Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 263
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 600
  • BG
Аз не искам президент обединител. Грабители и ограбени не могат да бъдат обединявани. Искам президент- защитник на онеправданите и борец за справедливост, а също и отстояващ националните интереси. Това е достатъчно.

# 36 601
Кандидатката за вице и Радева нямат нищо общо! Не желая да коментирам Радева, че ще получа БАН, за срамотите, след толкова години.

# 36 602
  • Разпиляна във въображението
О, тя била съпруга на този Simple Smile Бих предположила, че връзките с ГЕРБ трябва да са тесни. Доста пари изсипаха в неговата част. Човекът добре се пласира.

Симпатична жена, интересна биография.

# 36 603
И като толкова иска да се сбие с Борисов - да слезе на партийно ниво и да се пробва да управлява страната легитимно. А не безконтролно със служебно правителство.

Не мисля, че някой иска да се "сбие" с Борисов и няма нищо нелегитимно или безконтролно в управление на служебно правителство, регламентирано в конституцията.

Колкото до криенето - ББ беше този, който през 2016-та обвини БСП, че се крият зад генерали, защото не могат да издигнат партиен член. Явно сега прибягва до същата тактика, но дали Цецка или Герджиков - ясно е, че зад гърба на избраника на ГЕРБ /който и да е той/ наднича Бойко Борисов, за 12 години поне стана ясно, че той не може по друг начин. За Нинова и Радев не мога да твърдя същото.

# 36 604
  • София
Поправям се, ректорите били 12.
https://bntnews.bg/news/koi-vliza-v-iniciativniya-komitet-koito- … ekkT64u4O2cOVU_iA

Vapor, сегашният "президент" отдавна се държи не като такъв, а като обладан от идеята Борисов. Такъв изказ и такова говорене не приляга на държавник от такъв ранг. Не съм следила политиката тогава, но преди 5 години Бойко вероятно е искал да бъде министър председател, а не президент. Не се е крил под полата на Цецка. Говоренето против Борисов нахъсва бесните му противници и отблъсква останалите обикновени хорица като мен, които не са политически ангажирани.
И като толкова иска да се сбие с Борисов - да слезе на партийно ниво и да се пробва да управлява страната легитимно. А не безконтролно със служебно правителство.

Ами, не му издържат нервите на човека. Laughing То не бе: "Радев ме следи с дрон. Радев ми праща Мата Хари. Радев е виновен, че вали и т.н."
Пък и кой е виновен, че Радев "безконтролно" управлява със служебно правителство? Два парламента изгласувахме досега за няколко месеца. Да бяха направили редовно правителство първите парламентарни сили и нямаше да управлява Радев. Че и безконтролно.

# 36 605
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не разбирам някои неща около кандидатурата му, но след два дни се надявам да стане ясно. От месеци е разговарял с десни, наскоро разбрал, че ГЕРБ ще го подкрепят. Бил е канен преди 5 години за кандидат от голяма партия. Борисов твърдеше, че има кандидат, ясен, преди това говореше за профила му и т.н., а Герджиков преди дни научава, че ще го подкрепят. Някак мътна работа. Кои ли са десните, с които е говорил месеци?

Ти ги чакай, но доказателствата са в Прокуратурата. От там трябва да дойде информация.

И на мен ми прозвуча доста неясно това негово изказване. Сякаш е имал желание за този пост и от месеци е разговарял и е търсил подкрепа от партиите в дясно, и най-после преди няколко дни е разбрал, че ГЕРБ е готова да го подкрепи. Друго, което ми направи впечатление е, че в рамките на две минути повтори четири пъти, че иска да бъде обединител. Това е единствената му цел.
Без да имам кой знае какви предишни наблюдения върху личността на проф. Герджиков само с това кратко интервю успя да предизвика в мен доста резерви. Усещането ми е, че набляга на чужди думи и внушения като по поръчка. И то доста натрапчиво. Не бих дала гласа си за него.

РР прие за мисия в живота си ежедневно да разединява нацията. Имаме остра нужда от по-позитивна фигура, обединяваща нацията.

Не само това, през цялото си президентстване не спря да намила колко лошо е всичко, как сме били последни във всичко, как наникъде не отиваме, такъв даунър е тоя човек, че не зная как въобще диша. Предполагам е въпрос на светоглед, но аз не искам такъв мрънкалник начело на държавата.

А, не. По бедност и смъртност сме в челните редици.
[/spoiler]

По смърност сме в челните редици не от бедност, а от пируване/преяждане/с хиперпреработена храна и пандемията от ковид го доказва. Хора с метаболитен синдром и обезитет, които са предпоставки за ССЗ го карат тежко и умират. Онова 23 годишно момче, което оживя след интубиране, не го ли видяхте колко затлъстяло беше, направо имаше гърди като жена. Водят го без придружаващи заболявания, просто защото никога не си е пускало инсулин, кръвна захар и гликиран хемоглобин. Сега е на 23, на 40 вече ще е с ТЕЛК - я диабет, я ССЗ /пепел ми на устата/, но с примера исках да покажа защо сме първи по смъртност.
[/quote]

Предполагам Радев е виновен.

# 36 606
Става ми ясно от начина Ви на писане, защо я харесвате.

Simple Smile Коя харесвам, не стана ясно? И защо я харесвам?

Имаме две ПР-ки, но едната е омъжена за симпатизант на ГЕРБ, партията вероятно ще я избута за кандидат за вицепрезидент, и това коренно променя ситуацията с въпроса "Каква работа има ПР-ка във ВВС". Лицемерно едно такова.

# 36 607
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами да, но зад ГЕРБ и зад ДПС явно има доста хора, които ги подкрепят.

Разбира се, но не мисля, че той някога си е позволявал да каже нещо срещу избирателите им - напротив, казва, че очаква подкрепа и от тях /както, например, преди няколко дни в Кърджали/.

Скрит текст:
Благодаря за цитата, МамаNana, не виждам в него нищо, което да настройва хората едни срещу други. Дори ми звучи доста обединяващо, като имаме предвид, че в България има рекордно ниско доверие към властта. Наистина мисля, че моментът не е за делене на леви и десни, либерали и консерватори, защото проблемите не са идеологически. И допускам, че участниците в следващия парламент също ще го осъзнаят.

Който се припознава като част от властта, разбира се, е свободен да се чувства "от другата страна". Аз НЕ бях на протестите и НЕ ги подкрепях, защото не мислех, че са нужни в онзи момент, толкова малко преди редовните избори, но съвсем не се чувствам "от другата страна".

Те затова кметовете в Кърджали му бойкотираха посещението, та и турската преса го отрази. Защото никога не разединява, само обединява. А точно на тая карта не се играе както ти дойде, а се внимава. Не е задължително да демонстрираш на всяка цена улична заядливост и сарказъм. Президент е все пак, трябва да знае на какъв език да разговаря при такива срещи.
Така е. По същата логика и бившия министър-председател докато беше на поста си би трябвало да използва друг език.

Бившият е бивш, пък нали нещо там промяна ала-бала.....Защо трябва един президент да повтаря поведението и езика на бившия министър-председател? Или такова поведение се счита за печелившо? За мен е необяснимо.

Невяна Митева е сериозна кандидатура. Казаха, че Герджиков сам щял да си избира вицето, дано не е просто вестникарска новина.

# 36 608
Деси не е била любовница на Радев,а гърлфренд.

# 36 609
Ако Герджиков насочи кампанията си само към това, което ще предложи, като президент на България и не набляга на черния ПР - това ще бъде отличен ход. Защото на хората вече им писна. Пускат Радев и слушат плюене по Бойко, пускат Бойко и слушат плюене по Радев. Аман вече. Най-доброто, което може да направи Герджиков е да не се поддава на провокациите на Радев и да оставя без коментар всяко едно негово изказване. Това ще е голям плюс според мен, след всичката помия, която двамата генерали изляха един върху друг в последната година и половина. Всички да си починем малко от хейт.

# 36 610
  • Пловдив
Явно и тук има обсесия. Борисов това, Борисов онова...
Не искам да го коментирам изобщо. Той сега е обикновен партиен лидер, може да говори каквото си иска.
Но другият е президент, той не може да дрънка глупостите за полите. Малко ми звучи като Пулев преди мач. Joy

Харесвам градивните хора, споделяла съм, че въпреки Радев изключително харесвам министъра на образованието Денков. Не съм го чула да хейти, да плюе, да обвинява и да се извинява с предишните. Той работи, не отиде при почтените (а явно можеше), защото носи отговорност за министерството и не поиска да го изостави точно на 15 септември.
Повече такива хора ни трябват.

