Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 359
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 620
  • Канада
[quote author=Lachesis ...

САЩ използва Магнитски като бухалка срещу неудобни за тях личности и политици. Интересното е, че не дават никакви доказателства, а само обявяват "виновните" и се очаква, че ние, презрените парии, трябва да приемем думата им като закон.

[/quote]

Глобалната програма „Магнитски

Когато американското правителството вземе такова решение срещу някого, го включва в специален/На САЩ/ списък и публикува известие. Този човек незабавно подлежи на три наказания: първо забрана да влиза в САЩ. Ако има виза, тя се анулира от властите, а ако няма, не може да получи такава в бъдеще. Второ, всички активи на тази личност в САЩ се замразяват, включително имущество и банкови сметки. И последно, всичките фирми, в които има участие този човек, получават забрана да извършват дейност. Това ефективно спира достъпа им до международния доларов пазар.[/b] 

Успокоителното е ,че обвиненият има право да си спестява в рубли,юани и да си ги внася в С.Корея например! Къде е проблемът?

Това е все едно,както в Средновековието прокажените са  ги  изолирали в уединени общности!

# 37 621
  • София
"Разбрах" я реформата - от сайта на ДБ: искат да направят две комисии Антикорупция вместо една
"Промени в Закона за КПКОНПИ, така че Антикорупционната комисия да бъде разделена на два органа - единият за установяване на конфликт на интереси и проверка за незаконно имущество, а другият за отнемане на незаконно придобито имущество. "
Колкото повече комисии, толкова по -добре, ето и за заседналия кораб се направи комисия, и в НС колко временни комисии имаше.
Сигурен резултат от тази реформа - да се махне Цацаров и да има двама други председатели вместо него и още администрация.

# 37 622
  • Другата България
От мрежата:
https://www.lentata.com/page_23509.html?fbclid=IwAR3xdsqPWp5a43o … 9K8Tod1hRUG6eKyVw

"Обаче Герджи е умилително сладичък.
- За мен - разправя - беше една голяма изненада, че Бойко Борисов ме подкрепи. Не знаех - вика - че така ще стане.
Седял си значи, драскал си там нещо на латински, вече като кандидат на ИК нали и телефонът му звъннал. Ма така, държавнически му звъннал. Вдигнал го той, казал:
- Professor Gerge, quis mihi molestus est?
И чул:
- Анастасе, Бойко е.
- Аууууу, каква изненада, господин Борисов! - изненадал се искрено Анастас.
- Чакай, чакай - посякъл го Бойко - изненадите тепърва предстоят.
Анастасе - реших да те подкрепя за президент. Ко ше кажеш? Изненадан ли си?
- Абсолютно съм изненадан, господин Борисов! Лелееее, ше падна от стола от изненада!
- И нищо не искам в замяна, отсега да ти кажа - допълнил Борисов.
- Ееее, направо ме закопахте, господин Борисов! Ей, на - пак се изненадах! Това ще го кажа като ме поканят на интервю, нали може?
- Може, Анастасе, може. Повтори го така, повече пъти, да не остане неизненадан в тая клета държава.
- Слушам, господин Борисов! С нещо друго да има да ме изненадате?
- Няма друго, Анастасе. От мен толкова с изненадите. Ама гледай там адаша Рашков да не те изненада нещо, че тоя е егати изненадата...
- Да, господин Борисов, разбира се. Аз тука ще продължа да си рисувам на латински...
- Да, да, рисувай си...

O sancta simplicitas, et vos bulio Mariike!"

# 37 623
Хардлайнери на ГЕРБ вчера бяха в криза.
Четох, че Томислав Дончев и Радо Чолаков са направили огромни гафове 🤣
Георги Марков и Ал Йо бяха в ступор.
Радо Чолаков казал, че ГЕРБ е повече от Борисов, а Томислав Дончев бил приел с лекота, че могат да бъдат загубени изборите.
Низвергнаха ги веднагически Joy
Стигнаха до там да кажат, че всеки, който смята, че ГЕРБ може без Борисов е свободен да напусне партията.
КомунизЪм, ама як комунизЪм.

Георги Марков вика че без Борисов те са приключили, щели да последват съдбата на НДСВ. Как можело да се говорят такива неща. Борисов е създал партията амнайсе пъти спечелил избори, най успешният политик, даже Орбан нямал толкова победи, в ЕНП всички го уважавали защото няма лидер с толкова победи. След 6 месеца твърда опозиция, ще ли да се върнат отново на власт.

# 37 624
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
"Разбрах" я реформата - от сайта на ДБ: искат да направят две комисии Антикорупция вместо една
"Промени в Закона за КПКОНПИ, така че Антикорупционната комисия да бъде разделена на два органа - единият за установяване на конфликт на интереси и проверка за незаконно имущество, а другият за отнемане на незаконно придобито имущество. "
Колкото повече комисии, толкова по -добре, ето и за заседналия кораб се направи комисия, и в НС колко временни комисии имаше.
Сигурен резултат от тази реформа - да се махне Цацаров и да има двама други председатели вместо него и още администрация.

Тука  след 34:00 мин, говори Калин Калпакчиев - председател на Съюза на съдиите в България

и тук по БНР

Уж техни си професионални въпроси, но важни за всички нас

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 19:17 от Роузи

# 37 625

Не, това е мнението на 100% от гласуващите минус 20%, затова и герп власт повече няма да помирише.
Но това не обяснява защо това огромно мнозинство от 80% не успява да направи нещо толкова базово като излъчването на правителство. Така че мнението (ако допуснем, че е такова) не е особено конструктивно.

Пропуска се втората част от изречението на Томислав Дончев - че не вярва в сценария, в който Панов и Радев отиват на балотаж.

Второ, всички активи на тази личност в САЩ се замразяват, включително имущество и банкови сметки. И последно, всичките фирми, в които има участие този човек, получават забрана да извършват дейност.Това ефективно спира достъпа им до международния доларов пазар.
Не съм съвсем убедена доколко включването в един списък без съответен съдебен процес, право на адвокатска защита и съдебна присъда би трябвало да води до национализация на имуществото на който и да е човек, до ликвидиране на дейността на фирми под съвсем чужда юрисдикция и до забрана за използването на една валута, която всъщност е международна и като цяло не е собственост само и единствено на определена страна. Подозирам, че доларовите активи на страните, различни от САЩ, всъщност не са собственост на САЩ.

От пояснението на Роузи разбрах, че съдът остава независим и безконтролен, обаче прокуратурата попада под всякакъв вид контрол. Що такъв двоен стандарт?

Доколкото си спомням, предложението за подкрепа е дошло на лична среща, уговорена от г-н Вълчев, а не по телефона. Така че упражнението по остроумие е някак във въздуха.

# 37 626
  • София
Хардлайнери на ГЕРБ вчера бяха в криза.
Четох, че Томислав Дончев и Радо Чолаков са направили огромни гафове 🤣
Георги Марков и Ал Йо бяха в ступор.
Радо Чолаков казал, че ГЕРБ е повече от Борисов, а Томислав Дончев бил приел с лекота, че могат да бъдат загубени изборите.
Низвергнаха ги веднагически Joy
Стигнаха до там да кажат, че всеки, който смята, че ГЕРБ може без Борисов е свободен да напусне партията.
КомунизЪм, ама як комунизЪм.
ПИК изпаднаха в ступор от подобна наглост от страна на Дончев и Чолаков 😂😂😂 Веднага вкараха Жорето Марков да громи неправоверните.

# 37 627
Исках да направя леко уточнение: медиите от предполагаемата Пеевска сфера не са говорили нищо за "тайни офшорки" на Асен Василев, както се опасяват от Бърд.бг, напротив, съвсем коректно беше споменато, че офшорката е декларирана, и че към датата на вписването ѝ в България въпросната офшорна зона наскоро вече е била извадена от списъка на офшорните зони. Нейната фирма майка обаче си има вирджинска регистрация и съответно е била собственост на АВ още в офшорния период. По-скоро буди притеснение вероятността за още една декларация с невярно съдържание, както и връзката с фирма, замесена в скандал с кражба на интелектуална собственост.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 20:04 от Анонимен

# 37 628
Но това не обяснява защо това огромно мнозинство от 80% не успява да направи нещо толкова базово като излъчването на правителство. Така че мнението (ако допуснем, че е такова) не е особено конструктивно.
Е, мнозинството не е чак 80%, махни и процентите на ДПС и патериците. Третите избори ще са по-различни от предните два, поради простия факт, че влизат и ПП, а Слави губи проценти. Съставянето на правителство става по-възможно.

# 37 629
  • София
Хайде, и патрЕотите с кандидат за президент 🤣
Леко компрометиран, ама нищо.
https://www.mediapool.bg/vtu-kandidatat-na-vmro-za-prezident-ne- … s-news327207.html
Академични и те 😉

# 37 630
За съдебната реформа на ДБ

Освен предложенията, вносителите можете да видите и повече

Тук, в мотивите- МОТИВИ към ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, отдолу, може да видите какво се цели

1.Укрепване на правовата държава чрез независим съд, отчетна и отговорна прокуратура
1.1.Радикална съдебна реформа, гарантираща независимо и справедливо правосъдие като се реформира Висшия съдебен съвет, който да остане административен и кадрови орган само за съдиите.
1.2.Реформа на прокуратурата, гарантираща нейната отчетност пред обществото и ефективност в борбата с корупцията и престъпността.

2.Допълнителни гаранции за правата на гражданите и решителна лустрация
2.1.Въвеждане на пряка индивидуална конституционна жалба, осигуряваща граждански контрол върху дейността на парламента, така че приеманите закони да не нарушават конституционните права на гражданите (изменение в чл. 150 КРБ)
2.2.За законодателна гражданска инициатива по предложение на 10 хил. граждани – гражданите да могат да инициират пряко законопроекти, които да се обсъждат и приемат равнопоставено със законопроектите, внасяни от народни представители и Министерския съвет (допълнение в чл. 88  КРБ).
2.3.За общество и институции освободени от сянката на комунистическия режим чрез последователна лустрация на висши публични длъжности в секторите национална сигурност, отбрана, вътрешен ред, правосъдие – за период от 10 години (до 2030 г.).

И обяснения под всяка точка в повече детайли

Ама това и аз мога да го напиша...Нещо по-така конкретно има ли? Какво ме интересува мен конституционната жалба? Законите да не нарушавали били конституционните права на гражданите?! Ти шегуваш ли се с мен? Още повече свободия ли предлагат тия (сватби на гейове, трети пети и десети пол)?
И за какво им е на гражданите да предлагат законопроекти, като са си избрали депутати? Да си оправдаят плтените от кой знае кого НПО-та ли?
Лустрация, моля, моля. Старите комунисти вече поизмряха, останали са тук там разни в пенсия.
Усещам как ми хвърлят прах в очите.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 19:52 от Lachesis

# 37 631

Скрит текст:
Ама това и аз мога да го напиша...Нещо по-така конкретно има ли? Какво ме интересува мен конституционната жалба? Законите да не нарушавали били конституционните права на гражданите?! Ти шегуваш ли се с мен? Още повече свободия ли предлагат тия (сватби на гейове, трети пети и десети пол)?
И за какво им е на гражданите да предлагат законопроекти, като са си избрали депутати? Да си оправдаят плтените от кой знае кого НПО-та ли?
Лустрация, моля, моля. Старите комунисти вече поизмряха, останали са тук там разни в пенсия.
Усещам как ми хвърлят прах в очите.
Всъщност има едно конкретно нещо - премахването на Главния прокурор.
Що се отнася до конституцията - видно е колко е важно нейното спазване и колко обтекаемо могат да се тълкуват дори и най-ясните ѝ разпоредби.
Не виждам нищо по отношение на сроковете на делата, контрола върху корупцията на съдиите, присъдите на рецидивистите и многобройните дела, по които ни осъждат в Страсбург заради нечии съдийски решения.

# 37 632
Утрешните опорки - забележете, че дори герберските медии вече са захвърлили заплахата "Русия дебне зад Радев" Simple Smile Заплахата вече е "Повече САЩ с Радев" Simple Smile Ще има пак катарзис.
https://trud.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B5%D0%B … yt5XoOZNcw7sH2_gg

# 37 633
КС отказа да се произнесе по искане на президента, свързано с Бюрото за защита. Според магистратите е отпаднал предметът на делото.
Да не стане същото и с делото на Петков? Това е втори подобен резултат за тази година. Същото стана и с мораториума върху решенията на МС, наложен от НС.
Напротив, съдът се произнесе, като обяви, че мораториумът е противоконституционен https://m.dir.bg/dnes/temida/sadat-moratoriumat-varhu-deystviyat … vokonstitutsionen

ПП. Видях, че е коментирано и се повтарям..., извинявам се!

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 20:13 от Rosita

# 37 634
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Естествено, че е само гола фраза Simple Smile както и ползата от ваксинацията и там само кухи фрази

Сам срещу системата. Следователят Бойко Атанасов.
от 2016

В понеделник пред Комисията по професионална етика и превенция на корупцията се проведе изслушването на следователя  Атанасов пред Етичната комисия на ВСС. Повод за изслушването му са изнесените от него данни, че в следствения отдел на Софийска градска прокуратура работи "шпицкоманда" под контрола на главния прокурор Сотир Цацаров, чиято цел е да образува разследвания срещу представители на властта с цел впоследствие те да бъдат рекетирани. Освен това, Атанасов е подал във ВСС сигнал срещу Цацаров за системно неизпълнение на неговите задължения – за това, че не е осигурил средства за аудио и видеозапис на разпитите, провеждани в СГП.

Бойко Атанасов заяви, че е останал на изслушването до изказването на завеждащия на следствения отдел, "който заяви, че действат като войници в боя". По думите му това му е изяснило какво ще е поведението на участващите в изслушването. Според него един юрист, който е магистрат и трябва да правораздава, не трябва да се превръща в палач. Той счита, че случващото се е ответна реакция за факти, които се изнасят и доказват незаконността на работата в Прокуратурата.

"Когато има законов начин, по който е предписано да функционира Прокуратурата, а този начин е нарушен, аз съм се обърнал към съда и съм поискал да бъде отменен начин на разпределяне на делата. За мен той е порочен, незаконен", заяви Атанасов. Той призна, че през 2004-2005 е бил застрашаван. Това се е случило, когато е участвал в подаването на сигнал срещу прекия му началник Христо Станчев, който по-късно е заловен с подкуп. " Тогава имаше репресия срещу мен и още един колега", каза още той.

В студиото на "Още от деня" следователят разказа как след назначаването на Петьо Петров за завеждащ на следствения отдел, Атанасов е бил извикан и му е предложен несъществуващ пост - да оглави сектор, който ще разследва бившите управляващи от ГЕРБ. Този сектор съществува в момента и функционира по начина, по който е създаден. Атанасов сигнализира за това главния прокурор, тъй като смята, че заемането на несъществуващ пост ще доведе единствено до негативи. Всъщност по този начин Бойко Атанасов не се присъединява към "шпицкомандата" в Прокуратурата.

Общи условия

Активация на акаунт