Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 961
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 900
  • София
Не си изненадана, предполагам.
Преди време в темата се "прескачаха" да ни обясняват, че човек, който собствената си къщичка не бил подредил, как да очакваме да подреди друга, еле пък държава.
Ето днес срещнах пост, че няма изискване за това.
И е точно така.
Когато преди време аз написах, че това не е специално изискване ми се обясни за прословутия морал.
Т'ва е положението.
Слави Трифонов е непрокопсаник, защото няма семейство, но виж днес картината се чертае по друг начин.
За протокола - не гласувам за Слави.
Прост жълтопаветник съм.

# 36 901
Кое се е почнало? Защо се правите на наивни, да не кажа другата дума? От ясно по-ясно е, че Герджиков е кандидат на герп. Ако не е, техният, който казаха, че ще обявят в последния момент, кой е?

Циркове, разбира се.

# 36 902
Кое се е почнало? Защо се правите на наивни, да не кажа другата дума? От ясно по-ясно е, че Герджиков е кандидат на герп. Ако не е, техният, който казаха, че ще обявят в последния момент, кой е?
Целенасоченото насаждане на мнение за политически опонент. В случая - преиначаване на името с цел вменяване на партийна принадлежност.

И какво/ако е кандидат на ГЕРБ?

П.с. Радев го отнася като действащ президент. Има един лек нюанс

# 36 903
Гледам сега по Нова, Лорчето поканила Н. Алгафари и В. Велева и обсъждат колко е зле Радев. Велева разправя какъв лош език използвал РР, Лора я пита "ами ББ?". Отговор- "ами на него сме му свикнали, ама РР не трябваше да пада до такова ниво".Joy Вече говорят и двамата за "разединителя", за юмрука, по няколко пъти за 5 минути.

# 36 904
Почна се! Няма и 12 часа от официалното представяне и вече е ГЕРБджиков. За Панов какво ще бъде?

Ще гласувам за Панов. Да помогна за докарването му до балотаж

Това поне според мен е най-доброто развитие. На втори тур изборът да е между Радев/Панов и хлъзгавата тема ГЕРБ да е елиминирана от полето. Но не бих се учудила ако ДПС изчакват някакви прогнози, за да решат дали да издигнат свой кандидат или да подкрепят този, който за наша гордост, е способен да обсъжда Аристотел с ван дер Белен и Серджо Матарела, например /ако някой от двамата има интерес към темата/.

# 36 905
...според мен е по вероятно изборите да са непредвидими ама не от гледна точка дали Радев ще загуби, а дали няма Лозан Панов да изпревари кандидата на Герб. Защото това е истинската опасност за Радев. На балотаж срещу Панов, Радев остава без основните си оръжия, антиБорисов и антиГешев мобилизацията в о-вото и подкрепата за него на втори тур силно ще се свие, и при една силна кампания на Лозан Панов и мажоритарният елемент на президентските избори може да стане интересно.

От друга страна вероятно за държавата няма нищо страшно, ако крайният избор опре до това дали Радев или Панов /всеки с плюсовете и минусите си/ ще успее да обедини мнозинството от анти-ГЕРБ гласовете. В това отношение поне към момента посоката им е обща и е работа на избирателите да преценят кого биха предпочели.

Мечтая си за такъв балотаж. Просто искам те двамата да са на балотаж и кого ще подкрепят Герб измежду Радев и Панов, ще е велико. Grinning Между другото за да не допускат такъв кошмарен сценарий Герб спешно трябва да натиснат ДПС да не издигат собствен кандидат въпреки че изборите са 2 в 1 и силен кандидат на ДПС ще тегли гласове и за партията. Макар че то от това нямат нужда. Там електората е ясен и твърд. За да е сигурно че Панов няма да изпревари Герджиков. Между другото Панов започна много силно кампанията, с думи за Кристиян Таков. Много ме впечатли това. Между другото ДБ които също много закъсняха подобно на Герб с кандидат, сега обаче ще превърнат дефекта в ефект. Защото ако да речем бяха издигнали някой друг по навреме, с хода на Правосъдие за всеки да издигнат Панов, пък те някакъв друг кандидат щяха да изпаднат в много конфузна и тъпа ситуация. А Панов без значение дали ще стигне до балотаж или не, е много силна кандидатура. Той ще е много силен и в кампанията и в дебатите. С фигурата си ще издърпа като локомотив и ДБ нагоре за парламентарните избори. Тука ще направя една сензационна прогноза. Резултата на ДБ ще бъде по висок на тези избори от миналите, въпреки че социолозите се редуват да обясняват как те ще се свият заради ПП които ги разцепили наполовина. Чисто мажоритарно Панов е единственият кандидат на тези избори, а те вече са ясни общо взето всички кандидати способен да победи Радев. Срещу него Радев няма да може да мобилизира на евентуален балотаж основните си оръжия които правят победата му почти сигурна. АнтиБорисов и антиГешев мобилизацията в о-вото. От президентството като че ли усещат това, че реалната опасност за тях не е Анастас Герджиков, а Лозан Панов. Доста е остра реакцията им срещу неговата кандидатура. Защото тя освен всичко обединява и доста от протестното пространство, което досега беше обединено около Радев. На представянето му за кандидат са били силни фигури като Мартин Димитров, Петър Славов, любимеца на Тейс Методи Лалов. А с издигането му за кандидат вече не е сигурно и че Изправи се ще подкрепят Радев, а няма да подкрепят Панов. За това казвам че Панов е основната заплаха за Радев, не е Анастас Герджиков. А ако ДПС не подкрепят Герб още на първи тур техният кандидат въобще не е сигурно и че техният кандидат ще е на балотаж.

# 36 906
  • София
Гледам сега по Нова, Лорчето поканила Н. Алгафари и В. Велева и обсъждат колко е зле Радев. Велева разправя какъв лош език използвал РР, Лора я пита "ами ББ?". Отговор- "ами на него сме му свикнали, ама РР не трябваше да пада до такова ниво".Joy Вече говорят и двамата за "разединителя", за юмрука, по няколко пъти за 5 минути.

Възхищавам ти се, че можеш да издържиш Мадам В и агент Николай.
А 2 в 1 е невиждано добра комбинация.
Адмирации 👋

# 36 907
Vapor. Ако се стигне до балотаж Радев-Панов Радев ще загуби.
Христо Иванов ще е започнал съдебната реформа с освобождаването на Панов от ВСС, ГЕРБ ще загубят целта си в лицето на Радев и още такива мааалки екстри.

Ще видим - има надежда за one shot - two kills

@Никола Тесла. На балотаж без кандидат подкрепен от ГЕРБ, гласоподавателите им ще гласуват против Радев. Не знам дали има човек който да се съмнява в това...

# 36 908
Vapor. Ако се стигне до балотаж Радев-Панов Радев ще загуби.
Христо Иванов ще е започнал съдебната реформа с освобождаването на Панов от ВСС, ГЕРБ ще загубят целта си в лицето на Радев и още такива мааалки екстри.

Ще видим - има надежда за one shot - two kills

Лично според мен би било хубаво един тези от двама да спечели. Кой точно - да преценяват избирателите.

ПП Разбира се, не съм сигурна, че енергията на Лозан Панов няма да бъде пропиляна в тази до голяма степен представителна длъжност, тук по-скоро съм на мнението на Кирил Петков. Но във всички случаи ще се радвам, ако това е дилемата във втория тур.

# 36 909
  • Другата България
Почна се! Няма и 12 часа от официалното представяне и вече е ГЕРБджиков. За Панов какво ще бъде?

Ще гласувам за Панов. Да помогна за докарването му до балотаж
Засега учтиво ще те замоля ако имаш някакви възражения относно мои постове, да не ме коментираш в темата, а да сигнализираш на оторизираните за спазване на правилата лица. Ако смяташ, че ги нарушавам.
Но гледай да не пропуснеш и всички нарицателни съществителни и определителни, които всички вие, "неутралните", вкл. и ти, използвате не само за Радев, а и за Кирил Петков, Асен Василев и т.н.
Справка - във всеки втори пост присъства Киро Канадеца. За "Кирчо и Кокорчо" да не отварям дума, а за и от на Радев описанията може наръчник на хейта да се издаде.
Що се отнася до Герджиков, предполагам в темата пишат интелигентни хора, на които не е нужно да се вменява нещо, което е ясно по презумпция. Тъй че ако обичаш, въздържай се от персонални коментари, или просто ме пропускай. Няма да страдам от това, вЕрвай ми.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 17:35 от Merri_An

# 36 910
  • Пловдив
Много добро интервю на Президента Първанов по БНТ в Говори Сега. Класата си е класа, разум, премереност, сдържаност - нищо, че идва от ляво.
Повечето представители на БСП са бетон като изказ и поведение. Днес гледах и Румен Овчаров - лекота на речта, лека усмивка, Калфин, Корнелия Нинова и още, и още - до сега не съм чула просташки изказвания.
Да бяха понаучили и Радев - само от полза щеше да бъде.

# 36 911
Скрит текст:
Целенасоченото насаждане на мнение за политически опонент. В случая - преиначаване на името с цел вменяване на партийна принадлежност.

И какво/ако е кандидат на ГЕРБ?

П.с. Радев го отнася като действащ президент. Има един лек нюанс
E, айде сега, в саксии не сме расли. Ясно е кой ще му дърпа ушите на Герджиков, да не се правиме на шест и половина, а?
Добрата новина обаче е, че герп най-накрая са излезнали от дългата си летаргия и разбраха колко са токсични, и какво петно могат да сложат на името на някой. Не издигайки никой, а просто давайки подкрепата си за него, се надяват някой заблуден извън твърдия им електорат да гласува за Герджиков.
Това, че най-голямата партия, както се определят сами те, УЖ няма собствен кандидат говори много.

# 36 912
  • София
Може би ще ме изтрият, и с право.
Но в отговор на поста на Blackbling да си кажа мнението.
Резервната скамейка на ГЕРБ се оказа къса, но пък за сметка на това хранилката е дълга.
Край няма 🤥

# 36 913
  • Другата България
Нищо нередно или неистинско има в поста ти, че да те трият.
Мое мнение, естествено, нито обиждаш, нито наричаш някого някак.
Факт е написаното - след толкова волеизявления от ББ лично и неговите най-приближени хора в партията НЕлично - че имат кандидат, че отдавна го имат, че ще е "по-скоро мъж", че ще е умен, образован, успял, и т.н., и т.н., все пак се видя, че наистина разполагат с къса не само резервна, но и основна скамейка. И че никой не е пожелал да си сложи главата на гилотината директно, само заради чест и слава. Най-доброто възможно решение за ГЕРБ и Борисов беше именно това - по подобие на Радев с ИК да издигнат кандидат, когото да подкрепят И други партии, политически сили, интелектуалци, обикновени граждани и всеки, който припознае в него "своя човек". Така този човек ще отиде на балотаж, където вече ще стане ясно за нагласата на "хората". Нито е срамно, нито е грозно, че Герджиков е кандидат на ГЕРБ - напротив, това беше и е доста добра кандидатура на фона на останалите, които се спрягаха.
Е, мен си ме е яд за Горчев.....

# 36 914
Горчев е твърде полезен на мястото си. Щеше да е огромна загуба за хирургията като цяло, но за тази в Северозападна България още повече, да стане президент. Има хора, които биха били окей за президент, но са в пъти по-нужни на хората/обществото с професията си. Мисля си, че той е един от тях.

Общи условия

Активация на акаунт