Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 980
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 885
Избирателите на ПП за Радев ли се очаква да гласуват?

# 36 886
Simple Smile Да, ако световната криза не се е усетила у нас, ще се наложи да реабилитираме Станишев и Орешарски - явно са оставили страната в цветущо състояние.
Сега очевидно е обратното.
Не разбираш значи. Ако нещо хубаво се е случило по време на ГЕРБ, е благодарение на Баце. Ако е лошо- предишните са виновни. При други на власт / Орешарски, служебното сега/ и възникване на проблеми /затъване на кораб в морето, четвърта вълна на пандемия, световна криза/- те сами са си виновни. Ако е хубаво- наследство им е от Баце.

# 36 887
Simple Smile Да, ако световната криза не се е усетила у нас, ще се наложи да реабилитираме Станишев и Орешарски - явно са оставили страната в цветущо състояние.
Не разбираш значи. Ако нещо хубаво се е случило по време на ГЕРБ, е благодарение на Баце. Ако е лошо- предишните са виновни. При други на власт / Орешарски, служебното сега/ и възникване на проблеми- те сами са си виновни. Ако е хубаво- наследство им е от Баце.

Как го беше написала Час - преди 2009 г. българите нямаха пари за луканка, след това Бойко Борисов дойде на власт и вече имаха.

# 36 888
  • София
Не разбираш значи. Ако нещо хубаво се е случило по време на ГЕРБ, е благодарение на Баце. Ако е лошо- предишните са виновни. При други на власт / Орешарски, служебното сега/ и възникване на проблеми- те сами са си виновни. Ако е хубаво- наследство им е от Баце.

Как го беше написала Час - преди 2009 г. българите нямаха пари за луканка, след това Бойко Борисов дойде на власт и вече имаха.

И сега пак сме с бирен бюджет и пием бира, а при ББ се къпехме в шампанско с бирения 🤣

# 36 889
По въпроса за двойното гражданство на Кирил Петков, което е основна тема тук, призовавам всички да гледат вчерашното интервю на проф. Герджиков във Събуди се по Нова. Там обяснява нарушил ли е закона, какво трябва да реши коституционният съд, защо трябва да реши така. Интервюто му за мен беше изключително интересно, не само по темата К. Пектов, а по всички теми и за президентската надпревара.

А за президентската надпревара. Аз съм доста скептичен въз основа на кандидатурата на Герджиков към мненията на социолози които слушам последните дни, че с тази кандидатура Герб едва ли не са ударили джакпота, връщат се на голямата политическа сцена, имат шанс да победят Радев, да спечелят президентската институция което ще ги извади от изолацията. Това всичко щеше да е така ако кандидатурата им беше Петър Стоянов. Което чух техният политически съветник, или не знам какъв се води в Герб Харизанов че Стоянов е трябвало да бъде тяхната кандидатура. Да, от една страна, намериха извънпартиен човек с добро име в о-вото съгласен да се обвърже с тях. Това е едната половина от задачата Герб излъчва следващият президент на страната. Само че за разлика от Петър Стоянов, този човек може да знае много езици, да превежда Аристотел, да е интелигентен, но няма никакъв обществен бекграунд в о-вото който да му привлече широка извънГерб подкрепа без която не виждам как Герб ще спечелят изборите или поне ще ги направят 50 на 50. Той не е известен с никаква кауза, никакви обществено-политически позиции. Довчера да попиташ 100 човека в о-вото кой е Анастас Герджиков, 99 нямаше да могат да ти отговарят кой е. Тези които учат в СУ щяха да знаят кой е. Той тепърва ще трябва да изгражда обществено-политически образ, с който да привлече гласове извън антиРадев настроенията в Герб и ДПС, а няма време за това. А и не мисля че ще се справи, защото навлиза на абсолютно непознат терен. Политиката няма нищо общо с академизма. Представям си как ще отговаря на въпроси в дебатите като да речем, какви са слабостите във външната политика на Радев. Какво той би променил в нея. Какво му е мнението за протестите. Кой с кого ще обединява, като президент. Какво му е мнението за Гешев. Как вижда съдебната реформа. Как вижда прокуратурата която не може да даде отговор на европейските ни партнъори докъде е стигнало разследването срещу Борисов. Само тия въпроси да му ги зададат по време на кампанията и той е приключил в кампанията и с шансовете си за президент. Той няма никакъв обществено-политически опит извън дейноста си на ръководство на СУ, а това няма нищо общо с политическа кампания, участия в дебати. Имам усещането че Герб си намериха удобен бушон който да изгърми след като загубят президентските избори, с който да се оправдаят. Че това не е загуба на Герб, защото не е тяхна партийна кандидатура. Според мен въз основа на това че няма никакъв политически опит, едновременно с това е абсолютно неизвествен с нищо в обществото до преди кандидатурата си, като каузи, обществено-политически позиции, а президентските избори имат силен мажоритарен елемент, според мен е по вероятно изборите да са непредвидими ама не от гледна точка дали Радев ще загуби, а дали няма Лозан Панов да изпревари кандидата на Герб. Защото това е истинската опасност за Радев. На балотаж срещу Панов, Радев остава без основните си оръжия, антиБорисов и антиГешев мобилизацията в о-вото и подкрепата за него на втори тур силно ще се свие, и при една силна кампания на Лозан Панов и мажоритарният елемент на президентските избори може да стане интересно. Срещу кандидат на Герб можеше да стане интересно ако беше значима фигура в обществото със силен бекграунд, и силна политическа биография като Петър Стоянов.

