Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 17
Здравейте, бременна съм в 27 седмица. Като цяло имам контракции още от 17-та, но напоследък стават повече. Вчера от 17:00 не спряха, през нощта се събудих около 00:30 и все още имах... Не през половин или 1 час, а през 5-10 минути. Като цяло не почивам особено през деня, не че се преуморявам, но стоя на бюро, защото се занимавам с рисуване или най-малкото съм на дивана пред лаптопа да върша нещо друго. Имам предвид, че не лежа особено. Днес сутринта вече съм добре, поне засега, но все още го мисля. Намирам се в Англия, а тук явно много трудно биха те отразили лекари. Акушерката ми каза миналата седмица, че било нормално ако не са болезнени и през равен интервал от време. Тук не мисля, че както в България изписват на всеки магнезий и т.н... Не че държа на това, искам да знам просто, че всичко е наред. Та, интересува има ли други като мен с такива контракции през толкова кратък период от време и какво са ви казвали... Тук е Великден тези дни и мога да отида само в бърза помощ.

# 1
 • Мнения: 13
Трябва да пиете магнезий,и при мен започнаха от рано и откакто пия положението е доста по-добре. Вече съм 34 г.с

# 2
 • Мнения: 300
Определено не е нормално,трябва да пиете магнезий,за да се успокои матката.

# 3
 • София
 • Мнения: 29 986
Купи си магнезий, нали се продава свободно. И но-шпа, ако има.

# 4
 • Мнения: 13 149
Аз пък мисля, че преди да си самопредпишете нещо, трябва да се направи ехограф и да се види какво става.

# 5
 • Мнения: 3 231
Не е нормално, тук за такова нещо приемат в болница, под наблюдение и се назначават медикаменти. Едно е единични контракции, друго е в такъв продължителен период. Потърсете начин да минете на преглед.

# 6
 • Мнения: 10 137
Ако и днес имаш контракции намери начин да те види лекар.

# 7
 • Мнения: 1 754
И за мен не е нормално да са регулярни контракциите. Аз имах от 18та седмица, но бяха по веднъж- два пъти на ден, а не на 5мин. Аз бих отишла на лекар още днес.

# 8
 • Мнения: 32
Не мисля, че е нормално. Аз също съм в Англия и като теб си мислих, че не отразяват ама не е така. Обади се първо на номера 24/7който ти е отпред на maternity notes. Ти си в напреднала седм и ще ти кажат точно какво да правиш. Аз в петък сутринта бях с леко прокървяване бременна в 10 седм тоя номер не важи за мен щото е след 16 седм. Както и да е звънях на спешен номер и обърнаха ми внимание и даже в болница по спешност ме приеха нищо че сега са  Великденски празници, но за съжаление при мен нищо не можеше да се направи. Моят съвет е не се притеснявай да звъниш и търсиш помощ, ако преценят че има опасност за теб или бебето ще предприемат нещо. Видях, че може в почивните дни и частен скан да си запазиш на много места, което беше моя опция, щото и аз като теб си мислех, че може и да не ми обърнат внимание. Желая ти успех и дано не е нещо притеснително

# 9
 • Мнения: 1 754
Да, звънни на Triage, те ще ти кажат дали има нужда да отидеш на преглед. Аз имах неболезнени контракции отвреме- навреме от 18та седмица и един ден усещах силни менструални болки и им се обадих. Казаха да отида и да ме прегледат. Със твоите регулярни контракции, аз бих тръгнала натам и не бих позволила да ме върнат без преглед.

# 10
 • Мнения: 17
Обадих се в Triage, не мога да повярвам чак... От два часа съм с мускулна треска високо на корема. Пак си имам контракции въпреки, че не са чак толкова чести, но пак са си през 15-20 минути.. Започна малко и кръста да ме боли. Всичко казах и според тях е нормално... Щом усещам и бебето, че мърда. Казаха да изпия два парацетамола и през 4 часа по още 1... Ако прокървя или болките станат болезнени да се обадя пак...  Не мога да разбера защо трябва да стане сериозно за да се стигне до преглед. Sad Успокоявам се като го усещам да рита, но все пак няма как да не се притеснявам.

# 11
 • Мнения: 1 754
Не мога да повярвам, че не искат да ви прегледат... В този случай бих отишла до спешно то, оттам трябва да ви прехвърлят. Или бих се обадила отново като доукрася малко историята. Или бих отишла утре на частен преглед.
Както казах, аз също имах ранни контракции, но бяха по една-две на ден, а не на 5-10-15мин. Трябва да се провери дали предизвикват  скъсяване на шийката.

# 12
 • Мнения: 6 905
Не е нормално. Дори това да са безболезнени подготвителни контракции на Бракстън Хикс.

Няма нищо лошо в приема на магнезий. Дори напротив. Не е нужно да се правят изследвания преди това.
Наистина може сама да си купите от аптеката и да започнете прием и то в максимално допустими дози.

Не искам да ви плаша, но първото си дете родих преждевременно именно заради подобни контракции, на които аз като студентка не обърнах никакво внимание.
С втората бременност вече бях по-предпазлива. Още от четвъртия месец ми се появиха тези контракции и от тогава цяла бременност приемах магнезий до края в максимални дози. Успях да си износя бебето почти до термин.

# 13
 • Мнения: 13 149
Не разбирам промотирането на този магнезии. И не е вярно, че не е нужно да се шзследва. Ако нивата в организма са достатъчни, трябват ли му още?!

Ако шийката се скъсява, той няма да помогне.
Трябва й спешно преглед. Може да е нищо, а може и да е нещо много сериозно. Не вога да повярвам, че в Uk няма къде да се отиде на ехограф платено.

# 14
 • Мнения: 3 231
Не мисля, че някой промотира магнезия, просто се дава вариант да пробва да овладее положението. Ясно, че ако се стигне до скъсяване, файда няма, затова и се приема преди да се стигне до там. Препоръчва се при мускулни крампи, матката е мускул и моя опит, помага. С първата бременност имах контракции и с магнезий ги овладявах. Сега отново. Ако 2-3 дни не пия, втвърдяванията стават много, докато когато приемам, положението е доста по-спокойно. След като АГ го изписват при подобни състояния, явно има резон.
Вариантът да стои и да чака прокървяване ми се вижда абсурден. Като се стигне вече до усложнение, каква е ползата? Парацетамол пък да повлияе на контракции е смешно, казали са го за болките, за които пак ако са силни, няма да помогне. Добрата грижа предполага избягване на усложненията, а не да чакаме да стигнем до там. Но явно там нещата стоят по друг начин. Високата активност на матката не е ок и трябва да се контролира. Освен риска от скъсяване, когато матката не е спокойна се нарушава и кръвотока, това влияе на транспорта на достатъчно хранителни вещества до бебето. Това ми казаха при последния преглед с ехограф, когато видяха контракциите и ми повишиха дозата магнезий на максималната допустима. Тогава бях горе-долу седмицата на авторката.
Дано открие начин да отиде на преглед или положението да се успокои от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт