Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 519
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 365
Напълно съм съгласна с последните  мнения на Мириел и Нана. И с това, че Панов е шило. Но не знам дали имаме нужда само от шило или от нещо градивно, което да се противопостави на статуквото. Щото седем години Панов освен речи друго не направи. Впрочем някой може ли да обясни какво би станало, ако както се закани той на мястото на Радев не беше подписал указа за назначаването на Гешев? И няма предложена друга кандидатура? Остава си Цацаров? Не съм много наясно дали това, с което се похвали Панов наистина би проработило за добро.

# 37 366
Под “фалшив герой” Панов нямаше предвид, че Радев е лош или безполезен. Имаше предвид, че конкретно в случая Росенец и последвалите протести на Радев се приписва повече от заслуженето. По-специфично, Радев се сети, че има проблем с модела Борисов, чак когато подръчната бухалка Гешев настъпи самия Радев и неговите приближени. Тогава “вдигна юмрука”. Преди това беше далеч по-незаинтересован (или поне тих) що се отнася до маньоврите на Борисов, Гешев, Доган и компания.

Фактът, че се налагат подобни разяснения, обаче, сочи, че Панов ще има проблеми с комуникацията. Твърде многословен и метафоричен е, обърква непознаващите го. Според мен има шанс да попадне в графата “бутиков” и да не успее да реализира пълния си електорален потенциал.

# 37 367
Хич не е забавен , но доминира в темата. А и актуален не е
Актуален е! Ако случайно залезе зад хоризонта няма какво да обещават и срещу ккаво да се борят новите политически формации.

# 37 368
  • Разпиляна във въображението
Поразрових се малко за Радев, съда и корупцията и попаднах на статия, която е за словото му след като се е заклел.
роблемите със законността спират чуждестранните инвестиции, обяви новоизбраният президент

Съдебната реформа трябва да е приоритет на следващото Народно събрание. Това каза новоизбраният президент Румен Радев в речта си пред парламента, след като се закле.

Според него, несправедливостта в обществото, безнаказаната корупция и злоупотребата с власт са основни проблеми за гражданите. Радев се обяви за бързо, независимо и справедливо правораздаване.
Той обаче подчерта, че структурните реформи не са единствена панацея, но е необходимо и усъвършенстване на законодателството, както и съгласие на партиите за решаване на проблема.

Корупцията и несигурната среда възпират чуждестранните инвестиции, каза още Румен Радев.

Според него за решаване на демографската криза са необходими мерки за развитие на икономиката, образованието, здравеопазването. Нужни са и мерки за намаляване на пропастта между бедни и богати, между столица и провинция

Ето за дебата му с Цачева - https://www.mediapool.bg/rumen-radev-iznenada-i-bsp-sas-zaigrava … a-news256385.html

И да си припомним, че той има свой проект за промяна в Конституцията и частта за съдебната власт. Имаше консултации. Това в края на 2019 г.

Създаде работа на КС, а и НС трябваше почти редовно да си гласува отново калпавите закони преодолявайки ветото му.

# 37 369
Водеща трябва да е датата на волеизявлението.
Датата на входиране или датата на подпис пред нотариус? Че между двете може да има едни 5 месеца разлика....

# 37 370
  • Пловдив
Радев да беше назначил за здравен министър Симитчиев /поне е умерен и не залита в крайности/, знае как да обяснява на достъпен език, разбиреам за широката аудитория. Поне има идея как да протече тази ваксинационна кампания за която говорят всички, но никой не я прави.

Ако РР беше назначили цитирания лекар щяхме да сме много напред с ваксинацията. Едно от първите интервюта на провала Кацаров - 18 минута казва, че никого няма да агитира да се ваксинира
https://www.youtube.com/watch?v=MvZNEDakCXo&ab_channel=bTVMediaGroup

всеки път се оправдава със старите, а направи едно голямо НИЩО. Поправям се - доусмърти народа заедно с неговата консултантка и големият им шеф РР. Извинявайте за остротата, но след като семейството ми мина тежко през ковид, познат на 45 години е интубиран и го чакат всеки момент да си отиде ... бясна съм от никаквата политика и бездушието.

# 37 371
Десните инструменти - работа, левите цели - да се нахранят гладните.
Да вземеш от работещите за да харчат ... Неработещите?
Може ли наистина, някоя добра душа да ми разясни тази мисъл в тага ми?

# 37 372
  • Разпиляна във въображението
Водеща трябва да е датата на волеизявлението.
Датата на входиране или датата на подпис пред нотариус? Че между двете може да има едни 5 месеца разлика....

Написала съм датата на волеизявление. Към документа е приложил всичко - паспорт, сертификат /не съм сигурна дали така се наричаше/, платена такса. Датата на входиране, след като нямаме посолство/представителство, може да е всякаква, но не е и август, както тук се опитваха многократно да натъртват.

Ще видим какво ще реши КС. Може да се случи като мораториума върху работата на МС на Борисов - не може да го обяви за противоконституционно, защото Патков вече не е министър, но се надявам да даде достатъчно обосновано становище за казуса.

# 37 373
  • Пловдив
Румен Овчаров ги определи така: Петков и Василев са десни въдици за леви балъци
не съм му голям фен, но съм съгласна с това сравнение

# 37 374
Брей, направо неизчерпаема е темата за гражданството на Кирил Петков, а всъщност се дъвчи едно и също.
Обикновеният човечец не го и интересува това, гражданството на КП не му бърка в джоба. Обикновения човечец вижда в КП млад, надежден и образован бъдещ лидер. Това, че някой от тук ще се изяде от злоба, че КП трупа симпатиите на хората за сметка на стария, изхабен, втръснал до болка и т.н. Борисов, няма никакво значение. Ако след изборите КП продължава в същия дух, ще събере още по-голяма подкрепа. Борисов си заминава, стар е, време му е, колкото и да го харесвате. Жлъчта към КП няма да промени това.

# 37 375
И да си припомним, че той има свой проект за промяна в Конституцията и частта за съдебната власт. Имаше консултации. Това в края на 2019 г.
Само че не е нетов проектът, а на голяма работна група, с активното участие на ДБ - доц. Славов и други. Няколко месеца заседаваше тази група и проф. Близнашки беше член дори. Не се казваше работна група точно, но идеята беше такава.

# 37 376
Борисов си отива и идва новия лъжец? Ми не желая това. Съжалявам, че някой не е ок с това.

# 37 377
  • София
Доктор СимиДчиев е слаб лекар Blush
С много малко практика. Но е с отлична подготовка от фармата, чудесен администратор е.
Идеален министър на здравето.

@иланг - иланг, ако бяхме държава, в която "правото работи" Овчаров трябваше отдавна да е в затвор, а не да обикаля по студия и да сее морал.

# 37 378
на Радев се приписва повече от заслуженето. По-специфично, Радев се сети, че има проблем с модела Борисов, чак когато подръчната бухалка Гешев настъпи самия Радев и неговите приближени.
Я пак?
Наистина ли вече мислите, че Радев просто събира политически дивиденти за сметка на другите и май няма никакво полезно участие което да го направи повторно президент?

Има светлина в тунела!

@Miriel
Утре ще попълня едно волеизявление че се развеждам със съпругата си. Ще го входирам в съда около Коледа...догодина.
Аз за разведен ли да се считам от петък?

# 37 379
Борисов си отива и идва новия лъжец? Ми не желая това. Съжалявам, че някой не е ок с това.
Ако Кирил Петков може да бъде наречен лъжец, то той със сигурност бледнее пред лъжеца Борисов. Много хляб има да изяде в това отношение докато го стигне.
Иначе харесва ни или не, това само се предлага, няма друго на пазара. Аз пък предпочитам КП пред морално и физически остарелия Борисов. Освен това прекалено много е затънал в тиня.

Общи условия

Активация на акаунт