Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 682
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 140
Дебат може да се води само ако има тема или няколко теми. Иначе става махленска седянка.

# 37 141
И аз искам дебат от кандидатите. От полковник Невяна съм прочела едно изречение буквално. Това ли ще ме накара да гласувам за нея? Лунето поне пее във ФБ като предизборна агитация.

# 37 142
На каква тема?
Или дебатът да бъде "Как ще обясните публикациите във ФБ според които вие...."

# 37 143
На каква тема? Нямаме наболели обществени проблеми за дискутиране? Ние буквално сме затънали в такива. "Например как ще подобрите работата между институциите при разрешаване на кризи"?" Какво мислите за задължителната ваксинация и достатъчни ли са анти Ковид мерките?" "Подкрепяте ли досегашната политика на България по отношение на Македония?" и още стотици такива. Да ги видим какво смятат да правят на тази длъжност освен да махат с ръчичка на парадите. Вицетата специално имат собствени правомощия, там може да се пита също.

# 37 144
Я да питам, трола ако не е трол, да даде аргументирано мнение какво да направи Радев, за да се ваксинира нацията.

Да се снима по ТВ как се ваксинира и да призове всички да последват примера му бе, шушляк. Simple Smile

Аз питах каква политика да приложи, не какъв Пи Ар да направи. Представям си да речем ако се въведе задължителна ваксинация, какво ще настане в обществото, революция, цялото общество ще му скочи, недопустима намеса в правото на индивида сам да решава какво да прави с тялото си. Това отпада. Да се меси в медиите за да не бъдат канени антиваксари като Мангъров, недопустима намеса от страна на държавата в свободата на медиите, и това отпада. Да въвежда мощен финансов стимул, аз пък съм против държавата да харчи пари за да кара хора да се ваксинират. Аз съм на мнение че след като има ваксина, а българина не я използва, вината за многото починали, не е в управлението. Но наистина Пи Ар-а на Радев по отношение на Ковид му е много слаб, тука Борисов го бие. И той трябваше да се ваксинира публично.

# 37 145
@Меган, най-вероятно по същия начин, по който Борисов водеше предизборните си кампании, като действащ министър-председател.
Искам, ако има някой запознат да ми отговори, а не веднага да се намесва Борисов.

# 37 146
И управлението на Ковид кризата при ГЕРБ беше слабо, от екраните ни се караха, заплашваха, че всички ще умрем, призоваваха за ваксини, а ваксини нямаше, показваха починали хора пред болниците. Впрочем това че показват Мангъров ако е медийна свобода, не знам. По същата логика може да поканят някой сериен престъпник да показва как точно отваря касите или да ни обясняват за начините за данъчни измами, обири на жилища и прочее. Щом е вредно за обществото няма нужда да се канят такива безотговорни хора като Мангъров, БЛС и той спи. Впрочем имам подозрения, че много лекари не вярват във ваксините, но не смеят публично да го признаят.

# 37 147
  • Пловдив
Петър Москов вчера мисля при Цветанка Ризова каза какво следва да се прави според него с ковид пандемията и ваксинацията. Съгласна съм с него. Агресивна кампания 3 м., а после всеки си носи последствията от избора ако не се ваксинира. Но всичко се отваря.
Трябва да има изход, въртим се в омагьосан кръг и никой не е доволен - нито ваксъри, нито антиваксъри. Марияна Попова - типичен пример - не се ваксинира, обвинява Лили Иванова, че се е разболяла.
Но тази тема е много проблемна и всички я избягват, защото носи негатив, каквото и да кажеш.

# 37 148
  • София
Впрочем имам подозрения, че много лекари не вярват във ваксините, но не смеят публично да го признаят.

То е достатъчно, че убеждават пациентите си да не се ваксинират и ги разубеждават, срам и резил.
За жалост, по Ковид темата не съм чула никой политик да говори адекватно, така че там всякаква надежда съм зарязала.

