвара от тетра. И значи нашият бонбон на 10 секунда започва да си прави едно джакузи в легенчето  Mr. Green така добре се изаква и голямо пръцкане  Crazy Имам чувството, че цял ден се стиска и с нетърпение очаква да го топнем  Joy От около 2 седмици го слагаме в тетра и досега не е пропускал. Така че ако имате проблеми с изакването, може да се пробвате , явно от топлата водичка и му се отпуска коремчето . Е, не е най - приятната процедура , ама сега така или иначе трябва да стоим в тетра  Joy ще видим после какво ще правим да се отучваме  Grinning
Слънчев ден за всички  Hug

# 227
  • Sofia
Момичета имам въпроси към тези, които вече са водили бебчетата в ортопедията в Горна Баня - трябва ли да се записва час предварително? И имате ли телефони и координати на преглаждащи там ортопеди?

Спарки, нека почива в мир малката душа.

# 228
Sparki, мойте съболезнования за малкото ангелче. Нека всички бъдете силни в този момент, за да се справите със загубата.  Praynig
Марианка, дано лошите неща свършат и да се радваш повече на малките сладурчета...  Hug
 За коликите и  млякото -  аз докато бях в болницата всеки ден ни даваха мляко или тъмна бира за кърма, така че мисля че е редно да се пие ...  не вярвам докторите и сестрите да не знаят че млякото пречинява колики
Нашия голям юнак се чувства добре, особенно когато сме на вън с количката, а и в колата в кошницата. С поставянето и е заспал. Този  уикенд ходихме на посещение  на  пивоварна с дегостация, на кафе на рожден ден, и на футбол... И колкото по-шумно толкова по-добре спим ...    Crazy

# 229
Здарвейте и от мен  Hug
май цяла вечност не съм писала  ooooh! и честно си признавам, липсвахте ми.

Мари-анка, приеми и моите най-искрени съболезнования. Бъди силна. Вече само слънчеви дни да ти предстоят.

Спарки, бързах да влеза във форума и да видя какво се е случило с милата душа, че е по-добре... не можеш да си представиш как съжалявам да разбера, че...  това не е така. Мила, бъдете силни. Едва ли има по-зловещо нещо на света от смърта на една мила, невинна душица. Дано нищо не е разбрала... Бъди опора на сестричката ти.

При нас какво ли не се случи, но най-лошото бе, че аз мнооого се разболях от гаден грип, който трая цяла седмица. Тъй като вече не се кърмим с Тино, си позволих да не се доближавам до него цели 4 дни, освен с маска. Можете да си представите как ми е липсвал, но не исках за нищо на света да го разболея. една седмица не можах да смъкна температурата си. От днес сме пак заедно с моя малък мъж и съм безумно щастлива.

Мисля, че коликите ни вече намаляха, но ще ви кажа ние как се борихме.
На първо място - често оригване и бавно хранене. Ползваме Еспомизан през ноща и Инфакол през деня. Денем пием чай срещу колики на испанската фирма Бливит, а вечер на същата за сън. Общо в денонощието приемаме по 100 - 150 гр чай. Винаги след ядене ползваме затоплена грейка на коремчето за мин. 30-40мин, за да излезе въздуха от корема. След хранене - никакви манипулации като преобличане, смяна на памперс или друскане с количка, или на ръце. Всичко започваме поне 1ч. след ядене.
Нощна пауза - 7, 8 часа.

Тино вече се заглежда и аз съм безумно щастлива, че ме вижда и ми се усмихва. Това, поне за сега е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Вече си държи главата изправена.

Зия, невероятно се радвам да те видя тук и да знам, че сте добре.  Grinning

Ирини, надявам се скоро да се разминете с коликите  Praynig . Дано ви помогнат някои от дадените съвети от момичетата.
Между другото, аз също имах наблюдения, че прясното мляко водеше до колики у Тино. Ако не бе така, нямаше толкова майки в кърмаческия форум да предупреждават рещу него. Но явно има бебоци, които не ги дразни.

Денис, моя Тино е също гладен непрестано. Ние ядем по 130 гр по 6 пъти, но той иска непрестано още. често когато ги боли корем, бебетата мислят че са гладни. Т.е. не правят разлика между болка в корема и чувство за глад. друго обяснение е, че нашите мъже са на биберон и много лакоми - наяждат се бързо, но имат още нужда да смучат. на гърда бебоците ядат по-бавно. Аз гледам да храня Тино по 20 - 30 мин.

поздрави и целувки от нас   bouquet

# 230
Денис - Лесси много добре е обяснила, защо бебкото след като се е наял пак търси гърда. Просто някои бебета така се успокояват и не правят разлика между глад и кога ги боли коремчето, просто искат да си до тях. Аз на моя Жорко след като видя видимо, че се е наял, някъде около 15-20 минути го държа и после той заспива, но случайно ако се ококори бибата идва на помощ. Не го дръж повече от 30 минути на гърда, защото може да ти се разрани зърното.

Спари - ужасно много съжалявам.

Марианка - моите съболезнования.

Ние с Георги за сега се слушкаме, пъпчиците вече като, че ли ги оправихме. (пу-пу) Сега е доста спокоен.

Искам да ви питам - вие вкарвате ли си дечицата в някакъв режим или ги чакате сами да се събудят за да ги изкъпете и нахраните?
Имам предвид като часове. Защото нашият герой все се буди късно и ваната трябва да я правим или в 18.00 или в 24.00 ч. Всеки ден му е различен, само закуската и обеда са му стабилни - в 9 и 12.00 часа.
Чудя се след като е ял в 18.00, дали да го будя насила в 21.00 или да го изчакам до следващото хранене, т.е. когато се събуди.

А вие с какви часове сте сега? - ориентировъчно...

# 231
Sparki, много съжалявам! Кураж и сили на сестра ти и семейството!

Desssy, ние сме на безразборно хранене, т.е. когато си иска. Например снощи последно яде м/у 21.30 и 22.30. После се събуди чак сутринта в 4.30. След това в 7 часа, после 10.30 и преди малко в 13.30, но беше доста гладен още от 13 часа, само че го къпах и обличах. Сега излизаме на разходка и предполагам, че ще яде към 16 часа. Понякога яде на 2 часа, понякога на 3, но това изобщо не ме притеснява, водя се по неговите желания. Къпем го или сутрин или вечер, както дойде.

# 232
Деси - Ние сме на АМ и Арен яде по 20-30 мин като по средата спираме да се оригне и т.н. Нямаме колики ,не го боли  коремче и си ака редовно,не е настинал ,нито е прегрят.Има си биба и си я смуче много усърдно като е нервен после я плюе.И понеже е вече на 2 месеца и до тук му познавам навиците и характера много добре,това поведение за него е необичайно затова изкоментирах.Но от снощи всичко е ок и е в кондиция.Държах го вчера следобеда повече време буден и го занимавах.Спа от 23 до 6.
Спарки ужасно съжалявам да науча тази новина. Нека почива в мир малкото ангелче!
ive1ina да не му влияе нещо тетрата,че ака всеки път именно в нея като го потопите ,защото тя е полезна,но е и отровна.Не съм запозната  много ,но се чудя? колко време го киснете в тетра?
Нашият режим се мести през деня , и непрестанно търпи преработване в движение .Обичайно ако нямаме инциденти като последните 3 дни ядем или на 3 часа или на 4 часа,ожадняваме между храненията и пием по мъничко водичка и по-рядко чай /даже до тук съм давала може би 5 пъти /Никога ако е заспал не го будя за каквото и да е и когато стане тогава е банята и яденето .Къпането е в най-разнообразни часове съобразяваме се с това кога сме омазани вече до ушите или ако е проспал къпането в 9 е към 22 или 23 ч. ако нямам сили за баня в 23ч. го къпя сутринта .Но вече съм убедена че графика ми е по-удобно да е гъвкав.
Хубав ден !Ние ще папкаме и към паркааа!

Последна редакция: пн, 23 окт 2006, 14:32 от dennis

# 233
Sparki, дано всички имате повече сили!
Марианка, моите съболезнования! И на теб пожелавам да бъдеш силна, мъката ти сигурно е безкрайна.
Assita, Lulova и другите кърмещи навън майки, кажете по-подробно на какви места навън кърмите, по колко време кърмите като сте навън /не е ли по-кратко храненето, имате ли търпение и спокойствие да държите бебчетата на гърдата достатъчно дълго/ и въобще опишете по-подробно кърменето навън. Аз много искам да си удължим разходките и да използваме хубавото време, но още не съм се престрашила да кърмя навън.
Кърмещи майки, по колко време държите бебетата на гърдите на едно кърмене? За колко време се наяждат бебчовците ви?

# 234
Здравейте сладурани!
Първо искам да изкажа съболезнованията си към теб Спарки - за невинното ти племенниче /Бог ще се грижи за него и да знаеш, че често пъти колкото и да боли тези раздели са по-добри и за детето и за родителите му  Sad Flowers Rose Flowers Rose/ Сигурна съм,че съдбта има хубави планове за сестричката ти...  Praynig Мари-анка, много ти се събра и на теб, мила. Съжалявам много за загубата ти... Дано детенцето ти помогне по-леко да свикнеш с празнотата... Пожелавам ти час по-скоро да се възстановиш физически,за да разкараш дразнителите от дома си. прегръщам те и... влизай по-често във форума, пиши, споделяй! Така ще ти е по-леко. Hug

Присъединявам се към Ави и съжалението за пропуснатата групова разходка в парка, но...може би утре  newsm78
Лесси, падвам се, че с Тино сте добре. Много ти се събра с премиерата на книгата и явно от преумора имунната ти система е сдала... И ние с мъжа мибяхме 4 дни с маски край Спаси и като ги свалихме направого изядохме от целувки Wink
Яни, стискам палци за контролния преглед  Praynig

Ние с Пачо /артистичен псевдоним от дядо му  Grinning/ сме горе-долу добре. По цял ден сме навън по задачи - по магазини, днес до поликлиниката да се регистрираме, до Стройко, по срещи, гостита и т.н. За режим - Живеем волно - без твърди режими...но като че ли Спаси сам си има вече някакъв. Най-важното за нас е банята. Четох, че животът за бебчо е поредица от ритуали, от които вечерната баня е особено важна. Синът ми вече си знае, че преди баня си играем голички/масажче/, после пеемпесни и плуваме, после в леглото на романтична обстановка - приглушена светлина, тихи звуци /тв/ и кърмене - следва пауза от 4-5 часа, после пауза от около 3 часа, сутрин има 2 хранения през 2 часа /второто го правим точно преди да излезнем навън/ и после се храним през 2.5-3 часа...
За коликите - от както пия чай на Хип сме доста по-добре.
МарияФ, аз мляко не пия, но виж биричката я уважавам почти ежедневно  beer/преди никога не съм обичала пиво! - явно организмът си знае/

В момента Спаси седи в шезлонга си и гледа как татко му тренира на лежанката. Издава много смешни звуци - все едно брои и ние с татко му се заливаме от смях.

Зия - радвам се, ч есе разписа. И аз ви следях в съседния форум и съм страшно щастлива, че от ден на ден сте все по-добре /и тримата/ За мен е чест, че познавам силен човек като теб.  Heart Eyes и се радвам, че съдбата е справедлива към семейството ти. Спаси си заплюва красавицата ти за игри и сладкарници Clown
ох трябва даприключвам
П.С.
Шоколадче, и аз кърмя навън. Избирам някоя по-спокойна пейка и си го нахранвам малчо - но в парка съм кърмила само с компания. Иначе най-често го кърмя в колата./супер удобно/ Веднъж го кърмих и в Мол-а - горе където са ресторантите седнах с гръб към заведението и лице къмпрозорците, гушнах Спаси и покрих част от него и гърдата с пелена... Никакъв проблем! Общо взето е важно да имаш с какво да покриеш разголената гърда и да се наместиш удобно. За малчо установих, че няма значение къде сме... Първоначално е хубаво да има още някой - за кураж с теб.  Peace
утре надявам се по обяд да видя някои от вас край кончетата Flowers Bouquet Kissing Heart

# 235
Afrodita - и ние вчера бяхме като теб - баня в 21.30 и после се събуди чак в 4.30 ч., после в 9.00 и в 12.00. Добре тогава няма да насилвам нещата само заради свекървата. Бебко сам си знае кога му е време за папо.

Ви - Ние се кърмим за 15-20 мин. и то доста активно след което бебко се унася и сам пуска гърдата. Тогава съм сигурна, че се е наял и е много доволен. Даже пуска и усмивки.

За кърменето на вън и аз съм много "за", но ме притеснява това, че не може да се смени пампо на бебко навън, защото все пак си е по-студеничко , пък и не може да го разсъбличаш насред улицата. Нали се сменя преди всяко хранене, а пък 7-8 часа да не му го сменяш ми се струва направо безумие. Вие как мислите по въпроса или по-точно как практикувате?

# 236
Здравейте момичета
Спарки приеми моите най искрени съболезнования Нямам думи да изразя съчувствието си

За кърменето навън ние си се кърмим спокойно Не се притеснявам и Алексчето си се храни колкото иска Памперса го сменям преди да изляза на обяд като се затопли и после към 4 в градина на Дари и после в 7 като се приберем Мисля че 3 часа е нормална пауза

Коликите ги борим неуспешно Имаме колики дори през нощта между 3 и 6 Пълен ужас Но най тежки са следобед от 5 вечер до 10

Ириини мерси за пожеланията Утре съм на преглед и ще се отчета Утре ще ходя и на панорамна снимка на зъбките да видим всички поражения на бременността
На вас почна ли да ви пада косата На мен вече да и доста и се дразня ама знам че няма начин

Поздрави и лека вечер

# 237
Добро утро момичета!
Спарки страшно ми е мъчно за малката душица,незнам просто какво да ти пиша,нямам думи за случилото се,дано сестричката ти да бъде силна и да успее да преодолее мъката!
Мариа-нка приеми моите най-искрени съболезнования за баща ти,не искам и да си помислям как се чувстваш в този момент,прегръщам те Hug и дано Бог ти изпрати от тук нататък само радости.Сигурна съм и вярвам,че след лошото идва двойна доза добро(след буря,изгрява слънце)!
Ние с Габи сме добре,тази нощ малката дунда луда ме направи с това нейното ядене,постоянно е гладна и вече незнам какво да правя,започвам да си мисля,че млякото не я засища,ще говоря с педиатърката ако трябва да го сменя с по-калорично,че да я държи по-дълго време сита, като например Аптамил,чета във форума,че това е най-калоричното мляко и децата го харесват.Не мога да й смогна-една кутия за два дни!Тя е на по-малко от 2 месеца и вече е 5 килограма от 2.500,ако можеше и мен щеше да изяде Joy.
За колики й давам чая на Хип,тъй като от Саб симплекса ми се запича доста и не смея много да прибягвам до него.

# 238
Да кажа и за нашия режим.
Ние бяхме много волни птици. Изцяло на поискване го карахме, но като сложа нощната пауза излезе, че Тино се храни много малко. Ходих при педито да ми каже защо сме запечени и акаме на 3 дни. Тя каза, че е защото ядем 5 пъти. Затова сега го мъча мъника със стриктен режим - ядене на три часа. Действително започна по-често да върши голямата работа.
За банята съм 100% съгласна с Иринии. Моя Тино разбира кога е ден и кога нощ именно благодарение на банята. След баня и масаж Идва големия нощен сън.
За децата знам, че е по-добре да хапват на поискване.

Ирини, права си за преумората. И аз така мисля.
Дано никоя мама не се разболява повече.

Яни, успех на прегледа.

# 239
здравейте...
пиша набързо с 1 ръка...само да се оплача,че днессме на док, защото май спаси има конюнктивит на 1то оченце... едвам го отваря ако не го промия - жълти слепващи секрети... не знам от къде го е пипнал - само с нас си общува.... мнооого ми е мъчно. МНОГО

Общи условия

Активация на акаунт