# 36 890
  • София
Кажи с две изречения какъв е изводът на Герджиков за Киро Канадеца.

# 36 891
...според мен е по вероятно изборите да са непредвидими ама не от гледна точка дали Радев ще загуби, а дали няма Лозан Панов да изпревари кандидата на Герб. Защото това е истинската опасност за Радев. На балотаж срещу Панов, Радев остава без основните си оръжия, антиБорисов и антиГешев мобилизацията в о-вото и подкрепата за него на втори тур силно ще се свие, и при една силна кампания на Лозан Панов и мажоритарният елемент на президентските избори може да стане интересно.

От друга страна вероятно за държавата няма нищо страшно, ако крайният избор опре до това дали Радев или Панов /всеки с плюсовете и минусите си/ ще успее да обедини мнозинството от анти-ГЕРБ гласовете. В това отношение поне към момента посоката им е обща и е работа на избирателите да преценят кого биха предпочели.

# 36 892
  • Другата България
Понеже основните упреци към Радев бяха за това, че "призовавал хората" да не спазват мерки и бил против ваксинацията /а самият той е ваксиниран, просто не го направи публично и шумно като бившия премиер/, та в тази връзка да попитам - ГЕРБджиков ваксиниран ли е и каква е неговата позиция относно ковид кризата?
Не можах да намеря негово мнение по въпроса, предполагам и той не е бил шумен и натрапващ се в позицията си, но ако някой знае, ще съм благодарна да сподели.
Гледам го и него днес без маска...понеже на обявяването на Радев и "онзи" ИК упреците бяха за липса на маски в затворено пространство, а днес освен Милена певачницата, чиято маска под носа явно беше с цел да се покаже бродерията с камъни на нея, и още един двама, маски не видях, та се сетих и за този аспект, който беше изтъкван като негатив за Радев. Паралел исках да направя, часовника да си сверя.

# 36 893
  • София
Кажи с две изречения какъв е изводът на Герджиков за Киро Канадеца.

Смята, че датата на волеизявление е определяща.
И с едно става, нали Simple Smile

# 36 894
Кой каза, че не сме свързани? Че дори и Икеата ни е гръцка, да не говорим още колко гръцки бизнес има у нас.
Гърците са тук, защото им е изгодно, заради ниският данък и заради ниските заплати, които плащат и липсата на профсъюзи. Това не е добре за нас, защото мързеливите използвачи ни експлоатират и печелят на наш гръб. Някои идват тук за да спят с хубавите българки, вместо да си легнат до техните крокодили. Изобщо, така като те чета, България, в която искаш да живееш ти, аз не понасям повече и искам промяна. Няма как да се обединя с теб, защото хората, които ти подкрепяш ме крадат. Сори, че не съм сори.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 16:44 от buttercake

# 36 895
Видя ли човек с маска автоматично губи моя глас. Започвам да следя.Simple Smile)

# 36 896
  • Другата България
Видя ли човек с маска автоматично губи моя глас. Започвам да следя.Simple Smile)
Не навлизам в дебати за и против мерки и друго, защото не е тук тема и място, понеже на събитиета за издигане на Радев за президент от "неговия" ИК имаше изискване лицата да са със сертификат, и бяха без маски вътре, тук прочетох естествено упреци към хората, че не спазвали мерките, и това било защото Радев бил против тях или нещо такова, не помня точно, не помня и кой го беше писал, помня, че дебатирахме.
Та сега ми стана интересно, като са изплагиатствали да си издигнат кандидата с ИК, дали са изплагиатствали и другото, защото е възможно аз да греша, а наистина не можах да намеря позиция на ГЕРБджиков относно точно този актуален към момента въпрос.

# 36 897
Почна се! Няма и 12 часа от официалното представяне и вече е ГЕРБджиков. За Панов какво ще бъде?

Ще гласувам за Панов. Да помогна за докарването му до балотаж

# 36 898
Кое се е почнало? Защо се правите на наивни, да не кажа другата дума? От ясно по-ясно е, че Герджиков е кандидат на герп. Ако не е, техният, който казаха, че ще обявят в последния момент, кой е?

# 36 899
Ако трябва да сме честни, Радев го подкараха даже преди обявяването му Simple Smile

След това пет години беше зелен чорап, фуражка, шофьор на самальот и какво още беше - особено в онези 24 часа петък-събота, когато се ГЕРБ се опияняваха от лозунга "Тогата срещу фуражката, учен срещу зелен чорап", преди да разберат, че и те си имат от същото. Сега наратива е, че кандидатката за вицепрезидентка била колежка на Радев - явно вече да си шофьор на самолет не е недостатък (а не мисля, че той е бил ПР, та там да му е била колежка).

Общи условия

Активация на акаунт