# 37 149
АВ и КП си казаха, че вярват във ваксините, ваксинирани са, но и те няма да въвеждат задължителната ваксинация.
Иланг, чух го Москов, но това е демагогия. Как точно ще си носи последствията всеки? Няма да го лекуват? Ще си мре в самота? Няма да го ваксинират при поискване? Това е нещо като отговорността на Слави Трифонов с безумния състав на МС който предложи. На практика в момента сме в сценария на Москов, понеже аз ограничения не виждам и масово хората се разболяват, та нищо ново под слънцето.

# 37 150
На каква тема? Нямаме наболели обществени проблеми за дискутиране? Ние буквално сме затънали в такива. "Например как ще подобрите работата между институциите при разрешаване на кризи"?" Какво мислите за задължителната ваксинация и достатъчни ли са анти Ковид мерките?" "Подкрепяте ли досегашната политика на България по отношение на Македония?"
Това към изпълнителната власт, не към президентската институция!

За едно сте права. Правителството на Борисов не трябваше да ляга на ресторантьорите... И една друга забележка имам, но няма да я споделям.

# 37 151
  • Другата България
Ректорът ваксиниран ли е? Веднъж вече попитах, явно и това е мистерия както семейното му положение, което е декларирано, но никой нито е чувал, нито е виждал това семейство. Уточнявам, че не ми е сигурно инфото, лаишко е.
Нямам време да се ровя по личните данни на хората, мисля, и че не е коректно, както вече казах, чета по форуми, доста форуми, и затова и не претендирам за достоверност на източниците. Но пък и това няма никакво значение, защото за мен никога не е било важно това един кандидат дали е женен, омъжен, разведен, вдовец, гей, или какъвто и да е друг, различен от праволинеен семеен щастливо женен/омъжен човек, с две деца, куче и малка къща в прерията.
За мен е важно да е държавник, да застъпва моите виждания, разбирания, да е праволинеен, да показва поне, ако не друго, че не се вълнува само от личен просперитет, а да милее поне малко за държавата и държавността. Няма да застъпвам отново слогана с обединението, отдавна това е един мит, обединение няма как да има, защото България никога не е била по-разединена от сега. И разбира се, вината не е на Радев, Борисов, Първанов и сие, вината е във всички нас, пак уточнявам, че изказвам лично лаишко мнение.
Затова искам дебат, или някъде да видя и прочета позиция по тези въпроси, които вълнуват мен, персонално, а дали ще ги изказва женен или ерген - това е последното нещо, което би ме заинтригувало. Слухове много, кафяви сайтове много, пропаганда много, не бива обаче за се смесва личното с професионалното, поне според мен.

# 37 152
На каква тема? Нямаме наболели обществени проблеми за дискутиране? Ние буквално сме затънали в такива. "Например как ще подобрите работата между институциите при разрешаване на кризи"?" Какво мислите за задължителната ваксинация и достатъчни ли са анти Ковид мерките?" "Подкрепяте ли досегашната политика на България по отношение на Македония?"
Това към изпълнителната власт, не към президентската институция!

За едно сте права. Правителството на Борисов не трябваше да ляга на ресторантьорите... И една друга забележка имам, но няма да я споделям.
За колаборацията между институциите, при кризи и по международни въпроси не може да не бъде ангажиран президентът. Не всичко зависи от изпълнителната власт. Щото иначе излиза, че са едни фигуранти, които четат слово на Нова година. Никак не съм съгласна, че президентът има само представителни функции.

# 37 153
Хич и не чакайте някой кандидат за президент или лидер на партия да изкаже ясна позиция на тема Ковид мерки и ваксини точно сега. Те СП не смеят да направят нищо, хем не са в предизборна кампания, какво ли остава за политици, които през следващите 2 месеца ще се борят буквално за всеки глас в тяхна полза.

# 37 154
  • Пловдив
АВ и КП си казаха, че вярват във ваксините, ваксинирани са, но и те няма да въвеждат задължителната ваксинация.
Нищо държавническо няма в това изказване. За Ковид кризата трябва решителност, последователност.
Хората умират наиситна, държавата трябва да опита да овладее смъртта.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:42 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт