Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 194
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 555
  • инфантилно и разглезено хлапе
Цецка пък изобщо не харесвах, точно нея ли намериха да сложат за кандидат тогава? Поне да ги бяха разменили - адмиралът да е кандидат за президент, а тя да е вицето.
С Цачева за президент ГЕРБ бяха наясно, че няма да спечелят. Защо я издигнаха и каква им беше играта, не ми я ясно.
Те и сега са наясно, че с този кандидат на Борисов няма да спечелят срещу Радев.

# 36 556
Мисля, че много подценявате шансовете на Герджиков. Радев може да е познат и харесван, но до вчера нямаше никаква конкуренция. От днес нещата са различни и мисля, че Герджиков е достатъчно силен кандидат. И дори да не спечели, разликата между двамата няма да е голяма. Т.е. Герджиков ще обере доста гласове не благодарение, а въпреки подкрепата на ГЕРБ.

# 36 557
Служителите на БАН и СУ не са достатъчно голям електорат (отвъд ядрото на ГЕРБ). Иначе казано - главата си залагам, че 90+% от хората в България за пръв път са чули това име вчера.

Опорките, настрана - все тази ми е откъде идват - доста тъжни президентски избори се очертават. Щеше ми се да спором ЗА два, три читави кандидата и кой би бил най-подходящ. В момента положението е за или против Радев си, а, ако си против Радев, може изобщо да не си за този, за когото гласуваш.

# 36 558
  • Варна
Герджиков може да е капацитет,  но ГЕРБ са доста дискредитирани. И с това клише за обединение-фарс. Честен човек не би се съгласил на подобна подкрепа.
Ясно е, че ще бъде марионетка.

# 36 559
Аз му давам шанс да ме спечели.
И аз се чудих дали за първи път го чувам, но вчера беше припомнен случая с разследването на БТВ за платените 9000 лв на майка му.

# 36 560
  • Варна
Няма да изявява лично мнение и решения.В ГЕРБ диригента е един, с доста ограничен интелект.

# 36 561
Аз му давам шанс да ме спечели.

И аз така. Има 2 месеца и е много важно как ще се представи. Ако не - гласувам си за Валерката и това е! Ако се кандидатира де Simple Smile

# 36 562
Цецка пък изобщо не харесвах, точно нея ли намериха да сложат за кандидат тогава? Поне да ги бяха разменили - адмиралът да е кандидат за президент, а тя да е вицето.
С Цачева за президент ГЕРБ бяха наясно, че няма да спечелят. Защо я издигнаха и каква им беше играта, не ми я ясно.
Те и сега са наясно, че с този кандидат на Борисов няма да спечелят срещу Радев.
Не знам те дали са наясно, но този път аз ще гласувам на тези избори. Това не беше ми се случвало след Петър Стоянов. Дори не мога да се сетя кога гласувах за него, когато спечели или когато загуби. И няма да гласувам за Радев.

# 36 563
Възмутително поведение на Радев. Надявам се това да са резултатите на изборите:
1. Герджиков
2. Луна
3. Радев

# 36 564
Темата с обединението направо ми идва туу мъч. Тоя е разеденител, оня - държи да е обединител. С кой ще ме обединява - с ГЕРБ ли? Ми, не, мерси. По-добре разединена да си ходя.
П. С. : малко изкуство Simple Smile)))

# 36 565
Темата с обединението направо ми идва туу мъч. Тоя е разеденител, оня - държи да е обединител. С кой ще ме обединява - с ГЕРБ ли? Ми, не, мерси. По-добре разединена да си ходя.

Не мисля, че и самият Герджиков може да обясни смислено какво значи "обединение на всички партии и всички българи"  или кого с какво и как ще обединява. Но предполагам, че звучи яко, понеже е контрапункт на прословутото "разединител" /вероятно пак на всички партии и всички българи, които до някакъв момент са били обединени, без сами да го знаят/.

# 36 566
Пусти Радев поне нещо да го бяха хванали в крачка за пет години ама няма.

Ами понеже в друга тема си говорим за имоти, та тъкмо ми показаха ценови брашури на ел кабели - цената им е малко под 3 пъти (почти 300 процента) повишена в сравнение с преди 6 месеца. Така като гледам и другите цени, вкл на хранителни стоки, няма какво да се хваща в крачка, Радев наистина ще даде име на тази зима - "Радевата зима". Гледам, че някои още се забавляват, но скоро май на мнозинството няма да им се до смях. Simple Smile

Защото зимата още не е започнала.

