Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 910 179
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 36 705
  • Разпиляна във въображението
Казали са, че ще подкрепят на втори тур Герджиков.

Не знам доколко е вярна и окончателна информацията, но вицето на Панов също е жена, руса, писателка - Мария Касимова-Моасе.

# 36 706
За Герджиков първо имаше коментари из разни сайтове, че бил заместник министър от квотата на ДПС. След това бърд.бг извадиха документи, че е от партийката на Кошлуков. Сега го издигат герб. Изобщо поредният герб кадър-лепка, който обхожда наред партийки и формацийки.
Това да не се тълкува в защита на Радев, ама хамелеона не го виждам конкурент на Радев.

# 36 707
Толкова голям избор на кандидати, та чак да няма избор - не съм го очаквала от себе си....

# 36 708
И така - Петков все пак ще уважи КС

Кирил Петков ще представи в Конституционния съд  в указания срок - 9 октомври 2021 г. документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада. Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г. и удостоверява , че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада, това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

Чудя се от кой момент важи решението на канадските власти и какво ще е становището на нашия КС.

# 36 709
Чудя се от кой момент важи решението на канадските власти и какво ще е становището на нашия КС.
Важи от 20 август 2021 г. ако не е казано друго в документа. Т.е. документът е издаден след указа на президента за назначаване на служебен кабинет, ако е така, както е написано.

# 36 710
  • София
Казали са, че ще подкрепят на втори тур Герджиков.

Не знам доколко е вярна и окончателна информацията, но вицето на Панов също е жена, руса, писателка - Мария Касимова-Моасе.
Става все по-забавно. За съжаление, ДБ сами си ограничават потенциалния резултат с тези "бутикови елитарни" кандидатури.

# 36 711
Толкова голям избор на кандидати, та чак да няма избор - не съм го очаквала от себе си....
И аз съм така. То и за парламентарните с Цв. Цв. , особено като го чух как се мазни в присъщия си стил на Доктор Москов и... Така де, и там греда.
В Герджиков ми е надеждата, но не е още в играта. Само на профил не е достатъчно да заложа.

Мирел, КС ще каже единствено възможното. Че при встъпването си в длъжност не е бил легитимен.
А може да откаже да го разгледа по същество поради липса на правен интерес, знам ли. Чакаме.
Похвално е, ако наистина този депеш от Румъния гласи това. Но не го оневинява.

# 36 712
  • Буркина Фасо
то май няма и голямо значение какво ще каже КС.
той вече беше министър, казаха и че няма да отменят подписаните от него документи като такъв.

# 36 713
Важи от 20 август 2021 г. ако не е казано друго в документа. Т.е. документът е издаден след указа на президента за назначаване на служебен кабинет, ако е така, както е написано.

Да, интересно е вътре какво пише. Защото какъв голям шум се вдигна около датата 20 август в тяхната система. Тук някои твърдяха, че чак тогава му били получили документите за разглеждане и не приемаха друго обяснение. Би трябвало в документа да има твърда дата и тя да не зависи от входяване/извеждане на същия за прекратяването на гражданството.

Като цяло се надявам да не е бил в нарушение.

Борисов - Радев да си прави партия Simple Smile

# 36 714
КС ще се произнесе по въпроса дали е законосъобразен указът на президента за назначаването на служебен кабинет. Ако датата е 20 август, е вярно, че и да не се произнесе, е ясно положението.
Но толкова хора очакват това решение, редно е да дочакат.

# 36 715
  • Пловдив
Брех , така както нямаше кандидати за президент преди месец, сега изведнъж дузина станаха. Защо се кандидатират хора, които очевидно нямат шанс , някаква субсидия ли има там?

# 36 716
Това решение е важно и за бъдещи сходни казуси, и аз мисля, че е редно да се произнесат по същество.

# 36 717
Това решение е важно и за бъдещи сходни казуси, и аз мисля, че е редно да се произнесат по същество.
Безспороно, а както даже и Карадайъ каза, вече имаме решения на КС по такива казуси.

# 36 718
Безспороно, а както даже и Карадайъ каза, вече имаме решения на КС по такива казуси.
Е, КП им даде насоки да земат да преосмислят практиката си 🙂.
Той нали е от почтените, трябва да му зачистят памперса.😜
В което лично не вярвам, защото всякакви злоупотреби би могло да има.
Ето, това ни е правосъдието. Всеки се надява на нормотворчество според личен интерес, пък после защо нямаме закони. Имаме , но ги меним заради ванко, делянко и сега опалянко.

# 36 719
  • София
Балтов на Нова.

Общи условия

Активация на акаунт