Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 597
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 15 420
Хубаво е да си свободен. Да не си зависим и да имаш достойнство, драги ми съфорумки.

# 15 421
  • София
Аз също съм ЗА умереност при плюенето на ББ, защото той крал, но и други са се облажили, те пък наемат подизпълнители, които дават работа някому.
Тези, които са се облажили, отиват на кръчма (преди ковида) и хвърлят едни немалки пари, което прави собственика хепи, а и той си има семейство, работници и т.н. Или жена му си купува дрешки и обувки и прави оборот на нечий магазин.
Да, моделът е дефектен, обаче смятам масовото оплакване по-скоро за национална черта, отколкото за реална икономическа ситуация

# 15 422
Не може само с нови. Трябва си опитни хора, за да могат да поемат бързо.
Новите им трябват месеци докато се ориентират.

Е, честито.
Всичкото ДС се набута във властта. За съжаление хората, които протестираха, най-вече младите хора, никак не са наясно какво страшно нещо върнаха на власт. Ще имат възможност да го разберат, естествено.

# 15 423
  • София
Да, наистина странно, хората родени след 1973 г. са достатъчно възрастни, за да участват в управлението. Те поне в ДС не са били.

# 15 424
В Пресечна точка днес една професорка каза, че има вероятност Българско лято да влезе в парламента. Изследват профила на избирателите им. Млади до 30 г. , от малки населени места, бедни момчета, мечтаещи за лесно забогатяване и в очакване Божков да им го осигури. Бил им модел

# 15 425
Не може само с нови. Трябва си опитни хора, за да могат да поемат бързо.
Новите им трябват месеци докато се ориентират.

Е, честито.
Всичкото ДС се набута във властта. За съжаление хората, които протестираха, най-вече младите хора, никак не са наясно какво страшно нещо върнаха на власт. Ще имат възможност да го разберат, естествено.

А, то ДС не е излизала от властта, и то на най-високи позиции. Агент Буда, агент Иван, баща му Дончо, и т. н. 🙂

# 15 426
# 15 427
  • Другата България
Да, наистина странно, хората родени след 1973 г. са достатъчно възрастни, за да участват в управлението. Те поне в ДС не са били.
А, те бяха такива и при предходни, и при още по-предходни избори - достатъчно възрастни, за да участват в управлението.
Всички, чието ЕГН започва с 6 и нагоре.
Дори със 7 и нагоре.
Защо ли това не се случи?
Дали защото ако те не са били в ДС, то някои техни роднини вероятно са?

# 15 428
Е, честито.

А, то ДС не е излизала от властта, и то на най-високи позиции. Агент Буда, агент Иван, баща му Дончо, и т. н. 🙂

Явно нямате представа от ДС отпреди 1989 г. Но скоро ще имате възможност да разберете, няма да Ви развалям изненадата. Дано да е приятна за Вас, за мен определено ситуацията не е приятна - връщане на власт на БСП и комунистите. Отново ще започнем да си размножаваме малцинства.

# 15 429
  • Варна
Скрит текст:
Е, честито.

Явно нямате представа от ДС отпреди 1989 г. Но скоро ще имате възможност да разберете, няма да Ви развалям изненадата. Дано да е приятна за Вас, за мен определено ситуацията не е приятна - връщане на власт на БСП и комунистите. Отново ще започнем да си размножаваме малцинства.
Не знам какво точно си спомняте отпреди 89г., но аз ясно помня как малцинства нямаше. Всички ходеха на училище, бяха грамотни и работеха. И не смееха да гъкнат. Размножаването им стана точно заради отхвърлянето на всичко "комунистическо", стимулирането им да живеят на гърба на обществото и да реват за права, също. Така че май не си спомняте много ясно нещата...
Клишето "комунисти" по-скоро изглежда вече банално и досадно, отколкото като реална заплаха. Ако ми кажете какво точно се очаква като "дойдат комунистите", отреди 1989, може и да разбера....
Иначе си остава тъпо клише.

# 15 430
Какво им  е на комунистите,  като изхвърлим върхушката им ,са  неразличими вече.Нито са идеалистите - мечтатели за равенство, нито борци.
Няма как да се пръкне нещо невиждано.Вероятно няма да има и следващо правителство в резултат на новите избори и това ще кара дълго.Дано има де, някой да е отговорен и има  зелена светлина да решава и  гради.Ама май резултатите са едни и същи винаги,  а за толкова кратко - съвсем няма да са други.Нищо лошо всички да участват някак  ако ще продължи това дълго.
Не ме плашат комунистите, демократите, никой,  и чалгарите дори.
Плашат ме нещата дето излизат, повече от Оруел  е изненадващо и страшно.
А кой подслушва, и  там има всякакви и може да изнесе един за теб, друг за мен инфо.Напълно възможно  я за пари ,  я за слава, рядко  е за идея.Много рядко вече.

# 15 431
Скрит текст:
Е, честито.

Не знам какво точно си спомняте отпреди 89г., но аз ясно помня как малцинства нямаше. Всички ходеха на училище, бяха грамотни и работеха. И не смееха да гъкнат. Размножаването им стана точно заради отхвърлянето на всичко "комунистическо", стимулирането им да живеят на гърба на обществото и да реват за права, също. Така че май не си спомняте много ясно нещата...
Клишето "комунисти" по-скоро изглежда вече банално и досадно, отколкото като реална заплаха. Ако ми кажете какво точно се очаква като "дойдат комунистите", отреди 1989, може и да разбера....
Иначе си остава тъпо клише.

Размножаването на малцинства стана след 1989 г., когато комунистите се пребоядисаха в "бизнесмени" и бяха на власт повече от 10 години. Аз не разбирам как някои хора бутнаха държавата отново в техни ръце - гласуват за хора, които са над 50-годишни, а уж били млади и умни гласуващите...

# 15 432
  • Варна
Не мисля, че трябва да влизаме в кой знае какъв спор, но малцинствата се "отглеждат" активно отпреди малко повече от 10, да кажем 15г
И това с "комунистите" пак чакам да ми се обясни.

# 15 433
Смешно ми е , Бойчето е от 12 години на власт, пък не се вижда  как е  популацията.Във Факултето, подобните.
Ние имаме квартал Изток ,все на изток се заселват.Къщи  уредени , сметки - платени, палати сякаш строят, купуват  извън квартала, интегрират се по учебник, работят навънвн Европа и най - накрая са оценени  някак, сигурно не като местните, сигурно работят мръсната работа, то и тук такава вършеха, но сравнено с у нас се вдигнаха  и просперират.Нито се размножават като зайци, нито са за съжаление.Бойчето ги е оправило сигурно тези.
Или просто битието определя съзнанието не е просто слоган  и клише.
Говорим за месеци власт, говорим за сборно правителство, има от всички  вероятно и повече БСП.Като президента.Който  е Американски възпитаник.Който  не е зле да  поддържа отношения с всички ,да не къса, да не се влияе от опорките на ЕС, че и те имат.Малко по-неутрално да  е, не върха на копието да сме ,малка държава сме и някъде на границата на двете враждуващи сили.
То каквото да правят ,все няма да е редно за всеки, но поне да не е криминално  действие, както се изтъкна на Бойчето, много криимнално става, подслушване, градуси , лобизъм дет недопустим, рекет, кражби пладнешки на банка.Фалираха  няколко едно време, после  свърши кяра ,та КТБ фалираха да не връщат ,сега друга намерили, изпитан начин.
И срам пред света с тях , коумнистите поне грамотни всякак.
Пък изборите решават ,тези няколко месеца   е нормално каквото става.Уволнения ,рокади , компромати ...и това ще мине.

# 15 434
  • Другата България
Не мисля, че трябва да влизаме в кой знае какъв спор, но малцинствата се "отглеждат" активно отпреди малко повече от 10, да кажем 15г
И това с "комунистите" пак чакам да ми се обясни.
Joy Зареди се с пуканки и бира.

Поне към момента аз лично не виждам някой, който може да се справи с малцинствата.
Те са били удобни винаги, особено през последните именно десет години.
Така си ги отгледахме, че вече оправия няма.
Дори напротив, по-зле ще става, защото те са само с права, но не и със задължения.

Общи условия

Активация на акаунт