Скрит текст:
И на мен ми мирише, че точно това ще стане и както някой беше казал от анализаторите не помня кой- Радев ще се състезава с цената на тока. Не ми е смешно въобще.

Цената на енергията едва ли има нещо общо с Радев и неслучайно в доста европейски страни взимат мерки да защитят населението си, EС също казаха, че ще разработят комплекс от мерки, които да препоръчат на членките, за да могат да действат, без да нарушават правилата на Съюза.

Само че аз от форума разбрах, че при нас на мерките за защита на населението от скока на цените му се вика "комунизъм" и явно добрият вариант е всеки да се оправя сам.

В България цената на тока няма да се повишава за битовите потребители. Ще се повиши за бизнеса, а от там и за стоките. Ако ще я караме по американски, да раздадат на всички еднакви пари, добре, само че там си печатат парите и въпреки това в момента пак се бият за бюджета и държавните служители ще са без заплати през октомври. Не зная какви са мерките в западна Европа ако някой живее там, може да каже дали е получил пари като компенсация заради високия ток и колко.

# 36 567
Скрит текст:
Ами да, но зад ГЕРБ и зад ДПС явно има доста хора, които ги подкрепят.

Разбира се, но не мисля, че той някога си е позволявал да каже нещо срещу избирателите им - напротив, казва, че очаква подкрепа и от тях /както, например, преди няколко дни в Кърджали/.

Скрит текст:
Благодаря за цитата, МамаNana, не виждам в него нищо, което да настройва хората едни срещу други. Дори ми звучи доста обединяващо, като имаме предвид, че в България има рекордно ниско доверие към властта. Наистина мисля, че моментът не е за делене на леви и десни, либерали и консерватори, защото проблемите не са идеологически. И допускам, че участниците в следващия парламент също ще го осъзнаят.

Който се припознава като част от властта, разбира се, е свободен да се чувства "от другата страна". Аз НЕ бях на протестите и НЕ ги подкрепях, защото не мислех, че са нужни в онзи момент, толкова малко преди редовните избори, но съвсем не се чувствам "от другата страна".

Те затова кметовете в Кърджали му бойкотираха посещението, та и турската преса го отрази. Защото никога не разединява, само обединява. А точно на тая карта не се играе както ти дойде, а се внимава. Не е задължително да демонстрираш на всяка цена улична заядливост и сарказъм. Президент е все пак, трябва да знае на какъв език да разговаря при такива срещи.
Така е. По същата логика и бившия министър-председател докато беше на поста си би трябвало да използва друг език.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 19:44 от strela

# 36 568
В България цената на тока няма да се повишава за битовите потребители. Ще се повиши за бизнеса, а от там и за стоките.

Вероятно най-удачно е да караме така, както би било най-добре за засегнатите. Едва ли има единна рецепта как да си подпомагаш населението, в каква насока да го подпомагаш и дали изобщо да го подпомагаш /в Германия, например, ако се не лъжа, казаха, че нямат нужда да го подпомагат, в Гърция обсъждат мерки както за цените на енергията, така и за овладяване на цените на основни продукти/. Не е задължително да раздаваш пари на калпак, има начини за субсидиране с цел намаляване на цената за крайния потребител, има данъчни ставки, вероятно има и най-различни други механизми.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 19:36 от Vapor

# 36 569
  • София
Даммм. Тепърва ще излизат зависимости.

"Информационната система на BIRD.BG пази нещо, което е заличено от сайта на КПКОНПИ. Кандидатът за президент Анастас Герджиков е подавал декларации за имущество в качеството си на член на ръководството на ПП Новото Време. Същият е бил основател на фондация Новото Време с обичания от всички шеф на БНТ Емил Кошлуков и други ченгеджийски изтърсаци като Миро Севлиевски и Борислав Цеков. Иде Новото Време, иде!"
Скрит текст:

Бивш заместник министър на науката и културата от квотата на ДПС 2001-2003.
Сега подкрепен от ГЕРБ.
Какво точно ще обединява. Те са си обединени от години Simple Smile

Ужасен ужас. Освен всичко друго завладяно образование.
Защо Confused
Та това е Алма матер.
Образованието е основата на всичко друго.
"Трябва да се търси човек, който да събере всички заедно и да не се меси" - професорът днес.
Акцентът според мен е върху "да не се меси"

Общи условия

Активация на акаунт