Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 248
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 450
Навремето, когато Радев се кандидатира за президент, хората го харесаха. Много малко хора бяха чували за него, но качествата му не можеха да бъдат оспорени, въпреки, че беше подкрепен от БСП. Аз самата гласувах за него, а и не само аз - много хора, дори и крайни критици на БСП го подкрепиха. Както някой по-назад писа - дори и привърженици на ГЕРБ гласуваха за него, защото видяха в него това, което искаха да има техния президент. 
Сега излиза нов претендент и то доста силен. Какво, няма да му признаем качествата ли? Защо - защото е подкрепен от ГЕРБ? Ако беше подкрепен от БСП, ДБ или ИТН други качества ли щеше да има? Щяхме ли да му ги признаем тогава?
Истината е, че човека е такъв, какъвто е - професор, ректор на СУ, познат в неговите среди и непознат за повечето хора в България. Всичко това е една добра платформа, на която да стъпи. А докъде ще стигне, зависи от ПР-а, който ще направи и образа, който ще изгради пред хората през следващите 2 месеца.
Не мисля, че е редно да се слага Х на човек, който още не е показал какъв човек е, какво предлага и какво е неговото виждане за управлението на България, само защото е подкрепен от ГЕРБ

# 36 451
Скрит текст:
Навремето, когато Радев се кандидатира за президент, хората го харесаха. Много малко хора бяха чували за него, но качествата му не можеха да бъдат оспорени, въпреки, че беше подкрепен от БСП. Аз самата гласувах за него, а и не само аз - много хора, дори и крайни критици на БСП го подкрепиха. Както някой по-назад писа - дори и привърженици на ГЕРБ гласуваха за него, защото видяха в него това, което искаха да има техния президент. 
Сега излиза нов претендент и то доста силен. Какво, няма да му признаем качествата ли? Защо - защото е подкрепен от ГЕРБ? Ако беше подкрепен от БСП, ДБ или ИТН други качества ли щеше да има? Щяхме ли да му ги признаем тогава?
Истината е, че човека е такъв, какъвто е - професор, ректор на СУ, познат в неговите среди и непознат за повечето хора в България. Всичко това е една добра платформа, на която да стъпи. А докъде ще стигне, зависи от ПР-а, който ще направи и образа, който ще изгради пред хората през следващите 2 месеца.
Не мисля, че е редно да се слага Х на човек, който още не е показал какъв човек е, какво предлага и какво е неговото виждане за управлението на България, само защото е подкрепен от ГЕРБ
Редно или не, феновете/застъпниците на Радев ще намерят с какво да го компрометират. Така работи системата, гледаме го дълго време - замеряне с всевъзможни компромати.

# 36 452
Е, то хейт винаги ще има. Днес сутринта по Нова на гости беше някакъв професор от БСП /по радиото го слушах и не разбрах кой е/, който веднага започна да обяснява как Герджиков се е закачил за влак, който върви назад /ГЕРБ/ и няма как да успее. Ама честно казано, така, като го слушах ми се видя попритеснен от тази кандидатура. Та интересното в президенстката битка тепърва започва.
Между другото смятам, че съпругата на Герджиков /ако има де, че не съм запозната/ би могла да изиграе наистина сериозна роля в предизборната му кампания. Навремето Деси Радева така удари едно рамо на мъжа си, след изцепкиге на предишната г-жа Плевнелиева. Но пък после за 5 години бая кал хвърли върху него с всевъзможни издънки.

# 36 453
Е, ясно е че двамата ще са на балотаж. Не вярвам нито един от тях да разсъждава по подобен начин като тук в темата и добре, че е така. Лично аз с интерес ще следя кампанията на новия кандидат и като нищо ще го подкрепя. За Парламент най-вероятно няма да гласувам за пръв път от много време. Но няма за кой в случая, всички ми намирисват и не искам да участвам в тяхната борба за власт. Не ме кефят. Ако тоя новия кандидат не ми хареса ще си гласувам за Радев предполагам.

А какво лошо има Луна да е главнокомандващ, то майтап ама като се изтипоса пред армията и изпиее Бягайте крачета към младите момчета или какво там беше а сигурно може и на турски да го изкара, аз не съм сигурна в резултата на Радев и Герджиков мхм Grinning

# 36 454
Гришо - президент !!
Красив, известен, знае езици Simple Smile
И знае имената на столиците на държавите по света... Laughing

Djaky,интересно как трябваше да реагира НАТО на кризата в Кипър?

# 36 455
Аз много се респектирах как Радев ще спре талибаните и турската армия и сега обмислям този аспект на
дилемата.

Три разнородни мнения.

https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/10/01/4259404_rektorut_n … ia_universitet_e/

# 36 456
Това е също така желание и на много извънпартийни хора, например мое.

# 36 457
Simple Smile Колкото и да го сресват сега ПРите на ГЕрб, Герджиков не е силен кандидат - това, че е от академичните среди в момента не е кой знае каква референция, след Петър Илиев, толкова дълго отглеждан в СУ.
Трябва да стане катаклизъм, за да изостане Радев и да напредне Герджиков.  Неслучайно останалите са отказали на ГЕРБ, а и Борисов отново избра да не участва в мажоритарни избори.

# 36 458
Днес сутринта по Нова на гости беше някакъв професор от БСП /по радиото го слушах и не разбрах кой е/, който веднага започна да обяснява как Герджиков се е закачил за влак, който върви назад /ГЕРБ/ и няма как да успее. Ама честно казано, така, като го слушах ми се видя попритеснен от тази кандидатура. Та интересното в президенстката битка тепърва започва.
Румен Гечев - БСП.  Този човек май е позабравил, че беше министър в правителството на Виденов.

# 36 459
По Нованюз имаше кратко изявление на Герджиков.
Каза, че след два дни ще отговори на всички въпроси.
Питаха го за Петър Илиев. Каза, че този казус изобщо не е стигнал до тях. Нормално. Кислова като си е затраяла, как някой да знае.
Щели да вземат отношение , още вървели проверките.

На мен ми хрумва стратегически ход на Герджиков - оставя П. Илиев, защитава пламенно този гений на мисълта и печели ИТН Blush

Върви ми тв-то на нова нюз в момента, гости бяха Въргала и бившата на Беряну, та имало виц вече:
Стихчето "Настане вечер, месец изгрее" и т.н. и отдолу автор Петър Илиев

# 36 460
А, и да припомня един интересен разговор, воден между "генерал Деси" - Румен Радев и един друг генерал по повод назначаването на въпросната Деси за ПиАр на българските военновъздушни сили. Интересно как ли точно си върши работата - може би рекламира МиГ-29 в чужбина? Simple Smile

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30402491.html

РР - олицетворение на морал и почтеност, та дрънка!

# 36 461
Само да не помисли някой, че Герджиков не е бил и той единствен кандидат като Гешев - https://www.clubz.bg/90811-edinstveniqt_kandidat_za_rektor_na_su_pak_preizbran

И обяснението на Борисов: ""Разбира се, приемам упрека, че както ректорът на СУ беше избран като единствен кандидат, пък нямаше протести, Доналд Туск беше избран, пък нямаше протести... Може да ми ги припишете на мен, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат", обяви Борисов, визирайки бъдещия главен прокурор Иван Гешев."

# 36 462
SatisfiedSatisfiedЧета дискусията и си мисля как трябва незабавно да променим конституцията и да фиксираме там, че президентът на републиката не трябва да е нищо друго освен генерал-летец. Най-добре ще е и да махнем ограничението за два мандата. Satisfied

# 36 463
Написах истината, а именно - че Малинов, шефа на движение Русофили, получи задача да привлече макс количество прозападни българи да подкрепят прокремълския кандидат Румен Радев на прокремълската партия БСП, поради което в една телевизия Малинов почти "обвини" Радев, че бил "прозападен".

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 13:15 от Не се сърди, човече

# 36 464
Ама моля вЪ... какъв главнокомандващ, какви въоръжени сили?! Сериозно?!
То е толкова смехотворно, че чак не си струва да се коментира.

Аз определено смятам да гласувам за Герджиков. Академичен човек, с респектираща позиция. Надявам се да оправдае очакванията ми.
Желая промяна в президентството, защото смятам, че РР също е част от големия политически (и икономически) проблем.

Общи условия

Активация на акаунт