Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 654
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 590
  • Другата България
Съдебната реформа започна с взимането охраната на Гешев и ще завърши с взимането на служебният му автомобил и място за паркиране. Иначе съдебна реформа е да не се допуска човек с доживотна присъда да бъде застрелян разхождайки се свободно около Герена, защото един съдебен състав  му е намалил доживотната присъда , а втори го е пуснал предсрочно вместо да лежи до 2028 г.
Това ли било съдебната реформа?
Че то много просто нещо било.
Важи ли за многобройните, да не кажа безбройни мургавели, които са с по 9876543 хващания, пускания, пробации, условни присъди и т.н., които са прекрасно известни и ясни на полицията и правораздавателните органи, хващани и пускани безброй пъти, и които ограбват, пребиват и изнасилват беззащитни самотни възрастни хора по затънтените села на страната? Села с нулево присъствие на полиция и още по-мижаво присъствие на хора, защото в радиус от 100-200 метра от въпросния дом къщите са необитаеми отдавна, разбити и ограбвани многократно?
И като нападнат бабата или дядото, само Бог може да ѝ е на помощ?
Това обаче са избиратели, за тях закон няма, те са над него, и не виждам никой да иска да промени това.
Ако това е съдебната реформа, и това, моля кажете кой предлага промяна, за да гласувам за него. Сериозно питам.
важи напълно. Примерно  мургавела убил момичето във Велико Търново е имал едновремнно две условни присъди, което би трябвало да е невъзможно. И условните присъди ги издават не прокурорите и полицаите.
То да е само този.....за колко такива безименни стари хора дори не се пише, не се говори, бити, пребити, ограбени, баби изнасилени....основно от такива. Няма и да се чуе. Както казах, защото са основните избиратели, или поне бяха. Значи ако някой иска промяна в тази насока, това е моя човек.
Благодаря.

# 37 591
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не може да насочваш мощта на закона срещу някой, просто ей така
без доказно престъпление

Така правят диктаторите

И за каква МОЩ говорим тука ?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:07 от Не се сърди, човече

# 37 592
  • СИ

... Иначе, ДБ са последната политическа сила, които би насочила мощта на закона точно срещу този контингент. БХК и съдът в Страсбург не биха го допуснали...

Ъхъ-ъ-ъ-ъ...! А аз се чудех, защо циганските махали се оказаха такива крепости на евроатлантизма...?! Пък то било заради ДеБъ.       Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 37 593
  • Другата България
Кой е казал подобно нещо?
За "без доказано престъпление"?

# 37 594
Мери Ан, аз също мисля като теб. Че то от права на едни уж онеправдани социални групи не остана място за нормалния редови гражданин, който си плаща чинно данъците. А явно на него предимно се разчита да пълни хазната, че да има и за "онеправданите".

# 37 595
  • София
Ааааа, задълбахме много в сериозни теми, като правото и законът.
Да ви припомня за Суджука, помните, нали Stuck Out Tongue Winking Eye

https://news.lex.bg/%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d1%88-%d0%b4%d0%b5%d0%bf% … E2HHlwT-m2jt_9T7M

В ежедневието леко да ви вкарам. Че този Лозан Панов висока топка дойде.

# 37 596
Боби Ваклинов пита

Ако не ви се гледа цялото видео, направо след 14:30 минута

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:44 от Роузи

# 37 597
Скрит текст:

... Ако един политик не може да обясни на хората на прост език за какво се бори значи не става за политик. Може да става за нещо друго, но не и за политика...

През 2009-та година Борисов обясняваше, че се бори срещу гьола Белене, срещу заменките на Тройната коалиция и за електронно управление. После се оказа, че е имал нещо друго в предвид... Борисов става ли за политик, понеже няма нещо за което да не си е сменил мнението по няколко пъти?

Сега ще ти обяснят да гледаш напред. Борисов е минало свършено.

Та да погледнем напред - годината е 2021г.
Партията е ИТН, лидерът - Станислав Трифонов. Условието да говорят на “прост език”, разбираем за всички, е изпълнено. Че даже и с аранжимент.

Преди изборите през април, ИТН обещават, че няма да работят с партиите на статуквото. Четири месеца по-късно се оказва, че имат 90% (или колкото бяха) припокриване в програмите с БСП. 🙃

Преди месец, пак ни се обяснява на прост език, че Петър Илиев е по-по-най, чист като изворна вода. Всеки, който дръзне да се съмнява - ще бъде намерен от Станислав Трифонов. АВ е лош, защото “краде интелектуална собственост”. Два месеца по-късно се оказва, че друг е плагиатствал, но ИТН пак на прост език обясняват, че още не са сигурни. Чакат Годо. 😉

Та така, за достъпния език. Яли сме я тази попара с ББ, след това със СТ. При тях положението е - слушайте ме какво говоря (на прост език), не ме гледайте какво правя (ама изобщо).

# 37 598
  • София

През 2009-та година Борисов обясняваше, че се бори срещу гьола Белене, срещу заменките на Тройната коалиция и за електронно управление. После се оказа, че е имал нещо друго в предвид... Борисов става ли за политик, понеже няма нещо за което да не си е сменил мнението по няколко пъти?
Обстоятелствата се променят и те понякога налагат и промени в мнения по въпроси. През 2009 и аз бях против Белене. Но тогава нямаше този натиск върху ТЕЦ, нямаше и толкова активни режисирани зелени срещу ВЕЦ ( прахосвали вода ), слънчеви ( загробвали обработваема земя ), вятърни ( мигриращи птици ), биомаса ( унищожавали дървесина пък била тя и отпадна ), RDF ( преразказваха го сякаш е просто кюмбе с комин ).

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 16:41 от RebelHeart

# 37 599
  • Разпиляна във въображението
КС отказа да се произнесе по искане на президента, свързано с Бюрото за защита. Според магистратите е отпаднал предметът на делото.

Да не стане същото и с делото на Петков? Това е втори подобен резултат за тази година. Същото стана и с мораториума върху решенията на МС, наложен от НС.

# 37 600
  • Другата България
ССД на Софиянски подкрепя Радев и ПП.
https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/10/07/4262376_partiiata_ … krepa_za_radev_i/

# 37 601
Кирил Петков 2017

В търсене на стратегия за по- висок стандарт на живот
TEDxYouth@ACSofia

# 37 602
  • София
За моратариума КС се произнесе, че е противоконституционен.

КС отказа да се произнесе по искане на президента, свързано с Бюрото за защита. Според магистратите е отпаднал предметът на делото.

Да не стане същото и с делото на Петков? Това е втори подобен резултат за тази година. Същото стана и с мораториума върху решенията на МС, наложен от НС.

# 37 603
  • Разпиляна във въображението
За моратариума КС се произнесе, че е противоконституционен.

Парламентът не може да спира правомощията на правителството, дори то да е в оставка. С решението си магистратите на практика предупреждават следващите парламенти, попаднали в подобен казус. Решението на парламента обаче не е обявено за противоконституционно, защото действието му е преустановено с акта за назначаване на първото СП на Янев.

Подозирам, че същото ще е и с Петков.

# 37 604
Колко съвестно изчетох последните страници и пак не разбирам каква е съдебната реформа. Трябвало да се почувства в сърцето и да се чете. Бре, имам две магистратури и съм учила 5-6 семестъра различни видове право, питам познати,работещи в съда. Все тоя отговор. Общо взето организация и контрол, нищо особено. А написаното за Румъния много ми хареса. Даже искат да го направят, да се ползва електронна система, да се види кой кога и какво. Ма не искат Joy не можели да работят с нея и ала бала. Мда.  Струва ми се,че съдебната реформа е много проста даже.

Общи условия

Активация на акаунт