# 36 611
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не разбирам някои неща около кандидатурата му, но след два дни се надявам да стане ясно. От месеци е разговарял с десни, наскоро разбрал, че ГЕРБ ще го подкрепят. Бил е канен преди 5 години за кандидат от голяма партия. Борисов твърдеше, че има кандидат, ясен, преди това говореше за профила му и т.н., а Герджиков преди дни научава, че ще го подкрепят. Някак мътна работа. Кои ли са десните, с които е говорил месеци?

Ти ги чакай, но доказателствата са в Прокуратурата. От там трябва да дойде информация.

И на мен ми прозвуча доста неясно това негово изказване. Сякаш е имал желание за този пост и от месеци е разговарял и е търсил подкрепа от партиите в дясно, и най-после преди няколко дни е разбрал, че ГЕРБ е готова да го подкрепи. Друго, което ми направи впечатление е, че в рамките на две минути повтори четири пъти, че иска да бъде обединител. Това е единствената му цел.
Без да имам кой знае какви предишни наблюдения върху личността на проф. Герджиков само с това кратко интервю успя да предизвика в мен доста резерви. Усещането ми е, че набляга на чужди думи и внушения като по поръчка. И то доста натрапчиво. Не бих дала гласа си за него.

РР прие за мисия в живота си ежедневно да разединява нацията. Имаме остра нужда от по-позитивна фигура, обединяваща нацията.

Не само това, през цялото си президентстване не спря да намила колко лошо е всичко, как сме били последни във всичко, как наникъде не отиваме, такъв даунър е тоя човек, че не зная как въобще диша. Предполагам е въпрос на светоглед, но аз не искам такъв мрънкалник начело на държавата.
[/spoiler]

А, не. По бедност и смъртност сме в челните редици.

По смърност сме в челните редици не от бедност, а от пируване/преяждане/с хиперпреработена храна и пандемията от ковид го доказва. Хора с метаболитен синдром и обезитет, които са предпоставки за ССЗ го карат тежко и умират. Онова 23 годишно момче, което оживя след интубиране, не го ли видяхте колко затлъстяло беше, направо имаше гърди като жена. Водят го без придружаващи заболявания, просто защото никога не си е пускало инсулин, кръвна захар и гликиран хемоглобин. Сега е на 23, на 40 вече ще е с ТЕЛК - я диабет, я ССЗ /пепел ми на устата/, но с примера исках да покажа защо сме първи по смъртност.
[/quote]

Освен повърхностните си лични наблюдения, може ли да цитираш и изследвания?
Неоспорим факт е, че се храним зле, и то именно заради мизерия. Друга причина е липсата на профилактика, а в последните 10 години и на кадри. Болничните заведения са по-зле от тези в приюти за животни.

# 36 612
  • Разпиляна във въображението
Интересно ми е Герджиков откъде познава Митева? Сигурно в едни и същи среди се движат, за да припознае и избере за свое вице. Баш нея Simple Smile

# 36 613
Явно и тук има обсесия. Борисов това, Борисов онова...
Не искам да го коментирам изобщо. Той сега е обикновен партиен лидер, може да говори каквото си иска.
Но другият е президент, той не може да дрънка глупостите за полите. Малко ми звучи като Пулев преди мач. Joy

Харесвам градивните хора, споделяла съм, че въпреки Радев изключително харесвам министъра на образованието Денков. Не съм го чула да хейти, да плюе, да обвинява и да се извинява с предишните. Той работи, не отиде при почтените (а явно можеше), защото носи отговорност за министерството и не поиска да го изостави точно на 15 септември.
Повече такива хора ни трябват.

Подписвам се под този пост и го подкрепям на 200 %

# 36 614
  • Варна
Симпатизирайте на воля. Но имайте впредвид, коя партия преизбирате. От ГЕРБ не очаквам нищо градивно и полезно. Тези кандидати ще бъдат употребени.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 21:30 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт