Бременна от женен мъж на 35 - той не иска дететоо

• 45 929
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Скрит текст:
Нормално е един мъж да се стресне, когато хоп, като гръм от ясно небе се появи непланирано извънбрачно дете. Шок би било за всеки изпаднал в тази ситуация.
Редно е да го оставиш малко да помисли, седмица, две, да се отърси от шока и да му олегнат мислите. Може пък да размисли в твоя полза, дай му време.
Това не е било връзка 'тръпка-секс'. Ако беше такава, то нямаше да продължи 9г. Явно има по-сериозни чувства и отношения, които не се затриват ей така за 1 ден.
Човекът е водил паралелен живот без бебе едно десетилетие. Какво му пречи да продължи същия този паралелен живот, но с бебе? Авторката ще я устройва. Мъжът предполагам също. Жена му ще се наложи и това да преглътне, и без това е свикнала да живее с рога. При това жена му не ни интересува, защото тук е темата на авторката и обсъждаме нейните облаги.

Не ми ги обяснявайте тия, че авторката е използвана само за секс и удоволствие. Секс в днешно време - по път и над път. Имало е взаимно споделяне на много неща освен секса. Кажи речи, си е споделил всичките си хубави моменти в живота с нея. Сигурна съм, че я свързва само и само с приятни чувства. Аз не мисля, че мъжа ще зачеркне авторката с един замах. Трябва да е изключително безчувствен и коравосърдечен, за да го направи.

Това, че й е отделил 9 години, нищо не значи. Не е набиване на канче, просто такава е реалността, често. Особено пък щом става дума за мъж, който върти две жени и с нито едната отношенията не са пълноценни. Едната с рога, другата в режим на изчакване. Смисълът не е да й е кофти на авторката, а да прецени дали я устройва освен 9 години, така да прекара и остатъка от живота си.

Иначе съм съгласна, че мъжът е в шок и може да преосмисли. В крайна сметка, ако не друго, мъжете трудно скъсват с един навик. Щом не е прекъснал отношенията с жената толкова време, може да не успее и тези с авторката (освен ако не го натиснат). Така че това наистина е разумен съвет, да изчака и да види как ще му улегне новината. Проблемът в нейния случай е, че има ограничено време в зависимост от избора си. Ако си иска детето обаче, няма закъде да бърза.

# 616
За мен добрият вариант е да й помага, без (засега) да припознава детето. Мъжът е щедър и явно не съвсем коравосърдечен. Реакцията му е на стреснат, но не и злонамерен човек. Припознаване може да се направи винаги, да кажем след десет години. Ако детето реши, след навършване на пълнолетие, самото то има право да заведе иск за установяване на бащинство. Тогава вече няма шанс мъжът да я затруднява, както ако е вписан като баща отсега.

# 617
За мен добрият вариант е да й помага, без (засега) да припознава детето. Мъжът е щедър и явно не съвсем коравосърдечен. Реакцията му е на стреснат, но не и злонамерен човек. Припознаване може да се направи винаги, да кажем след десет години. Ако детето реши, след навършване на пълнолетие, самото то има право да заведе иск за установяване на бащинство. Тогава вече няма шанс мъжът да я затруднява, както ако е вписан като баща отсега.
Колкото и да е грозно, не знам дали е уместно да се изчаква чак до пълнолетие на детето, за да бъде припознато, тъй като, ако мъже сега е на 50+, тогава ще е на 70+

# 618
Аман от хора, които нямат чувство за емпатия в ценностната си система.

Трудно е да се прояви емпатия към човек без ценностна система, ще ме прощаваш, дори при най-добро желание.
Явно повечето тук се разпознаваме (или се опасяваме да не изпаднем) в ролята на съпругата, а не на любовницата – оттам и липсата или наличието на емпатия. Всеки с опита си... И с ценностната си система, щях да забравя.

# 619
...С какво си по-малко от останалите жени ?
.......
П.С.
Че и дърт ! Абе, какво ти е на тебе бе, жена ?
Че тя си е повече от останалите жени. Има си любовник, който е посветил девет години от живота си на нея, много е стабилен финансово...
Най-вече е повече от онази дърта кукумявка жена му, която ще се пусне от яд, ама, ей, на, пак не е на нейната - ромеото продължава да навестява авторката и да я облива с безценното си семе (е, понякога й го влива, но ако не беше така, нямаше да я има темата).
П.С.: Дърт, дърт, ама старият кадилак вози комфортно, дълго, продължително... не е като някой хечбек да бърза по завоите.

# 620
  • София
Така, де.
Отпада притеснението от репликата - дадо ти ли те води на ДГ.

# 621
ALMIRRA
Знаеш ли с кое не съм ок в тая история ? Нито е, заради съпругата, нито заради това, че не се е пазила. Това, което не ми харесва, ама хич, е че не знае дали иска детето. Само това. Че пита другите хора дали за задържи детето. Защото дори и сега да го задържи, може след 9 месеца някой да й каже, че е много трудно да си самотна майка и тя да се съгласи, че не може да поеме сама цялата отговорност и да го изостави. Разбираш ли кое ми тревожи емпатията ?

# 622
Е, тя жена му може и тя да има любовник, що да не. Аз така бих направила. Не вярвам да не знае, но най-близките разбират накрая.

# 623
И аз не я съдя за връзката с женен мъж. Неприятно ми е отношението, което показва към нероденото си бебе. Ако няма да й донесе дивиденти, е готова да се отърве от него. Поне така изглежда.

# 624
Може би просто се страхува, че няма да се справи.

# 625
Може би просто се страхува, че няма да се справи.
По-назад тя заяви, че не иска детето, ако бащата няма да участва в отглеждането. Не знам дали си е променила мнението.

# 626
Еми щом страха надделява над любовтта към детето, всичко е ясно. Тя е майката, това е. Никой друг не може да даде живот на нейното си дете. Тя трябва да реши кое иска повече. Да не я е страх или да има дете. Това е. Въпросът не е какъв цвят да си боядиса косата, че да й кажат другите. Въпросът е за дете. Нейното.
Lorelada
Иди в някой дом за изоставени. Там всички са деца на такива изплашени майки, които просто са се изплашили, че няма да се справят и са ги изоставили. Иди, виж им очичките и протегнатите ръчички после ела да ми обясниш, че я разбираме колко й е трудно.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 12:10 от buttercake

# 627
Е, те българките почти не си оставят децата. То и при планирани деца ги е страх много хора, а при неочаквано забременява е е шок. Но на 35 вече човек трябва малки да е пораснал.

# 628
Пак почнаха лирическите отклонения. Какъв дом за изоставени деца в днешно време? Ами информирайте се малко де.

# 629
Ми преди имаше такива домове. Живеех близо до такъв. Сега как стоят нещата ?

Общи условия

Активация на акаунт